Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fusi

0 bejegyzést írt és 319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sportos saláták blogja Örömhír 2020.05.24 22:17:05
Kedves Mindenki! Örömmel értesítünk Titeket, hogy mai napon 21 óra 45 perckor megszületett a blogunk, amit baromi hosszú vajúdás előzött meg. A blog egyelőre jól van, még él, a szülők is meghatottan szemlélik az újszülöttet. Sokáig gondolkoztunk, hogy melyik név illene a legjobban az…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Több ismerősöm, akiket tanítottam idáig játszani, gyorsan megértette a szabályokat, a pókermatematikát, indulólapokat, am sokan nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy miért kell gyakran emelni flop előtt olyan kezekkel, mint QTo, 69s, stb. Ügyes, feszes játékossá váltak, csak egy gond…..
Reggel. Sok utas. Szőkenő utazik a metrón, áll, kapaszkodik.Csukló egyenes, könyök kilockolva. Széles hátizom feszít. Has feszül, légzés pajzs mögött. Váll a tokjában. Fenék tónusban, csípő hátrabillentve, térdkalács felhúzva. Másik kéz rack-ben tartja a táskát. Sarok…..
Futóblog Mezitláb futni?? 2009.09.02 16:47:00
Orosz Péter, kiküldött tudósítónk jelentkezik NYC-ből: Ezek tehát a duplaradírok. Nördködés, mezitláb futás, extravagancia. Valami ilyesmire számítok én is vasárnap a 24. Nike félmaratonon...
Fusi 2009.09.08 17:50:48
Nekem van ilyen. www.kayakshed.com ról rendeltem. Vicc, mert olcsóbban kijön a 30 dolláros postaköltséggel, mintha a mountexben venném. Ja, egyébként ott már nem kapható. Nem nagyon futok benne ugyan, de párszor kipróbáltam. Élmény, főleg a másnapi iszonyatos izomláz a vádliban. Mit másnapi? Egy hétig járni nem tudtam. Szóval be kell járatni a dolgot, de szerintem érdemes. Térdet meg nem kell félteni. Pont azért jó mezitláb futni, mert a "rugóid" tök jól csillapitanak.
Vasárnap reggel az utazás előtt csak egy kis szendót csináltam olivás jókenyérből, pestóból és parmezánból, nem túl kulturált módon betoltam arcba a sietség okán. a repcsin egy mozzarellás tramezzinit ettem, eléggé szintetikusnak nézett ki, dehát még repülőn sosem láttam…..
Fusi 2009.09.04 23:22:37
Na, ez a link nem ehhez a poszthoz kapcsolódik, de azért belinkelem, hátha valaki hasznosnak találja:
www.bodyrecomposition.com/fat-loss/the-fundamentals-of-fat-loss-diets-part-1.html

Egyik legmenőbb oldal a témában, habár a tagnak az a mániája, hogy a téveszméket szétbombázza, olyan szinten, hogy gyakran átesik a ló túloldalára. Na mindegy, lényeg, hogy aki nem csak egy fogkyokura "receptet" szeretne folytatn, hanem szeretné megérteni, hogy mi is van a háttérben és nem akar 80 könyvet és honlapot átolvasni, az olvassa ezt a honlapot.

uff!i
Take the Red Pill Edzés vasárnap 2009.08.30 19:04:00
Futás 11 km.Jó vót :)Laza beszélgetős-nevetgélős futás a Csajokkal.Kb. május óta nem futottam, mert azóta minden, edzésre fordíthatós időmben a kettlebellt pörgettem, és most aszittem, hogy ezekután majd a futástól jól mattot kapok. És nem :)Futni igen klassz dolog,…..
Fusi 2009.08.30 20:08:48
  A mozgást egy vízszintes, állandó sebességő mozgásra és egy függıleges hajításrabontjuk. A test kezdısebességét bontsuk fel vízszintes és függıleges komponensekre (ábra).A vízszintes és függőleges sebességek:A helyet megadó függvényekből az idıt kiküszöbölve a…..
Fusi 2009.08.20 02:16:52
Mi a bf.át keres itt a testtartás kérdése, amikor én csak le akarok fogyni? Az életmódváltás nemcsak abban különbözik a fogyókúrától, hogy kevésbé ciki hangzású szó, hanem abban is, hogy ez egy sokrétű folyamat. Nemcsak egy designváltásról van szó, tetszetősebb…..
Fusi 2009.08.18 22:51:29
@manor: igen, ki kell próbálni és meglátod. Igazából hajlékonyabb és azáltal, hogy külön vannak az ujjaid, sokkal inkább az az érzésed hogy mezitláb jársz. Hozzátapad a lábad a cipőhöz. Szinte kapaszkodni lehet az ujjakkal. Hajlékonyabb az egész. Kb az a különbség a fivefingers és a tornacipő között, mint a mezitlábasság és a tornacipő között. De az elképzelhető, hogy annyival nem jobb a fivefingers, mint amennyivel drágább...

