Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kepernyos

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ateista Klub A nem igazi náci 2021.04.17 12:50:00
  Ma délután Dresden-an-der-Oder városban terrorista támadás történt. Egy Adolf Weinmacher nevű férfi behatolt a Die Linke baloldali párt irodájába, és a "Heil Hitler" jelszó ordibálása közepette lelőtt 12 pártaktivistát. A férfi egy veideó-üzenetet is hátrahagyott, melyben a tettét azzal…..
kepernyos 2015.01.13 22:16:13
@Brendel Mátyás:

1. Nos, ha ez a helyzet, felmerül a kérdés, miért gyűlölik annyival jobban az iszlámot, mint a kereszténységet.

2. A cikked pusztán a vallások eloszlásáról tartalmaz információt. Egy szót sem ejt a bűnügyi statisztikákról, a média közléséről vagy a politikusok hozzáállásáról.
A kisebbség is rettegésben tarthatja a többséget.

Emlékeztetnélek, hogy az európai vezető politikusok és sajtóorgánumok közül senki nem kritizálta az iszlámot most vagy korábbi esetekben. Mindannyian azt a nótát fújták, hogy a terroristák nem igazi muszlimok.
A valódi veszélyt nem az iszlamisták jelentik, hanem azok, akik beengedik őket.

3. Szerintem meg nem.
További tényező lehet, hogy nem a Dawkins-féle ateisták képezik az elsődleges ellenséget. Ők csak kritizálják az iszlámot, de aktívan nem dolgoznak a visszaszorításán.
Először a keresztény konzervatívok és nacionalisták után mennek. Tehát, végülis igazad van: egyenlőre biztonságban vagy. Mások viszont nem.

4. és 5.

De, nagyon is releváns. A feminizmus, az antirasszizmus, az LGBT jogok, a multikulturalizmus (ami magában foglalja az iszlám tolerálását), és már részben az ateizmus is ugyanannak a politikai tömbnek a részei, amit egyesek kultúrmarxizmusnak, mások progresszivizmusnak neveznek.
Akik kívül esnek ezen a tömbön, azokat megbélyegzik: szexisták, rasszisták, homofóbok, transzfóbok, iszlamofóbok, xenofóbok...
A politikai korrektség ugyanúgy védi a muszlimokat, mint a feketéket, homoszexuálisokat stb.

7. Hol igazoltad? Mikor igazoltad?

Négy éve sincs, hogy szétverték Londont.
David Cameron folyamatosan a bevándorlás csökkentését követeli Brüsszeltől. Újraválasztása esetén népszavazást helyezett kilátásba az EU elhagyásáról. A UKIP egyre erősödik, hiába rasszistázzák ezerrel.
És ez csak Nagy-Britannia.
kepernyos 2015.01.13 22:25:23
@Brendel Mátyás:

Ha működne...
kepernyos 2015.01.13 23:15:54
@Brendel Mátyás:

Tehát a vitának vége.

Miközben te egy asszimiláló szekuláris államról álmodozol, cseppet sem zavartat, hogy nem létezik ilyen a Szovjetunió óta. Nincsenek bizonyítékaid, csak önmagadat ismétled. Egy kézlegyintéssel lespöröd a politikát, mintha nem az határozna meg mindent. Végül egyszerűen megfenyegetsz.

Úgy látom, az egész világképed a (rossz) vallás és a (jó) ateizmus kapcsolatára épül. Semmilyen más faktort nem veszel figyelembe. Nem vagy okosabb egy fundamentalistánál.

A vitát számomra nincs értelme tovább folytatni.

Isten veled.