Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Hajnalka!

109 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És az erdei ember elgyalogolt a világ végére! A jutalomjáték. Harminc km gyaloglás Muxiából Fisterraba. Már vártam,hogy végre elinduljunk! Az elmúlt két hétben, mióta ismerjük egymást, most először sétálok egy egész napot Matyival és Kennyvel. Szép út volt, napos és könnyű. Annyira benne volt a…..
15. Reggel nehezen bírtam felkelni, de nyolckor már az autóbusz állomáson keringtem többedmagammal, mint holyagos a levegőben (mi az, hogy holyagos?? GOLYAFOS!Átírja a telefon), hogy eszrevegyem azt a buszt,ami Muxiába indul. Infó,kiírás nuku. Előre váltott jegyem sincs,mert nem lehetett venni.…..
Kilenckor keltem! Nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára... Tízkor egy barátságos kávézóban fenséges reggelit fogyasztottunk hármasban, én vajas croissant kaptam, felbe vágva, megmelengetve. Rakentem a vajat, a lekvárt és uhh, leírhatatlanul finom volt! Mellé kávé, narancslé. ‌A déli…..
Fél hétre állítottam az órát,de arra ébredtem magamtól, hogy egy nő sikit álmában... ebben a mondatban mintha lenne némi ellentmondás,de mindegy. Próbáltam visszaaludni,de akkor meg rosszat almodtam,úgyhogy 5:14-kor inkább felkeltem, nem sokkal fél hat után indultam. Eddig ez a legkorábbi... Vak…..
Gyerekek, ma csak képeket hozok nektek,mert igazából egy nap késésben vagyok: jobban szeretnék a megérkezés napjáról mesélni. Ma, tehát a 12. napon, 34 km-t kellett gyalogolni, hogy 53-ról 19-re csökkentsük a távolságot Santiago és a szívünk között. Fél hétkor indultam, vaksötétben. Izgi volt,…..
Reggel önkiszolgáló reggeli volt, az ÁNTSZ nem tom,hány csillagot adna rá.. Utána ronda szélben elindultam. Be is öltöztem, mert az accuwether szerint 20 fok és eső lesz Melide körzetében. Végig csodás 25-26 fokban jöttem, felhők voltak, de én szeretem őket. Az Út során különböző novenyzeti…..
10. Szóval nem szégyen az,ha az ember tisztában van a korlataival. Nekem ez zsákkal 16km, zsák nélkül 25km. Mindkét esetben többször is atleptem a határaimat,de nem esett valami jól. Ma se 18km-t jöttünk a Szörnyeteggel, hanem húszat. Úgy éreztem, ma az Út némi fekete humorral vezet bennünket,…..
Tegnap este még történt ez-az, amiről még nem tudtam,hogy történni fog, amikor a blogot írtam a kocsmában... Nagyjából hatig tamasztottam a pultot, míg felkerült mindkét bejegyzés. Utána kifekudtem a kertbe a szarongomra, hogy olvassak, amikor Matyi felvetette,hogy menni kéne boltba vacsorát és…..
Indulás: 6:45, idő: köd koddel. Mégez előtt, amikor egyre többen ebredeztek, nagyon gyorsan rájöttem, hogy tegnap elfogyott a wc papír az egész albergue-ben. Az utolsó maradtka gurigát én loptam át a fiú wc-ből a nőibe. Ennek eredményeképpen reggel volt kétségbeesés! Persze nem én, mert én Oviedó…..
Jó reggelt! Ma hétkor sikerült elindulnom, Matyi és Kennyi még aludtak. Megint felhőben vezetett az Út, ami mondjuk kevésbé szép, mert szürke, borús hatást kelt, viszont vicces, hogy a pilláimon, a hajamon is kicsapódik a pára - én is felhő vagyok � Ma volt az első nap, hogy időnként sikerült üres…..
Hát akkor kezdjük elölről. Ha valaha az életedben szeretnéd érezni, hogy élsz, mindenképpen el kell menned egy zarándokútra egyedül. És nem, nincs elég messze sem a Mária-út, sem a magyar Szt. Jakab út. Ide kell jönnöd, bármelyik útra (akár az angol útra,ami nincs 100km), hogy megtapasztald annak…..
A mai reggel hűvösen indult, féltem,hogy megint esni fog. Durva köd volt vagy felhő, nem tudom. Aztán szép lassan, álmosan felkelt a napocska, kinyújtózott és mosolyogva mondta: Buanos Diaz!Ettől kezdve gyönyörű helyekre vitt az Út. Ma van a legnagyobb szintkülönbség, 600 méter…..
Remek alvás után frissen ébredtem hatkor. Azért sikerült nyolcig húzni a szuttyögest, mert tudtam, hogy a batyu ma taxizik, csak a célpontot illetően voltak kétségeim.  A legtöbben, majdnem mindenki a 18 km-re lévő Borres-be megy. Utána viszont nincsenek jegyzett albergue-k, ahová a motyómat…..
