Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benny1223

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kattintottál? Kellenek is ezek a hangzatos, figyelemfelkeltő címek ha sokakhoz szeretnél eljutni, de nagyon helyes hogy itt vagy, jól fogsz járni és valószínűleg találsz valami új néznivalót a listán. Hacsak mondjuk nem a Wostry Feri vagy. A felsorolás természetesen szigorúan az…..
Biztos én vagyok barom, de még mindig szeretek napilapokat olvasni, ha valahol korrekt tálalást, releváns saját információkat kapok. Csakhogy a Nemzet egy szarhalom, mely eddig Viktor seggét nyalta, most meg Lajos szekerét tolja. A Hírlap egy rendkívül buta egoista, régi kapcsolataival…..
Benny1223 2015.05.14 16:50:13
@zackie: Hogyne számítana annak. Persze túlnyomó többségük alkohol és/vagy drogfüggő, az meg számít, ha az ember épp bringára pattan a főváros közepén.
Benny1223 2015.05.14 17:35:01
@zackie: Igen és? Előítéletem van a tűzzel, hogy forró, nem nyúlok bele, ha egy kutya vicsorít, morog,ugat nem lógatom oda a kezem, a hajléktalanok nagy része pedig szenvedélybeteg, (nagy)részben ez az oka annak, hogy hajléktalanok, és azok is maradnak. Ennyi. Persze, hogy vannak előítéleteim ami a tapasztalataimon alapul, neked nincsenek? Persze , hogy vannak, ezen nincs mint vitázni, meg magyarázni. Függetlenül ennek az esetnek a végkimenetelétől igaz mindez.
Az Argo 2. négy és fél éve a legjobb első hétvégi jegyeladást produkálta a magyar filmek körében, de úgy összességében is derekasan rajtolt el Árpa Attila agyszüleménye. > új filmek2004 szeptemberében mutatták be a mozik az Argót, és kisebb-nagyobb meglepetésre az…..
Folytatjuk sorozatunkat, melyben megfizethető árú ingatlanokat mutatunk be nektek. Ebben a bejegyzésben az agglomeráció kerül központba. Sokak fejében él a tévhit, miszerint ezeken a területeken irreális és megfizethetetlen árakon kínálják az eladó otthonokat. Szeretnénk erre a…..
Benny1223 2015.03.29 08:18:58
@retrovírus: Ott vannak az árak, csak rá kell kattintani a linkekre, és már gyönyörködhetsz is bennük.
A cikkhez meg: nem mintha kötekedni akarnék, de szerintem Vác nem az agglomeráció része, Göd is elég neccesen.
A kistarcsai házzal kapcsolatban,20 milláért vályogból épített házat nem biztos, hogy vennék, egyébként budapesti mércével mérve az árak korrektek, persze, mint ahogy fentebb kifejeztem aggodalmaimat a lakások egy része nem az agglomerációban van, hanem vidéken, és innentől kezdve az árak annyira nem is feltétlen jók.
Szigetszentmiklósi akár jó is lehet, tényleg agglomeráció is, az más kérdés, hogy szerintem eléggé puttó hely Szmiklós, eszembe nem jutna odaköltözni, de ez már erősen szubjektív.
aeon flux trailer: leviathan (????) 2015.03.17 19:31:00
Nem túl gyakori eljárás a rendezői koncepciókat igazoló trailer, amelyeket (többek között) azért gyártanak, hogy meggyőzzék a stúdiókat a rizikósabb filmötletek támogatásáról. Egy ilyen kis szösszenet alapján kapott anno zöld utat a District 9, de ide tartoznak azok az…..
Benny1223 2015.03.17 21:47:18
Volt pár éve egy Vin Diesel project, Rockfish ha jól emlékszem borzasztóan hasonló koncepcióval( jó ott a föld alól kaparták elő az óriási szörnyeteget, de nagyon hasonló az elgondolás), csak nem annak egy kicsit újra-gondolt változata? Emlékszem annak is csináltak egy hasonló "kedvcsinálót", persze mivel vagy 6-8 évvel ezelőtti a dolog, jóval gyengébben nézett ki, mintha kis humor is lett volna benne. Abból se lett semmi.
Egyébként érdekes, hogy vannak ilyen remek kis filmecskék, de semmi nem lesz belőlük, ott van pl a Mortal Kombat pár éve, ami szintén jól nézett ki. Valami web-szériára futotta talán belőle, vagy abból nőtt ki...nem tudom, mindegy is. Mondjuk őszintén bevallva ez a film még nagyon sovány így.
