Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Numfar

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Doctor Who 2015.10.20 14:25:12
A magyarul savanyú kényszerből "Ki vagy, Doki?"-nak elkeresztelt sorozat sosem érdekelt igazán, úgy gondoltam afféle kis költségvetésű brit bohóckodás - mint a Waczak szálló, csak humor nélkül. A neten böngészve véletlenül megláttam, hogy nagyon magasra értékelik egy…..
Numfar 2015.10.21 17:01:41
Én se vagyok nagy rajongója az erőltetett polkorrektségnek, a Doctor Who néha túlzásba is viszi, de azért neked is sikerült belelovalnod magad a dologba.
"a Doctor Who-ban egyetlen stabil, boldog családot sem mutatnak, soha. Ezek helyén szinte kizárólag szingli anyák szerepelnek, természetesen azért, mert a férfiak mind hülyék és szemetek, akik alkalmatlanok tartós együttélésre." Vagy éppen azért, mert az egyik fél meghalt. Csak úgy mondom.
"Ha családok nincsenek is, vannak randizó párok... amelyek szinte minden esetben fehér nő - néger férfi felállásban futnak." Igen, a 3 kísérő közül akinek volt hosszabb kapcsolata, kettőnek fekete barátja volt. Amy és Rory, a Doktor és aktuális reinkarnációjának szerelmei (Rose és River) mind fehérek.
A nemek harcára áttérve, abban egyetértek, hogy a Doctor Who kicsit feltűnően akarja az orrod alá dörgölni, hogy tessék, nálunk van "erős női karakter", igazán feministák vagyunk.
De figyelembe kell sorozat klasszikus felállása a férfi Doktor, női kísérő páros, így nyilván több lesz a női főszereplő, mint a férfi(Doktorokat leszámítva). Épkézláb férfi szereplőket is találni, Captain Jack Harkness tökéletes példa erre, Rory is több mint Amy dadogós pasija. Karakterfejlődés is van a világon: Mickey, aki "összepisili magát a saját árnyékától megijedvén", a 2. évad végére egy Cybermen-ellenes csapat vezetője lesz. Vagymi.
Numfar 2015.10.24 13:14:40
@Deansdale: Amy és Rory válóperének egyetlen szerepe az volt, hogy a rajongók tudjanak azon izgulni, hogy szétmegy-e a kedvenc párjuk. Spoiler, nem, együtt élnek boldog házasságban amíg meg nem halnak kb 80 éves korukban.
Rory még ha az 5. évad elején be is sorolható "töketlen lúzer" kategóriába, az évad végére teljesen kinő belőle, legalábbis én így látom.

"azért valljuk be, egy 1000 éves időlord mellé egy cirka húszéves szöszit "egyenértékűnek" betenni kicsit azért ellentmond a sorozat belső logikájának."
Nem értem miért mondana ellent. Az útitársak nem tudás, tapasztalat, ismeretek vagy világmegmentő képesség alapján egyenértékűek a Doktorral, hanem abban az értelemben, hogy nem alsóbbrendűek hozzá képest. Nem fogadják el mindent döntését automatikusan helyesnek, képesek ellentmondani neki, nem feltétlenül csak azt teszik amit mond. Ez szerintem teljesen rendben van, láttuk már, hogy a Doktor képes arrogáns vagy éppen kegyetlen lenni.
"Az ő karakterfejlődése viszont kifejezetten negatív, mert egy aranyos, kissé esetlen de azért szerethető figurából változik jó 2 évad alatt egy rideg, kiégett, gúnyos, kötekedő libává aki ellenséget lát mindenkiben, de elsősorban persze a férfiakban."
Itt mégis kiről beszélsz? Ha Amyről, akkor csak megjegyezném, hogy sose volt szőke, de komolyan nem értem, ez hogy jött le neked.