Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcuspici

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– magyarként létezni – Magyarnak születtem. Magyarnak is vallom magamat. Ez nem kérdés. És sosem lesz az.Sokáig – bizony nagyon sokáig éltem úgy a magyar határok közé zárva, hogy elhittem a világról és a körülöttem létezőkről szóló végtelen hazugságokat és…..
marcuspici 2015.01.13 21:26:34
Nekiveselkedtem, elolvastam! (jó hosszúra sikeredett, de megérte...)
Tetszett! Nagyon tetszett!
DE!!!
Kicsit vegyes érzéseket szabadított fel bennem, főleg mert ismerlek (bár nem annyira, amennyire szeretném). Tudom a múltad részeit, azokat az eseményeket amiket nem részleteztél és talán pont ezért kicsit másképp látom a világot (és benne a szeretett Magyarországunkat!). Nem az ideológiát (abban egyetértünk), nem az embereket (ahogy részletezted: cigányok, zsidók, stb.), hanem magát az ORSZÁGOT! Igen, csupa nagybetűvel, mert megérdemli. Mert itt (és ebből kiderül, hogy hol élek) rengeteg olyan dolog van, aminek az állandó agymosás ellenére lehet örülni! Valaki említette a nyelvet, csoda szép! De rengeteg szép hely, szép kultúra és szép ember (főleg a lányok...) van eme kicsiny hazában.
Haza, ha már itt vagyunk. Lehet én értelmezem félre, de nekem ez az ország a hazám, függetlenül attól hol élek és ahol élek az az otthonom, ha éppen nem a hazámban van. Mindkettő lehet szép és szerethető, de mindig csak egy hazája van az embernek.
Tudom, hogy Te mindig büszke leszel a Magyarságodra, arra hogy itt születtél! De aki itt marad(t), az is tud a hazájáért tenni, mert nem mindenki bólogató János, vagy ha annak is látszik, belül máshogy érez.
A történelem bebizonyította már rengetegszer, hogy minden korszaknak van vége, legyen az jó vagy rossz.
Ez a vég lehet sokféle, de mindig eljön és ez a remény ad erőt az olyan embereknek, akiknek nincs lehetőségük vagy merszük kitekinteni a nagyvilágba.
Sok keserűség, sok sérelem, sok gyűlölet (sajnos ezt is le kellett írnom) érződik az írásból, de én ismerek egy olyan arcot, akiben van öröm, szeretet és talán még a bizalom is megmaradt valahogyan.
Nem szeretnék nagyon hosszú litániát írni, csak jelezni szerettem volna, hogy iszonyatosan jó az irány, folytasd és meríts erőt a múltadból, a jelenedből, hogy a jövőd jobb legyen!
Tényleg, őszintén kívánok Neked sok sikert, mert megérdemled!!!