Regisztráció Blogot indítok
Adatok
topknot

21 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Brooklyn 2016.02.26 06:00:00
Az idei Oscar szezon ‘Leglányosabb’ film kategóriában tuti nyertese a Brooklyn lenne. Persze nem arról van szó, hogy egy tinifilmről beszélünk, sokkal inkább arról, hogy ez egy film, amit minden lánynak látnia kellene. Kevés filmről mondok ilyet, ezen kívül talán A segítség, és az Egy lányról volt…..
A nagy francokat! A Hotel Transylvania első részét azért szerettem, mert valami más volt mint a többi mese. Vicces volt, hogy akiket megszoktunk, hogy főgonoszak és szörnyek azok igazából jófejek és humorosak és imádnivalóak...
Filmbook Libabőr 2015.12.02 06:00:00
“Olyan.. Mint a mentolos fingszag...” A fenti idézettel le is írtam pontos véleményemet a filmről. De azért persze kicsit kifejtem, minden félreértés elkerülése végett. Tehát. Tegyük fel, hogy az összes szörny amit valaha papírra vetett az író, képes megelevenedni.…..
Filmbook A Kezdő 2015.10.05 06:00:00
A Kezdő-re az első trailer óta nagy izgalommal vártam. Első gondolatom az Ördög Pradát visel és a Gyakornokok filmek voltak, amik ehhez hasonlíthattak, és szeretem is őket, aztán körülbelül meg is kaptam e kettő fúzióját a szóban forgó Kezdőben.    A sztori röviden…..
Filmbook Tűzpróba 2015.09.25 06:00:00
Sokak meglepetésére csupán egy évet kellett várni az Útvesztő folytatására az úgy nevezett Tűzpróbára! A mostanában egyetlen fiú főszereplős young-adult tehát itt van, frissen és ropogósan…Ha már Tűzpróba. Tehát a történet attól a szent pillanattól folytatódik, ahol…..
Filmbook Az U.N.C.L.E. embere 2015.08.13 06:00:00
Manapság óriási divat a hatvanas, hetvenes évek nemritkán klasszikus, de mindenképpen emlékezetes TV-sorozatait nagy vászonra vinni. Teszem hozzá, több kevesebb sikerrel. A magyar közönség a "vasfüggöny"…..
topknot 2015.09.04 00:43:31
na hellóka! Nem nagyon szoktam kommenteket irni így kritika alá mert mindenkinek tök szubjektív a véleménye, de ha valami olyasmit fikáznak amit nagyon szeretek akkor olyan leszek mint Armie Hammer a filmben amikor elcsattan! :D Szóval barátom, először is köszi, hogy a kritika fele egy olyan sorozatról szólt, amit az országban senki nem látott így nem is fogja senki összevetni vele a filmet! Másodszor, azt mondod a film komolyan veszi magát aztán részletezed, hogy próbálja egy majd 2m magas orosz megállítani az autót! Ha ez neked "komolyan vevés" akkor nem tudom mi az ami nem. Továbbá, eljutunk a színészekhez is: Armie Hammer szerinted csapnivaló, amit már az megcáfol, hogyha esetleg láttad a trailert angolul, nagyon jól elsajátította ezt az orosz akcentust és hidegen és morcosan játszotta el a hideg morcos oroszt.(?!) Persze ha te előre megmondod és eldöntöd hogy milyennek kell lennie a karakternek szerinted, ennyi erővel mindenkibe csalódhatnál minden filmben. Meg még az is eszembe jutott, ha tényleg láttál Armie Hammerrel filmeket, akkor tudod, hogy eléggé sportos testalkata van mert nem egyben megmutatja. Szóval akkor ezt így tisztázzuk már: Megboldogult nagymamád mit sportolt? (Ha már így őt is belevontad..) A film harmadik főszereplőjét, hollywood legújabb üdvöskéjét, Alicia Vikandert például meg sem említed, pedig abszolúte nem volt súlytalan karakter a filmben (habár elég picike lány az tény)! És a film zenéjével, a díszlettel, jelmezekkel miújság? Vagy a nagy nem tetszésben ezt nem volt idő megfigyelni? Az feltűnt, hogy a becsületes, jószándékú régivágású hős az orosz, és a simlis, szemetebb az amerikai ami egyáltalán nem megszokott? Miért érzem úgy, hogy mindenre figyeltél csak a lényegre nem? :D
topknot 2015.09.04 10:30:29
@scal:
Szia Scal! Én nem érzem úgy, hogy beskatulyáztam Mortdecai karakterét, hogy milyennek kell lennie!
Továbbá, ott megjegyzem a kritikában is, hogy nem tudtam eldönteni, hogy a karakter ennyire rossz vagy Johnny Depp játszik ennyire botrányosan.
Filmbook Az U.N.C.L.E embere 2015.07.22 06:00:00
Avagy hogyan érkezik meg augusztusban a nyár Kingsmanje. Szinte ahogy kijöttem a vetítésről ez volt az első gondolatom! Guy Ritchie legújabb filmje nincs annyira felkapva, nem találkozol vele mindenhol ha járkálsz a városban, és a barátaiddal sem ez a film jön fel először ha…..
Filmbook Terminátor - Genesis 2015.07.03 06:00:00
Hadd idézzek egy meme-t: Clinton és Bush elnökjelöltek, A Jurassic film első a toplistákon és jövő hónapban jön a Terminátor! Mégis milyen évet írunk?! Ez a nyár a nosztalgiáké. Szó sincs egyedi, különálló, hatalmas, mindent elsöprő sztorikról amikkel új töltetet adnak…..
