Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci vőfély

329 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, februári, az esküvői felkészülésedet segítő sorozatunkból egy-két dolog még átcsúszik március elejére, remélem, nem baj...
A menyasszonyi csokor a mai témánk. Van egy régi vőfélyvers, amit ma már nem nagyon mondunk, mert hosszú, és sok olyan szó van benne, amelyet a vendégsereg fiatalabb része már nem tudna értelmezni. Pedig a vőfély identitása szempontjából ez egy fontos szöveg. Ebben hangzik el egyebek mellett az is,…..
Nagy Béla, természetes közegében Nagy Bélával, a Csallóköz közismert lagzis főszakácsával átbeszéltük, hogyan állítsd össze az esküvői menüsort. A beszélgetés első részét itt olvashatod, ha nem tetted meg, mindenképp olvasd el, hogy meglegyenek az előismeretek. Ma onnan folytatjuk, ahol tegnap…..
Béla király trónja egy leltárból kivont szék a sarokban, jogara méretes fakanál, királyi kardja a legnagyobb konyhakés, birodalma a konyha. Eleinte inasként, a hetvenes években csöppent bele a lagzis főzés tudományába, első önálló lagziját 1983-ban főzte, azaz a legtöbb mai menyasszonynak még a…..
Ha gyenge volt a vőfély, hamis a zenekar, azt vasárnap, kijózanodva megbocsátja a násznéped. De ha éhen mentek haza, azt életed végéig hallgatni fogod. Bizony! ..
Ha rácsodálkozol egy menyasszonyra, és azt mondod, milyen szép, akkor a belső ragyogás, a smink, a frizura, a ruha, a cipő, az ékszerek összhatását foglalod keretbe a "szép" jelzővel...
Miközben megteszed az előkészületeket, lefoglalod a szolgáltatókat, tervezgetsz, biztos gyakran eszedbe jut, hogy hánytól legyen az esküvő, mi mi után következzen. És rájössz, hogy valami nagy ismeretlennel állsz szemben. Nem kell csüggedned. Ez a tudás már a világon van...
Gyermekeink a napokban nézték végig először az esküvői DVD-nket, egyikük még az egy hassal vékonyabb osztályfőnökét is megtalálta rajta. Sokan sokat változtak, sokan már nincsenek velünk. Pár óra erejéig most mégis látták őket mozogni és beszélni. Lagzis "videó" nélkül ez nem ment…..
Folytatjuk februári, esküvői felkészülésedet segítő sorozatunkat. Mint korábban írtam, februárban minden nap írunk egy posztot, amely szegről-végről kapcsolódik az esküvőszervezéshez. Nem tudok ott lenni mindenki lagzijában, de szeretném, ha akkor sem követnél el amatőr hibákat, ha mást hívtál…..
Azok a videós kollégák, akik már az alapiskolában is az osztálytársaim voltak, vagy azok a kollégák és ügyfelek, akik a cserkészetből ismernek, tudják, hogy vonzódom a tűzhöz. Ezt a vonzalmamat pirotechnikusi szakképesítés megszerzésével próbáltam társadalmilag hasznos formába terelni, gazdasági…..
Vőfélyi munkám főterméke a lagzi, mellékterméke a házasság. Február 11-18. között zajlik a házasság hete. Ez a téma nekem nem szakterületem, a lakodalom operatív működésének specialistája vagyok, aki együtt tölti a párokkal házaséletük első 14-16 óráját, a nászéjszakát leszámítva. Hogy aztán mit…..
A hétvégi zenekar vs. dj posztok hozták a kötelezőt. A héten tovább haladunk egyéb szolgáltatóválasztási kérdésekkel, amennyiben ebben a kollégáim is együttműködők lesznek. Ma egy látszólag könnyed, ám annál lényegesebb területet bontunk ki: hogyan készítsd el stresszmentesen az esküvői ülésrendet…..
Tegnap arról írtunk, miért hívj zenekart. Ugyanakkor egy  DJ alkalmazása, ahogy a Felső-Csallóközben mondják: "megfogadása", számos előnnyel járhat egy lagzi szervezése során. Mondok pár okot, ami miatt számodra is érdemes lehet fontolóra venni inkább a „lemezlovas” szerepeltetését...
