Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petrocelli111

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes infókra akadtam a napokban, amelyek segíthetnek kirakni a nagy puzzle-t, ami talán magyarázatot adhat! Egyfelől itt van ez a HVG-ben megjelent írás. A cikk kutatásokra hivatkozva leírja, hogy bár a hazai és nemzetközi sajtó hangos a Fidesz-kormány „botrányaitól”,…..
Tulajdonképpen egyet kell értsek a miniszterelnökkel: a versenyképesség javítása érdekében rugalmasabb munkaerőpiacra van szükség Európában és nyilván Magyarországon is. Csak azt nem tudom, hogy hogyan jön össze mindez a "megmentjük a munkahelyeket" ígéretével -…..
petrocelli111 2011.01.09 13:43:47
@kovacsguszti68: Rosszul mesélték a suzuki történetet. Ha megnézed a térképet akkor láthatod, hogy miért jönnek Szlovákiából a suzukiba. Nem beszélve, hogy egy ideig így sikerült letörni a béremelési kisérleteket.Kicsit járj utána a dolgoknak, és ne dőlj be ebbe a mobilitási maszlagba. Mert ha így lenne igaz ,akkor az ország egyes területein,még az albérlet is megfizethetetlen lenne.
No, egy újabb magasröptű nyilatkozat látott napvilágot a vasárnapi munkavégzés tiltásával kapcsolatban: A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) számítása szerint egy ilyen intézkedés 20-25 ezres elbocsátással, és 250 milliárd Ft államháztartási…..
petrocelli111 2010.12.31 09:00:15
@tsk: Az az igazság, hogy a magyar mezőgazdaság tud olyan minőséget ,mint a belga és holland, csak te azt nem veszed, mert az magyar. Nagyon jó minőségű tejet, húst exportálnak Nyugat-Európába, ide meg hozzák a szart, mert sok sznob azt hiszi, ami onnan jön az csak jó lehet. De hidd el , fogsz te még imádkozni, a magasabb magyar mezőgazdasági termelésért, ha majd képtelen leszel megfizetni a méregdrága importot.
Kedves Praxis!   Ma egy elég érdekes dolgot láttam nálunk a körzeti orvosi rendelőben. Régi háziorvosunk nyugdíjba ment, egy fiatal és nagyon szimpatikus fiatalember került a helyére, de bizonyos dolgok teljesen megváltoztak és nem vagyok benne biztos, hogy előnyükre. Szóval a…..
petrocelli111 2010.12.14 14:37:01
@nevem_senki: Ott a pont!!!
Ezt bizony tudomásul kell venni, tetszik, nem tetszik.
Na. Azt hittem ma kormányzati illúzió nélkül maradok. De nem. Rogán Anti kinyilatkoztatta, ami kikívánkozott belőle: „A magán-nyugdíjpénztári vagyon ügyéről Rogán Antal úgy nyilatkozott: még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját…..
Dotkom Hiába utálod a Farmville-t 2010.11.18 13:30:00
„Amit az Egyesült Államok nem tudott teljesíteni 50 éven keresztül, most megpróbálja virtuálisan.”A Cubadebate cikke a Fidel Castro elleni merényletrőlszóló CoD: Black Ops küldetésrőlAz újabb és újabb szenzációk ellenére a „hagyományos”…..
Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt – érkezett ma a hír. Nem hiszem, hogy bárkit komoly meglepetésként ért volna a bejelentés; várható volt, hogy a szocialisták előbb-utóbb megpróbálják lemásolni a Fidesz…..
A következő ügyben fordulok Hozzátok: lakásvásárlás előtt vagyok, és ráakadtam egy cégre, aki bedőlt hitelesek ingatlanjait árulja.Elmondásuk alapján arra jutottam, hogy ha így vásárolok, olcsóbban jutok ingatlanhoz, a korábbi tulajdonos pedig - jelenleg ugyan már a bank az - a…..
petrocelli111 2010.09.19 17:22:02
@DeMarco: Kérdés már csak az, hogy miért akarod eladni. Az ingatlanod meg annyit ér, amennyit adnak érte, és nem annyit amennyit kigondolsz.Fogod Te még lejjebb is adni a terveidet.
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
petrocelli111 2010.09.11 15:59:18
@Cyr: Ugyan azt tapasztaltam én is, mint Marosy. Alku nélkül vitték el előlem a házakat a hitelfelvevők. Haragszom is rájuk, mert feltornázták a használt házak, lakások árát is.Eladókat ezért nem lehet hibáztatni, hisz ki az a hülye aki olcsón akar eladni. A bank a piac után ment, eszerint adta a hitelt. Viszont az ingatlanközvetítőket még nem hibáztatta senki. Pedig nyakig benne voltak az árak feltornázásában. És ha megnézzük még most is benne vannak. Folyamatosan hülyítik az embereket , hogy márpedig már emelkedés fog jönni. És ezért még egy sem ül bíróság előtt.