Az én célom a lábfej izmainak erősitése, tornacipő arra nem jó, fivefingers talán...
Fusi 2009.08.18 22:57:27
Bocsi Jabba, utsó komment erről a hülye cipőről:)

@manor: nézd meg az első percet innen:
www.youtube.com/watch?v=43rF65OFAes&eurl=http%3A%2F%2Fbirthdayshoes.com%2F%3Fblog%3D1%26paged%3D2&feature=player_embedded

Lehet látni, hogy összevissza hajlik a cipő és tök vékony az egész. Emiatt és az öt ujj miatt más, mitn a tornacipő.
Érdekes egyébként, mert a kso modell nem ennyire hajlékony, kicsit robusztusabb és vastagabb a talpa. De az se csillapit, csak kicsit erősebb lehet.
Fusi 2009.08.19 11:20:15
@Jabba Light: nem biztos hogy van köze, de nekem úgy tűnik, hogy az egyik talpam/bokám jobban be van süllyedve és lehet, hogy emiatt nem szimmetrikus a két vállam helyzete. Egyik kicsit lejjebb van.
Na meg asszem a lúdtalpasoknál alakul ki a szépséges x láb is..
thinspiráció bréking nyúz 2009.08.11 23:42:00
auto-tweeteltem a tumblremen idézett Michael Pollan linket, amit fusitól kaptam, ő meg retweetelt :D http://twitter.com/PollanNews/statuses/2897889324((((((aki nem tudná, ez mit jelent, annak itt az ideje, hogy regisztráljon a twitteren meg a tumblren, és elkezdjen követni:)))))..
Fusi 2009.08.12 01:10:01
Fusi 2009.08.12 10:30:00
thinspiráció Újratervezés 2009.08.06 10:49:00
Tegnap  munkaidő után beugrottam a Batthyány téri "piacra", hogy még meglegyen a kulturált fehérjeadagom, mielőtt 7-kor találkozom egy barátommal. Azonban itt csak egy csirkecombot tudtam venni, amit tudvalevőleg képtelenség anélkül megenni, hogy a köldököd ragadjon…..
A kultúra csak egy mozdulattal több. Egy kibaszott unalmas, körülményes és fárasztó mozdulattal, de egy mozdulattal.         Ez a gondolat ma tisztázódott le bennem ma reggel, miközben a szemét levitele után kivételesen egy új szemeteszsákot helyeztem a vegyes…..
thinspiráció vasárnap 2009.08.02 17:42:00
  Szarul érzem magam. Úgy fáj a hasam, mint a gimiben, amikor reggelente csak citromot ettem. Édesapám mondta annak idején, hogy enni kell, mert különben a gyomorsav a gyomrodat bontja le. Ez az egyik leglehangolóbb kép, amit el tudok képzelni - kicsit mindig visszavet a…..
  Ma reggel, amikor felébredtem, mozgást terveztem, de nem akartam kocogni, nehogy szarrá menjen a térdem. Így elkezdtem egy enyhe edzésprogit igérő dvd-t, de annyira enyhe volt, hogy csak bemelegítésnek volt jó. Úgyhogy végül fekvőtámaszokat nyomtam, 5X15-öt, a szünetekben…..
Fusi 2009.07.28 13:45:39
Fusi 2009.07.28 14:11:39
@Jabba Light: nem, nem ismerem. De ha találsz jó hentes valahol, akkor szólj nekem is...
  Ahogy a hutt közmondás tartja, "a száj nemcsak evésre való!" Bizony, bizony, bólogatunk Jabbával, a szájjal végezhető tevékenységek közül nem csak az evés vihet el a gyomorforgató véglény-állapotba. Tegnap voltam aleksander barátomnál, és megittunk néhány…..
Fusi 2009.07.24 14:48:44
@Jabba Light: Furán néz ki?:) JA végülis igen. De 56 éves asszem. Ahhoz képest nem olyan gáz..Nem feltétlen etalon az ő étrendje, én csak azt szeretem, hogy a megszokottal totál ellentétes elveket vall. Egyébként Intermittent fasting néven terjed maga a böjtölös módszer és bazifitt emberek is gyakran gyakorolják.Lényege, hogy huzumosabb ideig (18-24 óra) nem eszünk, viszont a nap hátralévő részében annyit eszünk kb, mint amit egy standard nap ennénk.
Nem tudom, hogy mennyire kened a crossfitet, de pl abban a szcénában gyakori pl.
Ha van havi fölös 30 ezred, akkor menj el a magyar crossfitesekhez edzeni:). Ott garantáltan jó kezekbe kerülsz.