Valamilyen zenei szolgáltatóra biztosan szükség lesz, ez mélyen kódolva van a magyar néplélekben. Sok, hiányt kifejező szólásunk utótagja az, hogy: … mint a lakodalom muzsikaszó nélkül. Mondhatnék ilyeneket, de csak otrombák jutnak eszembe, és nem akarom a hölgyolvasókat eltántorítani. Az…..
Ez nem egy csallóközi együttes. Nem akarok uncsi lenni, de van már költségvetésed, időpontod, helyszíned, kész a meghívód, választottak gyűrűt, van vőfély vagy ceremóniamester, keressünk egy jó zenekart. Ma, szombaton és vasárnap erről lesznek posztok, a holnapi-holnaputáni remélem, megosztó lesz:)..
Kedves Olvasóim, ti, akik indulásunk, 2008 óta többé-kevésbé, de hűségesek vagytok a Vőfélybloghoz, már a címből érezhetitek, hogy itt ma valami történelminek lehettek a szemtanúi. Ma először szólal meg a Vőfélyblogon ceremóniamester. A Felvidék sok szempontból szerencsésebb piac, mint…..
Itt épp kommunikálok valamit. Dorna István felvétele, hozott anyagból dolgozott. Van már esküvői költségvetésed, időpontod, helyszíned, vendéglistád, meghívtad a vendégeket. Kiválasztottátok a gyűrűt. Kellene vőfély is. Tekintve, hogy a lakodalom egyszeri és megismételhetetlen esemény, ott,…..
A költségvetést a sajtóban az év törvényének szokták nevezni. De míg az állam tervezhet mínuszos költségvetést, ha a te családi költségvetésed mínuszos, azaz költségvetési hiánnyal számol, ahogy a sajtóban olvasható, akkor előbb-utóbb éhen haltok. Ugyanez igaz a lagzis költségvetésre is. A lagzi…..
Van az a vicc, amikor a bíró megkérdezi a vádlottat, miért tartotta meg a talált karikagyűrűt. Azért, bíró úr, mert az volt beleírva, hogy örökre a tied. Elég gyenge vicc, a házasulandók azonban ebben elsősorban azt a problémát észlelhetik, hogy gravírozással vagy gravírozás nélkül rendeljék-e a…..
Február még elég korán van. Az év ezen, legrövidebb hónapjában minden nap szeretnék nektek egy olyan tartalmat hozni, ami segíti a felkészülést. Az esküvők ideje még csak mérsékelten van itt, hisz a népdalból is tudjuk, hogy ha "esik a hó, hull a dara", akkor "fázik a menyasszony fara". Még van idő…..
Mindenképpen papíralapú legyen a meghívó, tiszteld meg a vendégeidet. Nyilván bizonyos kérdésekben én ultrakonzervatív álláspontot képviselek, ez az egyik ilyen. Még a Svédországban élő, egykori Erasmus-ösztöndíjas lakótársadnak se küldj e-mailes meghívót. Na lássuk!..
Megvan az időpont, megvan a helyszín, érdemes kiválasztani a szolgáltatókat, és akkor utána lehet arról elmélkedni, kivel szeretnéd tölteni életed legszebb napját. A tradicionális paraszti kultúrában, ahonnan vőfélységünket eredeztetjük, nem volt ritka, hogy egy lagziba meghívták a "falut…..
A jó vőfély is nagyon fontos, de a megfelelő helyszínválasztáson áll vagy bukik az esküvőd, ezt jó, ha tudatosítod. Tegnap a megfelelő esküvői időpont kiválasztásáról volt szó. Ha nem olvastad, kezd azzal. Ha már van időpontod, akkor menjünk a helyszínre...
Ha 2024-ben házasodnál, akkor ezt a posztot nem feltétlenül kell elolvasnod, mivel valószínűleg abból kell majd választanod, ami maradt Ha azonban csak kóstolgatod az esküvőszervezés gondolatát, már megkérték a kezed, vagy ráutaló magatartást tanúsítottak, a céldátum pedig 2025-ben, vagy később…..
Hát tíged meg kihívott, buzerant?! – valószínűleg ezt mondanák Berlinnek és Damiánnak, ha egy dunaszerdahelyi lagziban szeretnék elénekelni Al Bano klasszikusát, a Felicitát...