Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CAD-monkey

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. (Ezt azzal egészíteném ki, hogy úgy másfél hete már múltidőben értendő az emigrál ige…..
"A legpesszimistább várakozásokat is alulmúlja az építőipar jelenlegi helyzete, ami 2012-ben tovább romlik majd. " "Súlyosbítja ezt, hogy az állam legalább félévet csúszik az uniós források kifizetésével. Sorra dőlnek be nagy múltú cégek, a munkanélküliség nő, az…..
"2011 áprilisában az építőipari termelés volumene mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 15,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. ." (2011. június 16.) "A KSH az…..
"Három évvel ezelőtti teljesítményét múlta mélyen alul az idén az építőipar. 2010-re sem várnak mást, mint irreálisan alacsony árakat, növekvő feketefoglalkoztatást, körbetartozást, hitelnélküliséget. " "A tervezőknek nincs munkájuk, ha pedig nincs terv, nincs…..
"Továbbra is az építőiparban a legnagyobb a fizetésképtelenségi eljárások a bejegyzett cégek számához viszonyított aránya, ráadásul ez a mutató tavalyhoz képest csaknem duplájára nőtt. Ennek oka, hogy még mindig túl sok cég van a piacon, egyes vállalatok pedig már előre…..
Ebből az egész szlovák cirkuszból – azon kívül, hogy még az arab Hír TV, az Al Jazeera is lehozta – egy dolog ütött meg: Sólyom László látogatása Szlovákia szuverenitását veszélyezteti! – mondta Robert Fico, és közben nem röhögte el magát. Vasból van az az ember. A…..
Kemény időszak jön... "Nem kérdés, hogy a hazai ingatlanpiac szereplői mind megsínylik a magyar ingatlanpiacra némi késedelemmel érkező válságot: fejlesztők és építőipari cégek mennek csődbe, az ingatlanalapokat befagyasztják, a külföldi befektetők pedig…..
CAD-monkey 14. Egeraat bukása... 2009.01.27 15:06:00
Csődöt jelentett Erick van Egeraat központi irodája (EEA). A 150 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégnek Rotterdamban, Budapesten, Londonban, Prágában és Moszkvában van fiókja. A holland EEA csődjét a világgazdasági válság hatásaival magyarázzák. Raymond De Bok…..
A következő cikkhez nincs mit hozzáfűznöm... "Évek óta egyre csak romlik az építőipar helyzete. Míg 2008 elején a kormány soha nem látott gazdasági fejlődésről beszélt („2008 az építkezések éve lesz!”), addig mára világossá vált, hogy a túlélés is komoly…..
Hallgatói monológok sorozat negyedik része következik. "Mint negyedéves építész én is hozzászólok: Előkészítő: van olyan, amit kimondottan a rajzi tanszéken tartanak, függetlenül a matektól és a fizikától, szerintem mindenképp arra érdemes jelentkezni, mert amit ott…..
Hallgatói monológok sorozat harmadik része következik. "Ja, miket kell rajzolni: mindent. egyet nem: fonnyadt gyümölcsöt. csendéletet nem, esetleg ha éppen egy bizonyos rajztanárhoz (a 20ból) veszel föl véletlenül egy órát. (ez csak példa, semmi intonáció nem jár vele)…..
Hallgatói monológok sorozat második része következik. "...nos, kérdés: miért is szeretnél építész lenni??? Az előző oldalon valaki megkérdezte, h pontosan mit is tanulunk itt. Hát ez az :) Talán a 3. év égére összeáll, de ha kicsit sem szeretsz rajzolni, addigra réges…..
Különböző internetes fórumokról (iwiw, építészfórum, wérgida,stb.) gyűjtöttem ki néhány hosszabb hozzászólást. Ezeket minden bizonnyal építészhallgatók írták. "Ugyanis ha egyszer fölvesznek, úgyis végig fogod majd csinálni, de közben tönkremész fizikailag, elhízol,…..
A köztudatban az él, hogy az építész egy művészlélek, aki álmodozik, és rendkívül kreatív munkát végez. Persze van ilyen része is annak a valaminek, amit építészetnek hívunk. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Arányait tekintve elképesztő mennyiségű egyéb mérnöki…..
CAD-monkey 7. Mennyi az annyi? 2008.05.06 18:00:00
Neten itt-ott található cikkekből, elemzésekből néhány részlet: Diplomások, 100-300 ezer forint között "A mérnökök többsége ebbe a kategóriába tartozik. A fa- és könnyűipari, az építész-, az agrár-, az erdő- és a környezetvédelmi mérnökök a kevésbé jól fizető, a…..
CAD-monkey 6. Statisztika 2008.03.08 18:00:00
Ez csak egy rövid, tömör táblázat lesz gyakorlatilag. A BME diákközpont minden évben figyelemmel kíséri a Műegyetemen végzett frissdiplomás szakemberek pályáját, illetve felméréseket készít. Ezek közül a legfrissebb információkat az elsőéves hallgatók számára küldött…..
A következő cikk szintén a nol.hu-n olvasható, csak két rövid részlet: "Messziről felismerni az építészhallgatókat: álmos szemű, mappát vagy makettet cipelő fiatalok a 47-es villamoson kora reggel. A megszokott kérdésre ("Tegnap is csak két órát aludtál?"), előre tudható a…..
CAD-monkey 4. Kritikus nemzedék 2008.02.10 08:00:00
Néhány évvel ezelőtt (2005-ben) építészhallgatók egy csoportja készített egy honlapot, valamint a BME-n matricákat ragasztottak fel a tanszéki hirdetőtáblákra, figyelemfelkeltés céljából . Óhajuk a műegyetemi oktatás átalakítása, reformja volt. Pontosabban ezek beindítása.…..
Aki elolvasta az előző posztban ajánlott Wérgida írást, és annak hozzászólásait, annak ez a mai hozzászólás-válogatásom nem fog sok újat mondani. Ha valaki nem olvasta el az ottani reakciókat is Bachmann Péter szövegére, annak ajánlok figyelmébe néhány hozzászólást,…..
CAD-monkey 2. "Húzzanak innen!!!" 2008.02.06 08:00:00
A következő írás, amit választottam, egy botrányosra sikeredett diplomaosztó ünnepség részleteit ismerteti. A nemzetközi projektekben is dolgozó, jó nevű magyar építész, Bachmann Péter a friss diplomás építészmérnököknek azt javasolja, hogy húzzanak el külföldre, és ne…..
Néhány részlet egy olvasói levélből melyet a Népszabadság internetes honlapján tettek közzé 2005 decemberében. "A december 1-jei Diploma mellékletben olvasom, hogy "az építészhallgatók fantáziáját még nem korlátozza semmi" - hacsak az nem, hogy lassan már nem lesz…..