Egyébként eredeti, keményvonalas sci-fi nek egyszerűen nincs elég közönsége, lásd Dredd ( más kérdés, hogy szerintem az is csak egy halvány jó volt). Ilyen langyos YA filmek (vagy mik) kis sci-fi beütéssel mennek , arra van közönség meg pénz, másik véglet meg, az agyatlan projektek amikre a jó Isten a megmondója miért bólintanak rá. A lista nagyon hosszú az utóbbi pár évből, színes szagos 100+millió dolcsis hulladékok, igen, a Prométeusszal az élen, csak hogy trollkodjunk is egy kicsit. :)
Sztem ez a dolog is ott bukik el, hogy a rendező erre a filmre is 150 millió dollárt akarna. Ezt mondjuk 25-50 ből kellene megcsinálni. Sajnos az utóbbi időben a CGI rátelepedett a műfajra ( és sajnos nem csak a sci-fire), növeli a gyártás költséget, és az egész filmet súlytalanná teszi, mert bizony egyre plasztikusabb minden, de ez egy hosszabb cikket is megérne szerintem. Pl ott van amikor CGI vért használnak egy akció filmben. Istenem, miért?
Benny1223 2015.03.18 01:04:35
@E900: Márpedig ha az egész film CGI van vele baj. Én pl meg tudom mondani mikor van a háttér csak odarakva elég sokszor. De mondom, nem a léte és az okos használat a zavaró, hanem az hogy a filmben ok nélkül túl van használva. Minek menjünk ki a helyszínre, amikor csak elé állunk a zöld háttér elé és kész ( és itt ki is veszik a karakter a filmből, mert az a zöld hátteres cucc már kölcsönzi is az egyen műanyag látványvilágot). Minek csináljuk meg a maszkot, díszletet majd odavarázsoljuk számítógéppel amit kell. Az eredmény: jellegtelen, súlytalan, gagyi , stb. Itt most nem a nagyon kevés kivételre gondolok,hanem úgy általában, elég megnézni egy nagy(obb) költségvetésű filmet, szerintem a hatás nincs elérve általában. A CGI nek ki kellene egészítenie a filmeket, és nem benyomni oda is ahova nagyon nem kéne.Sajnos a trend egyre rosszabb. CGI helyett lehetne másra költeni a pénzt, több ötlet kéne, de amit kapnánk, nem feltétlen lenne rosszabb, sőt! De nem ez a fő téma, csak egy mellékvágány, miért is nem lesz ebből a filmből soha semmi. :)
A Duna Televízió az elmúlt két hónap során levetítette a James Bond filmszéria első 16 epizódját, és a 4 hónapig tartó vetítés apropóján úgy gondoltam érdemes lenne néhány mondatban összehasonítni a 007-es ügynököt megformáló színészeket. Anglia leghíresebb titkos ügynökének megszemélyesítése…..
Benny1223 2015.01.24 20:57:39
1, Sean Connery gyűlölte a szerepét és a karaktert akit játszott. Connery egy munkás skót származású pasas volt, mérhetetlen ellenszenvvel afelé a tiszta brit arisztokrácia felé, amit Bond megtestesít. Connery lelépett amint tudott, illetve a Gyémántokat csak egy halom pénzért vállalta már be, és tényleg borzalmasan unta. Mellesleg Fleming sem kedvelte őt a szerepben. Pluszban az én magánvéleményem, hogy Connery hihetelenül rosszul öregedett, nézzétek meg az Dr NO ban és a Gyémántok az örökkévalóságnak-ban, mintha a saját nagyapja lenne, pedig nem telt el olyan nagyon sok idő. Nem volt benne már több film.

Roger Moore eleve idősebb volt mint Connery amikor kezdett, de ő sokkal jobban tartotta magát, de az utolsó két filmben már öreg volt, és ez látszik is, a Halálvágtában nincs egy jelent amiben futna, vagy akciózna ( ha akciózik soha nem lehet jól látni mert tuti a kaszkadőr az)...közel 60 éves volt, a 20on éves nőkkel inkább röhejes volt már sokszor. Arról nem beszélve, hogy ő egy hippis Bond volt, hülye gyerekes humorral, ami a korszellemmel járt.

Dalton nem lett volna feltétlen pocsék, de az első filmje egy baromság volt ( James Bond ebben van a tálibok oldalán, akárcsak Rambo a harmadik Rambo filmben). A második filmben pedig egy nagyon anti-Bond filmet csinálták ami működhetett is volna, ha sokkal jobban megcsinálták volna. Egyébként ezután ugye be is szüntették a Bond filmek gyártását, egyszerűen a 80as évek második felében jött új-generációs akciófilmek kinyírták Bondot, röhejesnek tűnt egy Bruce Willis, Arnold, vagy Stallone mellett ( mert a Bond filmek a maguk idejében bizony az akció film csúcsát jelentették).
