Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisice

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
kisice 2017.01.19 12:30:13
@Abdiás:
Ó!
Tehát ha rólad van szó, akkor csak Jézus dönthet, ha rólam, akkor meg te is..

Te még mindíg nem érted:
Tudod ez a beszélgetés az interneten folyik...
Az meg mint tudjuk, nem felejt.
Nagyon hálásak (most már magamat is beleveszem) vagyunk a munkádért.
Csak így tovább.

Egyébként meg azzal ne nagyon dicsekedj majd a gyüliben, hogy a hegefecóval vitatkoztál a tizedről a vigyázón. Nem biztos hogy megdicsérnek érte.
kisice 2017.01.20 19:29:47
@Abdiás:
Azt a kitartó mindenit!

Kicsit beleolvastam más helyeken "bepottyantott" hozzászólásaidba.
Hát, hogy is mondjam?

Mikor volt a Szent Szellem nálad utoljára tanácsot kérni?
Mert úgy érzem hogy Ő hozzád már nem tanítani jár.

Részemről ezzel off...
kisice 2017.01.21 16:55:04
@Abdiás:
Bár azt mondtam hogy "off", dahát na!

És szerinted létezik kétfajta igazság?
(De botor vagyok! Persze hogy nem, hiszen az csak nálad van...)

Az a helyzet hogy nagyon szeretem az építő beszélgetéseket, ha úgy tetszik "vitákat".
A te hozzászólásaiddal sem volna semmi baj, hiszen ebben a környezetben azok is egy ember véleményét tükrözik.
A baj itt kezdődik.
Nevezetesen te azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy mi, a hozzászólásaidat "csak" véleménynek tekintjük, míg szerinted az, az Isten által kijelentett legtisztább "eszencia".
Nekem, aki se meg nem tértem, sem kapcsolatom nincs az élő Istennel, hiszen nem fizetek tizedet, (ezek a te állításaid, bár soha nem állítottam hogy nem fizetek!), sőt vizsgálni sincs jogom a te hozzászólásaidat, majd véleményt formálni azokról, ellenben neked még ítéletet hozni is van jogod, ráadásul nem mindennel értek egyet, nagyjából úgy tűnik, hogy még élni sincs jogom.

Tudod a sok év alatt rengeteg hozzád hasonló jószándékú emberrel találkoztunk (találkoztam), akik ilyen mélységekig elfogadták a tanításokat, azokat nem vizsgálva, mindössze magukévá tették a vizsgálat módját, és ugyan azzal a módszerrel csupán tovább gondolták a hallottakat.

Az az elkeserítő, hogy ezen hozzád hasonlóan, értékes emberek közül nem tudunk (tudok) olyat mondani, akik vagy el ne hagyták volna a gyülekezetet, vagy ha megmaradtak, ne hordoznának súlyos sebeket, melyek nem a külvilágtol estek rajtuk.

Bármilyen hihetetlen, létezik egy nagy tömeg, akik komolyan gondolják az Isten józan, és mindenre kiterjedő hamisítatlan bölcsességét.
Ezeknek az embereknek a legalapvetőbb jellemzője, hogy teljesen tisztában vannak azzal, ahol most tartanak (tartunk), az még messze nem a megkérdőjelezhetetlen igazság, és még rengeteg mindent nem értenek (értünk).
Mi ezt felvállaljuk, az ellenkezőjét pedig sem nem sugalljuk, sem nem állítjuk, pláne nem gondoljuk. Ha van valami gondolatunk egy tanítás hallatán, azt először megvizsgáljuk, átolvassuk a vonatkozó részeket, de semmi esetre sem igazítjuk bármely felekezet, közösség hitelveihez.
Azonban megosztjuk azt egymással, hogy mások is vizsgálhassák.
Még arra is hajlandóak vagyun "vetemedni", hogy változzunk.

Bár nem vagyok gondolatolvasó, de néha tényleg az az érzésem a hozzászólásaid olvasásakor, hogy ha maga Jézus mondaná neked egy-egy véleményeddel kapcsolatban hogy az nem egészen úgy van, te felütnéd a bibliádat, és elmondanád neki, hogy miért téved.