Filmbook Hamupipőke 2015.03.27 06:00:00
"Ő csak a mostohaanyád lesz. És kapsz hozzá két bájos nővért.." Nem igazán emlékszem már a Disney rajzfilm Hamupipőkéjére. Ez el is árulja talán,hogy sohasem tartozott igazán a kedvenceim közé. Egészen mostanáig. Úgy érzem a Disney tudja mivel kell levenni a lábamról.…..
Filmbook Éjszakai hajsza 2015.03.20 06:00:00
“Csak tarts életben hajnalig!” Az a csodálatos ebben a filmben, hogy akciófim létére sem izgulsz benne egyáltalán. Najó, a legeslegvégén egy kicsit. A film sztorijáról csak annyit, hogy arról szól igazából, hogy a megkeseredett, alkesz Liam Neeson karaktere egy maffiafőnök…..
Filmbook Kódjátszma 2015.02.19 06:00:00
“Ó Alan, csodálatos háborúnk lesz együtt!” Hallottatok már geek II. Világháborús filmről? Nem sokról mi?! Akkor tessék. Bemutatom nektek a Kódjátszmát: A történelem szó szerinti legeslegelső informatikai szupercsapatát. Ez egy igaz történet, életrajzi film…..
“Az öltöny a modern úriember páncélja. És a Kingsman ügynökei az új lovagok.” Ha arra számítotok, hogy egy lebutított mini James Bond jelölt workshopot fogtok látni a mozivásznon, akkor hatalmasat tévedtek. A Kingsman egy új, a titkosnál is titkosabb brit titkosszolgálat…..
Filmbook Mortdecai 2015.02.11 06:00:00
Avagy az első film, amelynél azt éreztem, az összes színész valamilyen fogadást vesztett el, és muszáj volt elvállalniuk ezeket a szerepeket. Pedig egy műkincsvadászós, festményes, nyomozós, furfangos, utazgatós, elrablós, fordulatokkal teli nagy-nagy kalandról van szó.…..
Filmbook A mindenség elmélete 2015.01.29 06:00:00
Stephen Hawking nevét szerintem mindnyájan ismerjük, ha máshonnan nem, a Big Bang Theory című sorozatban rengetegszer említik és hivatkoznak rá, még szerepelt is egy rész erejéig. Továbbá bármelyik Libribe bementek, szembetalálhatjátok magatokat valamelyik könyvével, amelyek…..
“Gandalf, szerinted biztos, hogy jó helyen állunk?!” – Zsákos Bilbó Szeretem amikor egy film címe teljesen leírja, mire számíthatunk majd. Persze, nem fog túl nagy meglepetés érni, hogy hány sereg fog, és mit csinálni, de ezt szerintem azért már megszokhattuk az előző Hobbit…..
Filmbook Paddington 2014.12.09 06:00:00
Nagyon kevés dolog maradt ki a gyerekkoromból. Az összes klasszikus Disney mesét láttam, nagyon sokszor(!) szombat kora reggeltől már a matinét néztem az RTL-en. Az összes híresebb mese idézetet kívülről fújom. Ha esetleg valakinek nosztalgiázni támadt kedve a gimiben az elsők…..
Filmbook Északiak: Viking saga 2014.11.26 06:00:00
“Ha nem lett volna ennyire rossz, még jó film is lehetett volna.” Vannak filmek  amik elé előítéletekkel, fenntartásokkal ülsz le, mert egyszerűen érzed és tudod a film traileréből, plakátjából, sztorijából, hogy ez pontosan olyan lesz, amilyenre számítasz és amit előre…..
Filmbook Doboztrollok 2014.10.21 06:00:00
Mindenekelőtt tartozom egy vallomással. Rettegek a gyurmameséktől. Nekem mindig is ijesztőek voltak és nem mondanám, hogy a Doboztrollok segített ezt a félelmet legyőzni. Pedig próbáltam figyelmen kívül hagyni, de ez befolyásolja mindenféle véleményemet a meséről. A…..
Filmbook FRANK 2014.10.06 06:00:00
A Frank egy remek példa arra, hogy a film mennyire más lesz, mint amit a trailerből kikövetkeztet az ember. Nem mondom, hogy egy hatalmas csalódás és egy világ omlott össze bennem, de amikor arra számítasz, hogy egy utazós, napsütéses, kicsit bolondos filmet fogsz kapni sok indie-pop…..
Mindig nehéz egy olyan filmről kritikát írni, amit olvastam előtte könyvben, mert nem tudom ti hogy vagytok vele, az én agyam automatikusan hozzáadja a kihagyott információkat és ezért valahogy minden cselekvés logikusabbnak tűnik a vásznon, mint annak aki nem olvasta. Nem mennék…..
Filmbook HOTEL TRANSYLVANIA 2014.01.06 19:27:27
Talán a Shrek óta kezdtünk hozzászokni a cinikus, szarkasztikus és nem éppen szokványos rajz- vagy animációs filmekhez – kinek hogy tetszik – ahol a dolgok egyáltalán nem úgy kezdődnek és végződnek, ahogy mi azt megszoktuk és ettől lesz igazán szerethető és rendkívül…..
„Férfiúról szólj nékem Múzsa, ki sokfele bolygott” Talán nem férfiú, hanem inkább szépfiú, ám de legyen! Szólok Perseus - ismertebb nevén - Percy Jacksonról a félig isten félig ember fiúról aki újabb kalandba keveredik Zeusz villámának eltűnése és megtalálása…..