Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Duplapepperoni

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy résztvevőként meghívtak egy bécsi, a határokon átnyúló együttműködésről és munkavállalásról szóló konferenciára. Ha már ott voltunk, beszélgettünk is többekkel, ezeket az interjúkat a közeljövőben olvashatjátok majd itt, a…..
Duplapepperoni 2013.03.23 19:20:43
@Fejesrob: "Ha valóban profi orvos, akkor van annyira elszánt, hogy felveszi a diákhitelt, végigseggeli az egyetemet, leteszi a szakvizsgákat, megszerzi a gyakorlatot. "

Nem tudom, hogy írta-e már valaki, de ez a kijelentés elég nagy tájékozatlanságra vall. Te sem a diákhitel maximális felvehető összegét nem ismered, sem azzal nem vagy tisztában, hogy az orvosi egyetemen mennyibe kerül egy félév...
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Tulajdonképpen némileg „kísérleti" poszt a mai, hiszen szerzője, Indiana Jones nem hagyta el az országot – bár ő azt mondja, hogy a keleti országrészből Mosonmagyaróvárra költözni felért egy határátkeléssel. Szerinte azt a színvonalat, amit egy külföldi takarítás jelent,…..
Duplapepperoni 2012.09.28 13:18:28
@Belagezapista: ez nem így van, Mosonmagyaróváron és környékén nem is egy üzem van, ahol lehet 2-3 műszakos munkát vállalni, én 7 évvel ezelőtti fizetésekről tudok nyilatkozni: aki 3 műszakot elvállalt, az már akkor is többet keresett, mint én az irodás részlegen 8-5-ig
nem is sajnáltam tőlük, de akkor 120-130 ezer körül kapott kézhez az, aki 3 műszakban nyomta, ez persze nem tudom, hogy azóta mennyit emelkedett/változott
Duplapepperoni 2012.09.28 13:41:13
@Blogger Géza: ha a posztoló valóban Ausztriában akar dolgozni, akkor a legjobb döntés volt Mosonmagyaróvárra költözni, mert onnan akár ki is lehet járni, és otthon (Magyarországon) elkölteni a kemény valutát:-)

azaz, nem kell 600 fontos szobákat fizetni...

ja, és osztrák interjúra is bármikor ki tud ugrani
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Duplapepperoni 2012.08.29 20:37:52
@Ann1294: hosszan lenyomva tartod az adott billentyűt, aztán a megfelelő helyre húzod az ujjad
Duplapepperoni 2012.08.29 21:47:31
@Bambano: légy szíves segíts, hogy miért? éppen állást keresek és mindig küldök motivációs levelet
akkor ne küldjek ezentúl?
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
Duplapepperoni 2012.02.27 14:03:57
@AiRLAC: lehet ,hogy Németország olcsóbb, nekem igazából Ausztriából vannak tapasztalataim. Ezt írtam is, hogy osztrák ár. A minőség tényleg jobb, ez nem kérdés. De pl. Ausztriában nem könnyű megtalálni az ócska szemét kaját amit fillérekért adnak, mert olyat ott nem árulnak, hiába darálná be a magyar vendégmunkás. Tehát csak a 0.19-es zsemlét tudod megenni, de csak ha leereszkedsz a pennys zsemléig. Én a Merkurba jártam vásárolni, ott ennyiért sincs. Ha minőségi kaját akarsz, akkor igenis drágább.
Duplapepperoni 2012.02.27 14:09:28
.
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
Duplapepperoni 2012.01.26 14:44:41
@belekotyogok: Szerintem ronda nő nincs, csak igénytelen, ápolatlan stb.