Biztos tudjuk, hogy mennyi ideig éltek, de én nem tudom:). De az biztos, hogy nem a chio chips meg a kóla miatt vegetálnak az emberek akár 80 évig is..

Én nem diétázok, célom a vibrant health elérése:). Súlyproblémáim sose voltak, pedig 20 éves koromig minden szart megettem. Igaz mindig sportoltam. Akkori étrendem eredménye: rossz emésztés, aranyér, ronda bőr, szar közérzet. Jó, mi?
Utobbi 4 év alatt ezek úgy ahogy megoldódtak és elképzelni nem tudom, hogy visszaváltok a turo rudi+gyümölcsjoghurt+sült krumpli diétára.

Egyébként meg súlyemelek és igyekszem paleo diéta szerint étkezni bár ezt azért nem tartom szentirásnak.
Fusi 2009.07.24 14:50:56
thinspiráció A zsír aspektusa. 2009.07.21 14:00:00
Nem akarok hájas lenni, jól akarok kinézni. Sokáig ez volt az egyetlen célom, néha fogyókúráztam, néha cigiztem, néha sör helyett csak fröccsöt ittam és ezért minden buliban bebambultam. Néha elkezdtem valamilyen sportot, aztán abbahagytam, máskor meg belenyugodtam, hogy dagi…..
Fusi 2009.07.21 15:44:53
@Gogolákné: Igaz, igaz:). Viszont az is igaz, hogy a hosszutávfutókon izom sincs sok. Persze nekik nem is kell, csak plusz teher.
Egy edzetlen ember hosszú intenziv futása során nem csak zsirt éget, hanem izmot is, ami azért eléggé ellenjavallt:). Némi túlzás ugyan, de nekik már az ülés is túl nagy intenzitás a zsirégetéshez. Az persze más, ha kimegy kocogni vagy ha nem ész nélkül csinálja. Edzetlen, elhizottaknál szerintem elég gyakori az a tévhit, hogy minél intenzivebben fut, annál több zsirt éget, ezért mindent belead (ha eléggé elszánt) és égeti az izmot..
thinspiráció Étrend projekt 2009.07.21 10:34:00
Azt írtam, hogy először aspektusokat fogok elemezni, aztán térek át a problémák projektszerű megoldására. De most kihágok.       Olvastam Stella bejegyzését, meg a bikiniszezon blog rengeteg basztató hozzászólását, és arra jutottam, hogy az egyik…..
Fusi 2009.07.21 11:14:02
Nem tudom miket fogsz elemezni a későbbiekben, de szerintem érdemes ezt átnézni előtte.

freetheanimal.com/ancestral-life-way

A helyes életmód szerintem nem a számolgatásról szól. A lényegesebb, hogy miket eszel, mennyit/mit mozogsz, mennyit alszol, jól érzed-e magad stb. Amennyiben minden rendben van és "real foodokat" eszel, akkor a kalóriák is rendben lesznek, nincs is szükség számolgatásra. Ebben hisz a belinkelt tag is.
Persze lehet eleinte számolgatni is, nem rossz az, ha tudod, hogy mi mit tartalmaz. Csak ne görcsölj azért rajta annyit.