Brosnan-es filmek sikeresen újították meg a filmeket, és hozták szintre őket akció szempontjából, sokan sírnak is, hogy már azok sem igazi Bondok emiatt. Más kérdés, hogy mire a Bond frencsájz újraindult, az akció filmeknek megint bealkonyult, Brosnan jó volt, nagyon jó, jót tett neki hogy később kapta a szerepet.
Craig vitte tovább a Brosnan féle vonalat ( több , jobb , nagyobb akció, csak még inkább modernizálva és Bourne ösítve , az első Brosnan film rendezője és az első Craig filmé ugyanaz), a Quantum azt mai napig nem értem mi akart lenni , majd a Skyfall megint újított picit, én annyira nem tartom jónak mint sokan mások, de hát ez van, ez kell most a népnek.
Egyébként Lazenby film története egészen erős, ez is egy jóval hippisebb Bond már ( ne feledjük a 60as évek második felében készült), sokan vannak akik azt vallják ő é a filmje és karaktere áll a legközelebb ahhoz amit Fleming megírt.
Az , hogy ki a legjobb Bond vagy melyik a legjobb film nehéz megmondani. A széria lassan 53 éve indult, és tulajdonképpen folyamatosan fut, nincs még egy ilyen, akiknek az első film készült már rég halottak, sőt a gyerekeik is nagymama-nagypapa korúak. Ennek ellenére én szinte az összes filmet élvezhetőnek tartom ma is, és mindenki meg tudja találni azt ami neki tetszik.
Szerintem Connery, Brosnan, Moore nagyon jók, a többiek csak futottak még kategória, de még ők is nézhetőek.
Tizensok évvel ezelőtt a tv2 esti műsorsávjában láttam ezt a klasszikussá nemesedett neonoirt, és rögtön a rajongója lettem. A karakterek kidolgozottsága, a történet rabul ejtő komplexitása szenvedélyesen magával ragadott, mellesleg egyértelművé tette számomra, hogy…..
Benny1223 2015.01.09 20:17:08
Kicsit lekéstem a kommentelésel, de nem baj. :)
Csak a Kínai negyeddel lehet összemérni ezt a darabot, de mivel van köztük úgy 20 év annyira nem érdemes, mind a két film más miatt jó.
Kétségtelen, hogy bárki bármit mond, a Szigorúan bizalmas az utóbbi 2 évtized egyik legsikerültebb filmje.
Külön jó pont, hogy nem ismert színészekkel pakolták tele, hanem viszonylag ismeretlen, de tehetséges arcokkal (Spacey ekkor már befutott, de még nagyon az elején volt a sikeres pályájának, amihez ebben a filmben nyújtott alakítása is hozzásegítette, illetve érdemessé tette rá), és nagyon jó karakterszínészekkel.
Az egész film vágása, rendezése, a dramaturg profi, szinte már zavaróan tökéletes, ami kicsit sterillé teszi, de még bőven elmegy. Vannak jelenetek, képkockák, amikről lerí, hogy elképesztő munka van mögötte, hogy mindennek a helyét megtervezték ( a Bagoly belső tere pl). Ez a film nem egy iparos munka, látszik, hogy akik összehozták azok odatették magukat.
A könyvet is olvastam, és a forgatókönyvért is jár a hatalmas dicséret, így kell ezt csinálni, a könyv maga megfilmesíthetetlen, de bátran hozzányúltak, és az eredmény nem is maradt el. Egyébként szerintem a karaktereken még egy kicsit túl is finomítottak, sőt nem is kicsit, és a komplexitásból is sokat vesztettek a történet terén, de így is ami maradt több mint elég…szinte.
Szinte, mert sajnos bármennyire is imádom ezt a filmet, és annak ellenére, hogy évente 2-3szor is megnézem, nem tökéletes.
Igazából hirtelen két nagy bajom van vele. Az egyik a befejezés, konkrétan a végső leszámolás egyszerűen nem sikerült elég „mocskosra”. Oda valami brutálisat vártam, ami leszedi az ember fejét, és ez távolról sem jött össze. Ezen felül az, hogy a kesernyésnek tűnő végkifejlet ellenére alapvetően egy hollywoodi happy endet kapunk, pedig szintén hagy hiányérzetet.