Akinél meg fennáll ez a helyzet is, annál meg igenis lehet következtetni ebből arra, hogy milyen lesz a munkája.
Duplapepperoni 2012.01.26 14:50:00
@biohazard: na ja, manapság valakinek vagy hormonzavarai vannak, vagy pajzsmirigybetegsége, és ezért kövér...
a zabálástól még sosem hízott meg senki:)
Duplapepperoni 2012.01.26 14:54:05
@hagyma: pedig bizony a kövérség a legtöbb esetben igénytelenség
nincs hozzá elég akarata, hogy lefogyjon, gyenge a jelleme, annyit nem ad magára, hogy kevesebbet zabáljon és leadjon pár kilót, lusta dög és nem bír felállni a tv elől, szándékosan gyilkolja a saját egészségét, soroljam még???
egyszóval igenis igénytelen, mert fontosabb, hogy kétpofára zabáljon, minthogy normális megjelenése legyen, egy ilyennek az sem fontos, hogy jól végezze a munkáját, meg különben is mindig éhes lesz
Most sokakban felmerülhet a kérdés: Villamos New Yorkban? Ha Amerika, ezt a szót általában San Franciscó-val kapcsolatban szokták emlegetni. Ezután sem lesz másképp, hiszen nem az MTA (Metropolitan Transportation Authority) bővítette szolgáltatásait, csupán egy egyszerű szóviccel…..
Mikor először voltunk Boston belvárosában, meglepődve és jóleső érzéssel fedeztük fel, hogy a Liberty Square-en egy kellemes kis parkosított téren van egy 1956-os magyar forradalom emlékére állított emlékmű, Hollósy György alkotása. Azt hiszem, én nem fogom megérni, hogy egy…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Duplapepperoni 2011.08.11 12:53:51
@Alikam: valami ilyesmi, diákhitellel nem lehet elindulni, mert ha jól tudom, azt nem rögtön az érettségi után utalják:)
addig meg bizony albérletet kell keresni, ha nem a lakhelyeden tanulsz (márpedig nem ez alapján választ az ember), könyvet kell venni, stb.
ha a szülők nem tudnak egyáltalán támogatni, akkor nem olyan egyszerű, mint ti gondolnátok...
Kedves Praxis blog, kedves olvasók!   Sokszor szóba került már, hogy gondok vannak az egészségügyben és nem feltétlenül a dolgozók szakmai felkészültségével, sokkal inkább a betegekhez való hozzáállással és a velük való kommunikációval. Alacsony fizetés ide, vagy oda,…..
Duplapepperoni 2011.01.26 11:56:47
@Leroi: te még hiszel a megszakításos közösülésben mint fogamzásgátló módszerben?
vagy valami másra gondolsz?
Elég a kamu álláshirdetésekből, a kormánynak lépnie kell! Csatlakozz!!!    Több, mint fél évig próbálkoztam az álláskereséssel, tegnap számoltam össze a beadott pályázataim számát (278 db) ebből összesen 34 visszajelzést kaptam, melyben benne vannak az…..
Duplapepperoni 2010.08.08 10:12:22
@Animacs: igazad van
bár én csak ausztriai tapasztalatokkal szolgálhatok
egyáltalán nem jelez vissza minden munkáltató
eddig kb. 30 pályázatot küldtem el (csak oda jelentkezek, ahova tényleg megfelelek és szeretnék is ott dolgozni)
ebből kb. 5 hívott be személyes elbeszélgetésre, a többi egyáltalán nem jelentkezett
a legutóbbi pedig a személyes találkozó után megígérte, hogy jelentkezik, hát azóta is hív folyamatosan...
Praxis Nem adta be az oltást 2009.11.22 10:44:00
Egy nagyon kedves barátom küldte nekem az alábbi E-mailt még csütörtök délelőtt. Sokat gondolkodtam azon, megírjam-e a vele lejátszódó bizarr történetet, vagy csendben maradjak és hallgassak, mint a sír. Végül úgy döntöttem, életre keltek egy blogot, ami a hasonló…..
Duplapepperoni 2009.11.22 16:12:21
@Punxsutawney Mormota: cuki a mormotád
Gyakorlott posztírók tudják, hogy néha mennyit kell szenvedni egy igazi, dögös témáért. Na, ha az alábbi történet nem kerül az Index címlapjára, annak csak a szakmai féltékenység lehet az oka. Nem velem történt – engem könnyen azonosítottak volna, mert tőlem ám…..
Duplapepperoni 2009.08.22 12:02:42
@psmith: az ÁNTSZ is ocsmánybélyeget követel, (és kap is )szóval nem pontos a pontosítás
Az RTL Klub egyik sztárszakácsa, Kovács Lázár az Egyesül Államokban járt, egy szakácsképzőben, ahol szerinte azzal kezdik az oktatást, hogy megtanítják a jónépet kamera előtt viselkedni, mert az fontosabb, mit a Brassói aprópecsenye receptje, de ezen nem akadunk fel, mert…..
Duplapepperoni 2009.08.19 21:27:07
@a_tom: igen, én is ezt hallottam, ehhez képest nyilván egy fizetős iskolában bohóckodott
Duplapepperoni 2009.08.19 21:27:43
x
Dzsúúúsz Mindenkinek! Olvasónk a gazdasági válság miatt felmondott, mert nagyot álmodni, rengeteg helyre elküldte önéletrajzát, ma bruttó 1 millió felett keres (bejelentve). Sziasztok!Az én történetemet szeretném veletek megosztani. Az egész tavaly ősszel történt, a válság…..