Egyébként nekem van tumblrem, igen tartalmas:)
kafferbivaly.tumblr.com/
:)
Avagy az öregedés aspektusa.   Erre a kérdésre persze az emberek automatikusan böffentik a "ne legyél olyan kishitű" tipusú válaszokat. Mások meg azt mondják, hogy nőjél fel, mi a fenének kéne bármit elkezdened, fogadd el magad úgy, ahogy vagy. BLEEEE. Ha efféle…..
Fusi 2009.07.20 21:51:08
Bikiniszezon Stagnálok 2009.06.28 09:28:00
A múlt héten újabb egy kilót fedeztem fel, mármint mínuszban, aztán azóta újra maradt a hét kiló. Úgy tűnik, stagnálok. Kár, mert a legjobb hajtóerő az volt, hogy elindultak lefelé a kilók. Lehet, hogy vissza is teszem a mérleget a gardróbba, mégsem járja, hogy rászokjak az…..
Fusi 2009.07.20 17:13:08
@Stella: ezek a kutatások azt próbálják megmutatni, hogy kalória és kalória között nincs különbség. Amennyiben megvan a normális mennyiségü fehérje, akkor (szerintük) mindegy, hogy a maradék kalória milyen arányban van zsirből, fehérjéből és szénhidrátból. Ezt én el tudom fogadni (ki vagyok én, hogy ne fogadnám el?:) ), annak ellenére, hogy ritkán van olyan kutatás, mikor valóban lowcarb étrendet irnak fel. Szerintem mindig az egyénnek megfelelően kell összerakni az étrendet. Ha valaki csak egyszerüen le akar fogyni, akkor nincs gond az lowcarb+ magas ch és fehérje étrenddel. Viszont ha valaki futni szeretne mellette, akkor aszerint kell az étrendjét felállitani. Több ch, kevesebb zsir. Elég sok lehetőség, valóban nincs egy üdvözitő út, sajnos kevés abszolút igazság van az életben:).

Disznózsirral és csokival is le lehet fogyni. Disznózsirral semmi probléma ha jól tartott disznó zsirjáról van szó. Sőt, sütni csak ezzel és más telitett zsirokkal érdemes.
Csokiból meg létezik nagy kakaó(vaj)tartalmú is, amiről minden kiskegyed olvasó tudja, hogy jót tesz...
Bikiniszezon Jelek mindenfelől 2009.06.24 21:09:00
Ma nagyon húzós nap volt, és csupa olyan emberrel találkoztam, akik jó példával járnak előttem. Azért előttem, mert sokkal hamarabb jutott eszükbe ez az életmódváltás dolog, vagy egyszerűen már gyerekkoruk óta lényeges része az életüknek a sport. Az egyik egy kétgyerekes…..
Fusi 2009.06.24 21:36:39
@Robzon: lehet hogy azt a 190 kilót is csak úgy kifosták.
Bikiniszezon Kajanapló 2009.06.22 20:48:00
Na, akkor újra beszámolok. Ezúttal a reggeli tejeskávé után ebédre csirkehúst csináltam, hozzá pároltam káposztát. A csirkét megfőztem, és aztán minimális olivaolajon, fűszerrel rápirítottam. A folyadék bőven megvolt, elfogyott egy teljes ásványvíz, meg egynek a fele.…..
Fusi 2009.06.23 16:00:20
@manor: az epos hasonlat azért nem olyan jó, mert az epo hatékony, alli meg csak fosatni tud. Igaz abban tényleg hatékony.
Fusi 2009.06.23 16:14:07
@manor: tudom én, csak gondoltam kell még egy komment a fos alliról.


Fogyasztoszer.blog.hu -s csaj kommentje:

Az Alli nem egészen fos! Olvass csak bele a nagy témába. Nagyon nagyon sokan dicsérik! Szóval az Alli jó!


Hurrá
Fusi 2009.06.24 14:16:13
@gyurmalány: ja, brutál durva, de igazából nem is kell rajta meglepődni, mert az a csaj egy segg, fogyatékos szegény, nem csak a szemléletével van baj.
Bikiniszezon Mindent az Alliról 2009.06.20 15:42:00
Ha már egyszer ennyire komoly érdeklődésre tart számot az Alli, hát ide lehet kommentálni pro és kontra. Így, aki nem a vita miatt szeretné olvasni a blogot, az is be tud kapcsolódni a bikiniszezon kommentjeibe, itt pedig nyugodtan elmondhatjátok a véleményeteket a szerrel…..
Fusi 2009.06.22 14:46:15
@Gogolákné: futo.blog.hu jó példa arra, hogy mennyivel profibban is lehet reklámozni valamit (nike), úgy hogy közben értelmeseket is irnak a blogban. És ráadásul nem is annyira balfasz terméket reklámoznak vele, mint az Alli. Igaz a Nike ázsiai olcsó munkaerő kihasználása se igazán jófejség, de azt most hagyjuk:).
Fusi 2009.06.22 16:21:12
@Gogolákné: a sámánok legalább csak azzal ártanak, hogy elszedik a pénzed, allitól meg problémáid is lehetnek.. Na meg a placebóhatást se adják ingyen:). Persze ettől függetlenül undorító marad a szélhámoskodás.

A nyugati orvoslásnak is "nagy segitsége" a placebo hatás. Nem ritka, hogy a kontroll csoport nagyobb arányban gyógyult meg a placebó tablettától, mint a másik csoport a valódi gyógyszertől. Ez milyen vicces már:).
Fusi 2009.06.22 16:34:11