Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Te Alakbarátnőd

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Chokito óta a puffasztott rizses csokit mindenki szereti! Hát még ha egy kicsit tovább gondoljuk és fehér csokiból, kókusszal megbolondítva, aszalt gyümölccsel felturbózva készítjük el! Mindezt diétásan, cukor nélkül, gluténmentesen!  Ez a fenséges diétás nassolnivaló nemcsak a kívánósabb napok…..
Az első ünnepváró receptem ezen a blogon egy nagyon egyszerű, kezdőknek is ajánlott, cukormentes, diós keksz, amit liszt nélkül készíthetünk el karácsonyra. Semmilyen különleges hozzávaló vagy konyhai eszköz nem szükséges hozzá, mégis nagyon finom! Nálunk olyan nagy sikere volt, hogy néhány perc…..
Ez a kenyér recept a házi ch csökkentett kenyerek közül szerintem a legegyszerűbb: csak belepakoljuk a kenyérsütőgépbe a hozzávalókat, bekapcsoljuk, majd elmegyünk egy jót edzeni, megnézünk a párunkkal egy filmet, vagy társasozunk egy jót a gyerekkel. Ez alatt a kenyérsütő gép dolgozik helyettünk…..
Bevallom, sokszor megpróbáltam édeset enni reggelire: muffint, palacsintát, zabkását, de egy idő után mindig rájövök, hogy az amerikai feeling nem nekem való, a sós reggelik fekszenek inkább (a zabkását kivéve). A szendvics viszont egy idő után unalmas tud lenni. Ez a pizza ízű, sós muffin…..
Egyik kedvenc családi receptünket hoztam most Nektek: amellett, hogy nagyon gyors és laktató, és azon kevés zöldség ételek egyike, amit a kislányom is nagyon szeret. Nálunk szerencsére nem működik a spenóttal kapcsolatos sztereotípia, lehet, hogy azért, mert ilyen finomságok készülnek belőle! :)…..
Most, hogy végérvényesen beköszöntött a nyár, a kánikula és vele együtt a strandszezon, muszáj elővenni a fiókok mélyéről a bikiniket. Lehet, hogy neked is tartozik a bikinidhez egy gyönyörű kendő, amivel eddig a csípődet, hasadat takargattad? Hamarosan nem lesz rá…..
Kezdő fogyókúrázók rémálma, amikor nem elég, hogy le kell mondani a megszokott reggeliről, ebédről, vacsoráról, új alapanyagok, és új ízek kerülnek a tányérokra, még új fogalmakat és rövidítéseket is kell megismerni. Pedig ha komolyan gondoljuk az életmódváltást, érdemes ezeket a a rövidítéseket…..
A Te Alakbarátnőd 2015.04.09 15:39:12
@kisQtya: Igen, sajnos mindenben ott van a cukor, nemcsak az édességekben, hanem a felvágottakban, pékáruban, üdítőkben, salátaöntetekben és amihez csak nyúlunk, mindenben. Ami még rosszabb, hogy manapság próbálják a sima cukrot nádcukorral vagy barna cukorral helyettesíteni a gyártók, ami semmivel sem jobb, mégis szívesebben megveszik az emberek, mert azt hiszik, hogy egészségesebb. Egyébként van a stevián kívül más alternatíva az édesítésre, ami nem rossz ízű. (Bár ízlések és pofonok... ;) )
Lassan, de biztosan lekerülnek a nagykabátok, majd egyszer csak azt vesszük észre, hogy már a bikini után turkálunk a fiókban. Igen ám, de az átdőzsölt, hosszú tél után nem biztos, hogy a tavaly nyári önmagunkat látjuk viszont a tükörben... Az első kétségbeesést követően érdemes életmódot váltani…..