Ma a korai indulás elmaradt, mert az albergue összes lakója úgy aludt, mintha fejbe vágták volna. A luxus szálláson a reggeli elég nevetséges volt, de sebaj. Ettem, amennyit bírtam és hogy a többieknek is maradjon. Aztán fél kilenckor indulás: ki az esőbe! Szép őszi reggelre ébredtünk, de jó lesz…..
Reggel egész jól tudtam mozogni, így a reggeli után osszekészítettem a zsákom a taxi számára, és egy szál kis táskával útnak indultam. Ma nem lesz nehéz napunk,csak az elején kell két magas hegyet megmászni, de utána nyaralás! Főleg a Szörnyeteg nélkül! Tegnap nagyjából 2km/órával haladtam, ma a…..
Ennek a napnak adhatnánk azt az összefoglaló címet, hogy "Hű, bazmeg!!!!" De mivel anyukám is olvassa e sorokat, próbálom kulturáltan kifejezni magam. Sajnos a mai napot káromkodás nélkül visszaadni picit nehéz. Ebben a szóösszetételben minden benne van: minden szépség, minden fájdalom. Caminot…..
Hm..mit gondoltok, tekintsek úgy erre a blogra, mint az Erdei Ember trilógia negyedik kötetére? Nem tudom...majd meglátjuk. A lényeg: ITT VAGYOK OVIEDÓBAN! Reggel nagyon rosszul voltam, annyira izgultam, hogy minden rendben legyen a repülőtéren, hogy már ébredéskor fájt...a nem tom, mim, mert úgy…..
Aggódtok, még mindig. Féltek az állatoktól, az emberektől, a fizikai erőpróbától, a lelkitől... Nem én félek ezektől, hanem ti. De én megyek. És, higyjétek el, én semmi olyannal nem fogok találkozni, amitől ti féltek.Kizárólag a saját félelmeimmel fogok együtt gyalogolni. Biztos vagyok benne, hogy…..
Köszönöm, hogy aggódtok, köszönöm, hogy óvni akartok! Külön hálával gondolok arra, aki már most azt mondta: "Büszke vagyok Rád!", mert az elmúlt harminchat évben nem hallottam túl gyakran... Lesz még poszt, de most csak arra kérlek Titeket, hallgassátok meg ezt a dalt, nagyon-nagyon figyelve a…..
 Hogy felkészültem-e? Repülőjegyek, biztosítás, pénz megvan.  Lista azokról a dolgokról, amikre feltétlenül szükségem lesz az Úton, pipa. Nem, még nem pakoltam be, mert hetek óta arra várok, hogy... szent ceremónia legyen, hogy ünnepélyes kereketek között - nem rohanva, kapkodva, pikk-pakk,…..
07.22. szombat – Utolsó kiköltözés (ebben én különösen jó vagyok, ugye) – Entebbe ZOO  Nem húzom az időt a délelőtt részletezésével, mert csak annyi történt, hogy kialudtuk magunkat, reggeliztünk, összepakoltunk – immár utoljára – és kijelentkeztünk a Hotelből. Már várt az Acacia saját special…..
07.21. péntek – Kampala, séta (!) a városban – FÖLDSZERZÉS  Jót tett az alvás, ma már nem vagyok annyira rosszul, mint az elmúlt két napban. Noha egész napos ágynyugalmat rendeltem el magamnak, sajnáltam volna a pocsékba ment időt. Így már délelőtt felkerekedtünk, mert Zoli talált egy helyet, ahol…..
  07.20. – Bwindi – Kampala  Hajnali 40:30-kor keltünk, mert úgy volt, hogy a taxi, akit az Emmi néniként azonosított lány beszélt le nekünk, öt órára talán már itt is lesz. Valószínűleg tényleg úgy lehet a menetrend, ahogy az útikönyv írta: egyik munkanap kora délután jön Kabaléból Ruhija-ba,…..
07.19. szerda – Bwindi NP – találkozás a hegyi gorillákkal  Találkoztunk velük… Elmondhatatlan. Utána egész délután sírtam.   Huszonegy éve szeretem őket. Azóta, mióta az első napomon az Állatkertben Golo nekiugrott az üvegnek miattam. Én tizenhárom éves gyerek-önkéntes voltam, ő pedig az…..
07.18. kedd – Búcsú az Itambira szigettől, irány a Bwindi NP, Ruhija Reggel ismét napsütésre és madárdalra ébredtünk. Az előző két reggelnél kicsit korábban, de az eddigi napirend szerint mentünk reggelizni. A reggeli ezúttal is a megszokott minőség volt! Egyszerűen lenyűgöző… Közben kihozták a…..