Duplapepperoni 2009.08.19 20:49:08
@Mária: légy szíves írd körül, hogy ki jöhet meg ki nem posztot írni
Mit lehet tenni a mobbing, azaz a munkahelyi pszichoterror ellen? BB-díj jelöltjeit szeretném olvasni a kommentekben :).Állami cégnél dolgozom egy pár éve, nem olyan rég kaptunk egy új főnököt eleinte kedvesnek tűnt , aztán egy pár hónappal ezelőtt kicsit igazságtalannak…..
Duplapepperoni 2009.08.16 20:19:40
@psmith: igazad van, Desopta azonnal helyettesítse a mobbingot az arra megfelelő magyar szóval
A rászorulók többségének a jövőben már nem jár támogatás az új szemüveg árához - olvasható a szerdai Népszabadságban.A napilap szerint a látássérültek 90 százalékát érinti az új rendelet, amely szerint augusztus közepétől a hat dioptria alatti szemüveglencsékhez és…..
Duplapepperoni 2009.08.07 12:05:54
@igaziatommaki: lécci áruld el, hogy milyen lencsét használsz, hogy hol tudok rendelni gondolom megtalálom a neten, nekem is lassan szükségem lesz rá
Slanger munkahelyét dícséri, mi pedig örülünk, hogy elvétve hasonló történettel is találkozunk. Én pedig megbetegedtem :(.3 évvel ezelőtt mikor végeztem az egyetemmel nagy munkakeresésbe kezdtem. Már akkor is tudtam, hogy a megszerzett diplomámmal nem lesz egyszerű munkát…..
Duplapepperoni 2009.08.04 20:51:02
@Strici: erre tökéletes példa a munkahelyem, válságállapot van ha el szeretnék menni 1-2 napra, ne adj Isten 1 hétre szabira, a főnöknek kell átvennie a feldatokat, amit mondanom sem kell, nem tud ellátni:-)
Olvasónk korábban fejvadászként dolgozott, de ahogy ő írja, megundorodott ettől a világtól és sajnos az országtól is.Kedves Pályázók! Régebben személyzeti tanácsadónál dolgoztam, ezért tudom az alábbiakat. Hamar megundorodtam ettől a világtól és országtól, most már…..
Duplapepperoni 2009.07.28 21:56:46
@szelephézag: végre egy értelmes hozzászólás, szép is lenne ha mindenkinek ilyen manapság jól használható diplomája lenne... szükség van a szakmunkásra, a takarítóra, a mozdonyvezetőre, a postásra stb.
Duplapepperoni 2009.07.28 22:02:53
@Csibelany: amikor Bécsben voltam 3szor interjún ugyan annál a cégnél, megígérték, hogy fizetik az utiköltséget, na azóta is utalják a pénzt, mielőtt még azt hinnétek, hogy ott kolbászból a kerítés, és sokan nem méltatnak válaszra sem, intim kérdések az interjún stb.
Duplapepperoni 2009.07.28 22:17:32
@Bambano: munkáltató használjon pdf writert, vagy nyomtassa ki, egerezze ki az elérhetőséget, aztán szkennelje be ,és küldheti tovább
 cdrom70 becenevű olvasónk álláskereső tapasztalatait olvashatjátok. 100 elküldött önéletrajzból 30 válasz, zsebbe fizetés, semmi "meglepő". Mint munkavállaló a következőt tapasztaltam amikor munkát kerestem.100 elküldött önéletrajzból jó ha 30-ra kaptam…..
Duplapepperoni 2009.07.21 22:30:02
@Strici: a 100 legjobb egyetem között nincs kínai, linket nem küldök, megtalálható a neten
Duplapepperoni 2009.07.21 23:00:23
@Strici: közben találtam olyan listát amiben szerepel kínai egyetem, de szemmértékkel ítélve mindenütt magasan az USA vezet
Koppány internetét egy könyvelési hiba miatt lekorlátozta a UPC, majd azt javasolták, menjen netkávézóba, hogy át tudja küldeni nekik a bankja igazolását. Jófejség: Havi 7.500,- forintot fizetek egy szélessávú internet-szolgáltatásért a UPC-nek. Minden hónapban. A UPC szerint…..
A Nike igencsak jó mostanában az aktuálsi történésekhez iagzodó reklámokban. A hétvégi wimbledoni teniszcsata után, amelyet Federer minden idők leghosszabb döntőjében nyert meg, már adásba is tették a szpotot, amelyben a Nike az általa támogatott sportolókon keresztül gratulál…..
Még érettségiző koromban találkoztam olyan vizsgabiztossal, aki egy kukkot sem értett németül, mégis lelkesen bólogatott, miközben kitartó mellébeszéléssel igyekeztem kibújni a kihúzott tétel témája alól. Hasonló szituációval szembesült olvasónk egy állásinterjún, ahol a…..
Duplapepperoni 2009.07.01 22:27:14
@Animacs: 63 éves szüleimnek még franciát kellett tanulniuk... nem is tudom melyik évszázadban....akkor itt az alkalom, hogy bővítsd nyelvtörténeti ismereteidet
Duplapepperoni 2009.07.01 22:38:46
@Animacs: szerintem + nem ugyanolyan körökből származunk
Duplapepperoni 2009.07.01 22:50:15
@Animacs: igen szólnom kellett volna, hogy királyi vér csörgedezik az ereimben:-))