Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Erzsébet

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég röppentek fel a hírek azzal kapcsolatban, hogy "vallási kiadók" gyerekverésre buzdító könyvet terjesztenek, amiben valóban hátborzongató dolgokat írnak. A minap pedig a wmn.hu-n jelent meg egy megrázó írás egy egykori áldozattól, akit a szülei a Bibliára hivatkozva vertek. Mivel vallási…..
Szabó Erzsébet 2017.04.28 08:54:18
A gyerekbol nem lehet kiverni a rosszat csak kisimogatni a jot A legnagyobb ero a szeretet ,minden gyerek nyitott ra . A rosszul ertelmezett szeretet kovetkezteben reagal ugymond tevesen a gyerek. A gyereket nem megmenteni hanem szeretni kell. En is serdulo koromban sokat szenvedtem a szuzesseg megorzese miatt . Mivel nem figyeltek ram ,nem ismertek es nem jottek ra ,hogy szandekomban sincs elvesziteni. Dacbol megtettem volna ,de Isten megakadalyozott benne. Ugy nottem fel ,hogy a szigoru neveles miatt nem ereztem szuleim szeretetet .Hazassagomat ketsegbeesesemben ajaltam vel Istennek ,es mefogadtam ,hogy az elso fiuhoz hozza megyek aki megkeri a kezem . Egy csodalatos ferjet kaptam ,aki mellett meggyogyul a gyermekkori dadogasom ,sujos,egy ev alatt teljesen elmulott . Harom gyermek edesanyja vagyok . Mindeg a szivemre hallgatva neveltem oket szeretetben ,bizonyos szigorusagban ,de soha nem bantalmazva. Mindig azt tettem amit a lelkiismeretem sugalt . Volt eletemnek olyan ket eve amikor elszakadt a cerna es tobbszor ,de nem allandoan ,kiabaltam . Megtapasztaltam ,hogy mikozben kiabalva nevelem a gyerekeimet, latom magam atolelve a valukat es csendes szoval magyarazni . Azonnal megertettek a mondandomat . Amikor mar senki nem hitt bennuk en utolso erommel is hittem es biztam . Megvaltozott az eletuk ,a szeretet gyozott ,21 evesen buszkek ,hogy a szuleik vagyunk . Az unokaink imadnak ,vitatkoznak hogy kinel legyunk tobbet. Szeretettel olelgetem oket es altaluk minden bantalmazott gyereket. Halas vagyok amiert mindig van akit atoleljek es a szeretet megovott olyan tettek elkovetesetol amivel nem szivesen szembesulnek .Az anya szeretetre szuletet . Jezus utan Maria a peldakepem es ot probaltam utanozni gyerekneveles teren is . Szeretettel kerlek beneteket EDESANYAK SZERESSETEK MINDENEK ELLENERE A GYEREKEITEKET!
(Ebben a webnaplóban alapvetően a saját gondolataimat tervezem közölni. Ezúttal mégis kivételt teszek – a Váci Egyházmegye katolikus főpásztorával készült interjúm talán önmagában is választ ad rá, hogy miért itt, nem máshol jelenik meg a beszélgetésünk.) – Legutóbbi karácsonyi beszédét országos…..
Szabó Erzsébet 2015.01.11 18:43:13
En egy kozepkoru varrono vagyok.A z interju lenyege a szamomra az ,hogy ne veszunk el a kulso nyilvanos dicsoitesbe es hodolatba hanen szolgaljunk szeretetben es szeretettel mikent Jezus is tette.Jezus sokszor mutatott erre peldat.Nem engedte a gyogyult embereknek ,hogy dicserjek .Azt kerte toluk, hogy szeretetben eljenek es tettukkel hirdessek az iget. 40 evig jartam ugy templomba (rendszeresn ,imadkoztam , adakoztam stb),hogy igazabol nem ertettem a lenyeget. Belefaradtam es mas vallasokban keztem kersni Jezus lenyeget. Jartam buzgon reformatus istentiszteletre, sokat jartak hozzam bizonyos szekta tagjai, megismerkedtem a budhizmus es hinduizmus alapelveivel,jogaztam 4 evet.egyszer csak rajottem (szentmise hallgatas kozben) hogy Jezusnal nincs tokeletesebb utmutato a szamunkra. rajottem ,hogy nem a kulsosegekben rejlik a lenyeg (tudtam es hallottam addig is csak nem ertettem igazan)hanem a lelkunkben ,a mindannapi eletvitelunkben.Azota az eletemmel evangelizalok. Altalaban csak azutan derul ki ,hogy katolikus vagyok ha megkerdik. Nem teritek szoval hanem cselekdettel.Raszorulo cigany csalad etelere gondom van (amikor szukseguk van osztozunk az elelmen),halat Istennek adnak .A segitsegnek koszonhetoen tiszteseges eletet elnek ,iskolaba jarnak ,vetemenyes kertet gondoznak szb. Megtanultak ADNI is nem csak kapni. igen en egyetertek a puspok urral.tobb katolikus lenne ha onzetlenebb ,hitelesebb,szerenyebb es alazatosabb eletet elnenk. A harag es itelkezes Isten elott nem kivanatos. Hallgassuk meg egymas velemenyet ,tartsuk meg ami nekunk szol es mosolyogva (oszinte) eljuk az eletet.Isten boldogsagra teremtett. Legyunk boldogok!