Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PálLászló

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
malenurse Ajánlott irodalom 2017.01.25 14:49:03
Fülszöveg: A Beatrice ​​és Vergilius fura kis könyv. Csontig hatol, mélyen megrázza a lelket – és letehetetlen. Látszólag nem sok minden történik benne. Szerepel benne egy író és az ő egyik olvasója, bele van szőve egy tanulmány az értekező próza és a szépirodalom viszonyáról, számos irodalmi…..
malenurse Világkonyhák fűszerei 2017.01.10 13:42:01
Izraeli nyaralásom egyik meghatározó élménye volt a Carmel piacon való nézelődés, tapogatózás, szaglászás, hallgatózás. Tel-Aviv méltán híres piacának látogatása minden érzékünket igénybe veszi. A roskadásig teli fűszeres pultokat a mai napig is emlegetjük, ha valami nem mindennapi készül a…..
malenurse Eláshatjuk magunkat 2016.11.24 22:14:43
  Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alelnökének kezdeményezésére a Csongrád megyei nagyközség önkormányzata november 23-án elfogadta és kihirdette azt a rendeletet, amely Ásotthalmon megtiltja a muszlim vallással összefüggő tevékenységek nyilvános megvalósítását, így a burka-,…..
malenurse Ajánlott irodalom 2016.11.18 18:19:44
Ápolóknak erősen ajánlott! (kép forrása: https://moly.hu/system/covers/big/covers_406233.jpg)   Fülszöveg: Élet és irodalom különbözőségével mindenki tisztában van. Habár, természetesen, ismerünk regényes életeket, valamint életregényeket is. Kim Leine műve nem a különbözőség jegyében fogant.…..
malenurse Ajánlott irodalom 2016.10.26 17:15:07
Fülszöveg: Bécs, ​​1728. Egy Taligás nevű ember járja Európa országútjait, és éppen a Gnómok házához érkezik. Nem lehet tudni, honnan jött, merre tart, csak azt, hogy úton van: szavakkal és könyvekkel kereskedik, szaval és fél. Bécsben Wolzbein titkos tanácsostól rejtélyes küldetést kap: egy…..
malenurse Ajánlott irodalom 2016.09.02 16:08:50
Fülszöveg: A város, ahol a világ már kifordult a sarkaiból. Ahol naponta változik az időjárás és az utcák helye. Ahol az élet a véletlen és a bizonytalanság szorzata. Ahol minden, ami van, utoljára van. Ide érkezik meg az eltűnt bátyját kereső Anna Blume, s a nyugodt, kiszámítható élet után a lány…..
malenurse Szexi kávészünet 2016.06.21 15:25:43
Hamarosan a kávészünet is sokkal izgalmasabb lesz. A Tom of Finland rajzok alkotója, Touko Laaksonen, 1991-ben ugyan elhunyt, de  Robert Paulig Roastery néhány rajzot újraélesztett kávécsomagok borítójaként. A kávé őrölt és szemes formában is kapható. Kedved támad egy "Heavy Duty" vagy egy…..
malenurse Ajánlott irodalom 2016.06.21 14:46:17
Fülszöveg: A hatvanéves, korai Alzheimer-kórral diagnosztizált Adria Ardevol megvizsgálja az életét, mielőtt még egytől egyig elveszítené az emlékeit. Visszaemlékszik szeretettelen gyermekkorára Lola Xica gondjaira bízva, aki dadaként dolgozott a tehetős családnak. Anyjára gondol, a visszafogott,…..
Vintage vagy szép magyar szóval vintázs hangulat Koppenhágából. Ma egy dán művésznő - Anette Diskow - otthonába látogatunk, ahol partnerével és fiukkal élnek együtt a dán főváros Vesterbro nevű negyedében. Érdekes megoldások, különleges berendezési tárgyak és mégis…..
malenurse Ajánlott irodalom 2015.09.03 09:24:59
Fehér, hideg, skandináv. Krimi, thriller, társadalomrajz. Fülszöveg:  "1977. Lappföld. Svédország vezető természetfotósa rendkívüli képet készít kisrepülőgépe fedélzetéről. Egy medve látható rajta, hátán furcsa lényt cipel. A fotós szerint egy troll lehet. Ez idő tájt nyoma veszik egy kisfiúnak…..
malenurse Nincs több bénázás? 2015.08.24 17:15:57
Az egészségügy diagnosztikus, terápiás eljárásai gyakran igen kellemetlenek, sőt akár fájdalmasak is lehetnek. A számos ilyen beavatkozás egyike a vénás behatolás (vérvétel, vénapunkció, perifériás intravénás kanul behelyezése). Bizonyos élettani, kórélettani…..
  Alma vagy körte? Tészta vagy rizs? Sör vagy bor? Nem tudsz dönteni? Íme egy kis segítség. Ez a vicces oldal összehasonlítja az alapvető élelmiszereket kalóriatartalmuk szerint. Azt is megtudhatod, mennyi szénhidrát, zsír vagy fehérje van bennük. Jó szórakozást!..
malenurse A különbség 2015.06.05 15:15:14
"Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!" "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" Érzed a különbséget? ..
malenurse Szánalom 2015.06.04 17:05:45
Tavaly hajléktalanokat, idén ápolókat (100 fő!) látott vendégül a Kiosk étterem Budapesten. A cél évről évre ugyanaz: felhívni a figyelmet olyan társadalmi problémára, mely az urbánus/liberális közösséget foglalkoztatja, ugyanakkor tenni mindezt úgy, hogy mentes legyen minden…..
malenurse A dánok boldogsága 2015.06.02 13:29:09
Számos elmélet van arról, hogy a dánok miért végeznek rendszerint az élen a boldogságot megcélzó felmérések alkalmával. Mi adja elégedettségük alapját? Nem gondolom, hogy az időjárás vagy a magas adók vidítják fel őket. Inkább az, ahogyan erről vélekednek: "Nos, jó…..
malenurse Elhízott társadalom 2015.05.27 14:35:00
Az elhízás a fogyasztói társadalmakban jelent meg tömegesen. Az emberiség történetének éhínséges időszaka után a fogyasztói társadalmi berendezkedés elhozta az „individuális terjeszkedés” lehetőségét. Korlátlanul jutunk hizlaló tényezőkhöz, ételek tömegéhez és…..
Május 12-én az utcára vonultak az ápolók. Délután öt órakor végeztem a munkával, hazafelé tartottam, amikor a demonstráló tömeggel találkoztam. Hevesebben kezdett verni a szívem, elérzékenyültem, majdnem sírtam - én oda tartozom. Ismerős arcokat kerestem és találtam.…..
Ma van az ápolók nemzetközi napja. Világszerte május 12-én tartják, ugyanis 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale. A "Lámpás Hölgy" már életében legenda volt. Úttörője volt a modern nővérképzésnek, harcolt a nők választójogáért. Műveltségét jellemezte,…..