A másik nagy bajommal kicsit önmagamat cáfolom, mert feljebb írtam volt, hogy a szereposztás zseniális…kivéve egy valamit: Russel Crowe. Én őt soha nem bírtam, később se szerettem meg, elképesztően túlértékelt szerintem. Itt nem is a játékával van a baj. Próbál ő keménynek tűnni, de a baj az, hogy Bud White, nem egy Russel Crowe típusú pasas, a könyv alapján biztosan nem. Budnak valami igazán nagydarab, téglafejű, karakterszínész kellett volna, akiről süt az agresszivitás, akivel tényleg senki nem szarozna, nem a 70 kilós 175 centis nyálas képű (még nem elhízott) Crowe, akinek ekkor még szinte kölyökképe volt.
Úgyhogy ez egy szolid 8 pontos film 10-ből (egy olyan skálán ahol 10 pontos film nincs, és 9 pontos is csak évtizedenként egy amióta feltalálták a mozgóképet), és ennek ellenére nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan nem is látták.
A fekete Dáliáról kár is szót vesztegetni mellette, abban a filmben semmi nincs meg, ami a Szigorúan bizalmasban ott van minden percben szinte. Szégyen, hogy sikerült filmre vinni azt a könyvet.
Benny1223 2015.01.10 13:43:01
@lonecoyote25: Az iparosmunkát nem csak úgy értem, hogy nincs benne erőfeszítés, hanem éppen az, hogy sok film van ami mögött látszik a munka, a pénz , mégis nagyon nem személyes és nincs bennük semmi plusz. A szigorúan bizalmasról ezt nem lehet mondani, én érzem mögötte azt, hogy akik csinálták azoknak ez nagyon is "személyes" volt, ez jó pár jelenetnél lejön.
Egyébként meg, hogy nem lép túl a szabályokon, és valóban kicsit steril ( amiben egyetértünk ugye), én úgy tudom felfogni hogy lehet, hogy nem lép túl a szabályokon, de ezek a szabályok az ilyen deketiv-Noir jellegű filmek sajátjai, és ilyen filmekből nagyon kevés készül, épp emiatt nem is baj, nem akar újítani semmit, meg lehet neki bocsátani, hogy hű marad az alapokhoz, de bőven van benne olyan megoldás-jelenet ami túlmutat az 50-60 évvel ezelőtti megoldásokon, és ezzel együtt egy kis színpadias sterilség is belefér.
Ha már újítgatás, akkor ott a Gattaca, ami noir-ba oltott sci-fi, és az nem is detektív történet, de az a szál is ott van ( vagy ha azt vesszük, akár annak is fel lehet fogni).
A színészekről is írtam, hogy Crowe-val kapcs, hogy erre a szerepre szerintem nem is ő volt a legjobb casting. Hiába játszik szerepet nem jön át ( nekem a Romper Stomperben semi tudta hozni az állatot) , Guy Pearce t viszont megvédeném, mert szerintem az , hogy irritáló, pont a szerepének a lényege, mert egy opportunista kis pöcs kell legyen, és a sima képéről már az első képkocka alapján lejön, hogy a szeme se áll jól.
Cromwell igazából tényleg középszerű sok filmjében, de itt bőven elment, nagyokat nem kellett színészkednie, ott volt sok fontos jelenetben , de valahogy mindig a háttérbe tették ( gondolom, hogy akik elsőre nézik a filmet , a gyanú se merüljön fel ki keveri a lapokat a háttérben), és volt neki egy kiállása ami miatt azt mondom, hogy rendben volt ő is.
Benny1223 2015.01.10 13:55:15
@Santino89: Crowe játszik, ez tény, csak nekem ő kicsit hiteltelen a szerepben. Egyébként ha jól emlékszem olvastam, vagy valami extra kis dokufilmben hangzott el a filmmel kapcsolatban, hogy Crowe a szünetekben/felkészülés alatt valami alacsony tetős , kicsi bútorokkal berendezett helyen töltötte az időt, hogy nagyobbnak érezze magát a film alatt. Úgyhogy a felkészülés és az elkötelezettség megvolt, de inkább olyannak adtam volna a szerepet akinek nem kellett volna ezt átéreznie és megpróbálnia eljátszani, hanem a maga természetességében árasztotta volna magából. Nem azt mondom, hogy crowe pocsék, de a másik két főszereplő jobb választás volt. SZERINTEM persze.
A 10es skála meg, a tökéletes elérhetetlen, de ott kell lennie célnak. :) Manapság mindenki olyan elnéző, olyan filmekre mennek mindenfelé on-line meg nyomtatva a a 10ből 6-7-8ak amikre 2 hónap múlva sem tud emlékezni senki. Ez a film viszont szoli, majd' 20 év alatt sem kopott meg, mindig élvezhető, és ha lenne 10 pontos filmem akkor ez nálam is 9es lenne tuti.