És aki ingatlan ár emelkedést vár, annak egy kis gondolkodni való. Évente 30000 fővel csökken az ország lakossága.
petrocelli111 2010.09.11 16:13:40
@Cyr: Akkor segítek a gondolkodásba:)
Hitel nem lesz legalább 5-10 évig még normálisan, és a lakosság megállíthatatlanul fogy.
Neked viszont sok sikert kívánok a reménykedésbe, hisz az hal meg utoljára.
Modorosblog Az Egyházellenes 2010.08.17 07:00:00
Az egyházellenes ember maga a racionalista lázadó, aki évezredes béklyókat ráz le magáról, öröknek tűnő dogmákat tesz nevetség tárgyává. Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása…..
petrocelli111 2010.08.17 13:08:05
@szorokin:
Kóka, Esztergomba a ferences gimnáziumba végzett. Egyik legszigorúbb katolikus iskola.
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
Ismét egy példa arra, hogy miért nem érdemes beszólni a közlekedőedényeknek. Powee bár a címben finoman fogalmazott, pofán lett verve. Sajnos nem állhat minden sarkon rendőr, de ha volt az esetre tanú, egy feljelentést talán megérne az ügy. Sokáig gondolkoztam mit tegyek a lent…..
Ülök a Ráday utcában, Budapest étterem-utcájában (The famous restaurant street of Budapest, baszki) és ég a pofám. Már megint. Nem saját magam miatt, hanem magunk miatt, a rólunk kialakult kép miatt, amit nem tudunk és valószínűleg nem is fogunk tudni lemosni. A…..
Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor kormányával szemben.A…..
Olvasónk, egy hölgy, önhibáján kívül került szinte kilátástalan helyzetbe.Sajnos a jóhiszeműségem miatt most nagyon nagy bajba kerültem. Felvettem a saját lakásomra jelzáloghitelt a "barátnőm" részére, azzal a szóbeli megállapodással, hogy őszig lefizeti.…..
 Egyik olvasónk egy olyan megdöbbentő jelenségre hívta fel a figyelmet, amely valószínűleg nem csak az ő közvetlen környezetében zavaró, hanem az ország számos pontján megfigyelhető. A lakásépítések száma ugyan csökken, de ahol elkészülnek a projektek, ott előbb a…..
autózz! Nagyon gáz vízművek 2010.02.16 13:58:00
A tavalyi évben Kekecke csak úgy ontotta magából a különféle történeteket, de egy ideje nem hallatott magáról, már azt gondoltam, hogy elege lett abból a sok szitokból és melegebb éghajlatra küldözgetésből és soha többé nem ír nekünk, de hogy a témára utaljak, megtört…..
Érdekelne a többi olvasó tapasztalata is arról, amit Gábor írt, valóban általános szokás az a mentőautók és egyéb kék villogós járművek sofőrjeinél, hogy szarnak a KRESZ-re, mert úgysem bünteti meg őket senki? Ma reggel ½ 8 kor a Nagykőrösi úton haladtam az M5…..
Kőhányás, Nejlon, Szatyi Büfé, Bimbó söröző, Sörszanatórium: ezek panelkocsmák, olyan helyek, ahol nem célszerű gazdasági újságíróként bemutatkozni, mert hirtelen, kérdés nélkül kiosztott pofon lehet a következménye.   Az elemi indulat menthetővé ugyan nem, de…..
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
Kissé megelégelve az állandó csúsztatást (mi ugyanis a legritkább esetben "rasszistázunk" vagy "nácizunk", és olyankor is csak nagyon nyomós indokkal), úgy gondoltam, ideje tételesen elemezni a Jobbik EP-választási programjának cigánykérdésre vonatkozó…..
Legalábbis annak a Citroen tulajdonosnak mindenképpen, aki a nagy sietség közepette szakított arra időt, hogy ráfékezgessen Ferenc autójára, miközben ő épp egyben szerette volna hazajuttatni az új csempéit. A példa ismét megerősíti, hogy nem csak nagyon olcsó és nagyon drága…..
Megcsaltalak Nem számítok neki 2009.06.04 06:13:00
A. leveleKövetkezik, akit a férje csalt meg, de nem tud tőle elszakadni, hiszen két gyermekük van, akik imádják az apjukat.Sziasztok!Tudnátok Nekem segíteni? Összezavarodtam. . .Engem is megcsalt a férjem, most derült ki januárban a 2. 3 év alatt. 8 éve vagyunk együtt.Először 3…..