Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beaver81

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
beaver81 2015.05.12 22:02:16
@pandava:
Pontosan, ugyanis a világ (nem Magyarország, mert a Föld ezen fejletlen részét nem tekintem gondolkodásmódbeli alapnak) affelé megy, hogy 2020 környékén grid lesz. Azaz intelligens-terhelés elosztott rendszerek az áramszolgáltatásban is. A telekommunikációban ez már 10 éve így működik.

A hagyományos villamos termelőknek két választása van: Vagy kimarad, vagy lemarad.
Magyarország villamoshálózata nem alkalmas arra, hogy 2x-es terhelést elbírjon és arra sem, hogy minden ház teteje színig legyen napelemmel.

Az áramszolgáltatónak globális szinten jó az, ha nem kell a gerinchálózatot fejlesztenie, mert van lokális betáp. Ezt több százmilliós mértékben kell érteni. Ha a szomszéd áramigényét technikailag egy adott időpontban egy HMKE állja, az nem rossz a szolgáltatónak, sőt. Az a rossz, ha ez kontrollálatlanul történik, de ez a világban sehol nem kontrollálatlan.
Az MVM jelenleg is irányítja a teljesítményt 5-10 termelővel és több millió fogyasztóval, ezután 500.000 termelővel és ugyanannyi fogyasztóval. Nincs ezzel semmi gond.

Magyarország a világ többi részéhez képest 10 évvel le van maradva.

Én egy amerikai cégnél dolgozom. Az összes kinti kollegának van napeleme, annak ellenére, hogy amerikában az áram ára kb. harmada az itteninek és a hitelkamat 0.5%. Ennek ellenére józan gondolkodás alapján is úgy döntenek családi házasok, hogy legyen napelem. Itt a világ végén persze még ott járunk, hogy megéri-e. Persze, nyilván, ez nem kérdés. A kérdés csak az, hogy milyen éghajlaton és besugárzással mennyire. Magyarország ilyen szempontból jó helyzetben van.

Az áramszolgáltató nem fog csődbe menni, előtte majd lesz még egy pár rezsinövelés :)

Magyaroszágon a hozzád hasonlóak miatt arról kell beszélni, hogy megéri vagy nem éri meg.
Ha neked nincs rá technikai lehetőséged: Kit érdekel. A hozzászólásom eredetileg is azzal kezdődött, hogy "ha van rá lehetősége", pl. olyan a tető, van családi ház és nem panelben él, stb...
Ha nincs rá lehetőség, mert mondjuk társasház, vagy agyonszandalt tető van, vagy nem jó a tájolás, akkor tárgytalan a kérdés. Technikailag egyébként 2015 óta erre is van megoldás, az ilyen adottságú telepítési helyek is tudjanak "boldogulni".

Véletlen az, hogy Austinban (Texas, USA) minden második házon van napelem?
Véletlen az, hogy Németországban nemhogy ajánlott, de építési engedélyt sem kap olyan ingatlan, amelyre nincs legalább vagy napelem, vagy hővisszanyerős szellőztető vagy napkollektor tervezve?

Itt a nagy gondolkodásbeli eltérés, ami miatt ebből az országból soha semmi nem lesz. Nem azt kell keresni, hogy "mit miért nem lehet", vagy "mit miért nem kell", hanem azt, hogy "mit hogy lehet".

Én pl. ingatlant cseréltem azért, hogy lehessen napelemem, mert a jövő az, hogy ami ingyen jön, azt kihasználjam, hogy éljek a lehetőségeimmel.

Végezetül, és ezzel zárom a velem való vitatkozást: Nem akartalak meggyőzni sem téged, sem senki az igazamról, látom merre megy a fejlett nyugati világ. Soha nem érdekelt a magyar átlag gondolkodás, nem is fog, nem a magyar átlag számomra a viszonyítási alap.
Nekem lesz napelemem, neked nem, és csak magadnak köszönheted, mert felhívtam a figyelmed a lehetőségre, hogy segíthetsz magadon. Aki bután gondolkodik azzal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.
És szeretném ha itt mindenkinek nagyon jó lenne, mert magyar vagyok és szeretem a hazámat, de ha valaki a segítségre támadással válaszol arra azt mondom: akkor maradjon magának, de ne várja hogy segítsek rajta (se adóval se sehogy).

Próbáltam neked segíteni, nem tudok, több időm nincs erre.

Szép életet.
beaver81 2015.05.12 22:26:58
Borzasztó egyszerű egyébként az oka amiért írtál: Irígy vagy. Nem lehet ilyened és irígy vagy arra akinek lehet. Magyar mentalitás. Nem azon gondolkodsz, hogy "hmm, lehet igaza van, lehet nekem is ezt kéne, hogyan lehetne?. Hmm.. megkérdezem hogy akkor az házamra mit tanácsol, hogy jó legyen nekem? Hátha segít."
Nem, dehogy, Odamondom neki a negatív véleményem, hogy így a rezsicsökkentés, meg úgy a "te vagy a hülye zöld mókus", meg "gyertafény".

Hagyjál már.

A kollegáimnak (külföldiek) együtt okoskodtuk, hogy az ő házán hogyan lenne a legjobb. Megcsinálta, örül neki én meg örülök neki hogy neki legalább jó. Irígy vagyok rá? Dehogy vagyok, örülök hogy neki jó és azon gondolkodok, hogy én hogy tudom megcsinálni ugyanezt."
Nem a kormánnyal, nem veszekedéssel, hanem előremutató módon.
Nem számítok semmilyen hatalom segítségére, csak annyit kérek, hogy ne gátoljanak, a többit megoldom magamnak.

Úgy kell gondolkodni, hogy "A fene egye meg az EU-t, miért jó ott nekik, nekünk meg miért rossz? Na mi most különködünk, meg mi majd jól szembeszállunk, meg szabadságharc, meg rezsicsökkentés meg tudomisén még mi".

Nem az kéne, hogy megnézzük ők miben jobbak, mit gondolnak jól, és azt továbbgondoljuk (mert a magyarok okosak) és csináljunk azok alapján egy még jobbat?
(Ha már egyébként a magyarokon kívül ausztráliát, ázsiát, amerikát és eurpópát is beleértve mindenki napelemeket telepít)

Nem lehetne egy picit pozitívan gondolkodni? De most tényleg?

Szerinted nincs annyi eszem, hogy fel legyek készülve arra, hogy 10 év alatt megváltozzon Magyarországon a politikai széljárás? Nem 20 éves suhanc vagyok, megéltem itt már pár választást, még kisdobos is voltam.

Szóval hibrid inverterem lesz :) 10-20 napot áthidalok úgy, hogy az EON meg se látja, hogy termeltem, csak azt, hogy nincs fogyasztás. :P

Ebben az esetben viszont: Te fogsz gyertyafényben ülni egy viharban áramszünet esetén én meg nézem a TVben, hogy bemondják, hogy nálad nincs áram :) Nálam lesz.