Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lidike31

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudjuk képzelni Budapestet villamos nélkül? Ma már ez a két fogalom teljesen összeforrt. És azt el tudjuk képzelni, hogy a villamoson csak ülve utazhatunk? A villamos 1887 óta Budapest közlekedésének szerves részét képezte, s számtalan módon próbálták szabályozni működését. Ezek közül azt…..
Ez most egy szerelmes üzenet, vagy egy összeesküvés? 76. "Czéhez írott levelemből mindent megtudtál, végtelenül sajnálom, hogy nem mehettem, de mielőbb ott leszek. Boldog vagyok, hogy kilátásba helyezted, a fődolog, hogy Czé távol legyen elhelyezve, különben nem tudom elképzelni, hogy hajtod végre,…..
Lidike31 2015.05.07 08:21:44
Tegnap éjszaka Budán, a Zerge-lépcsőn igyekezett hazafelé Csávolszky Mihály udvari kertész, mikor a lépcső egyik sötétebb szögleténél, hatalmas termetű ember ugrott elé, s rárivallt: -Pénzt, vagy leszúrlak! A kertész, bár a támadás meglepte, nem ijedt meg, hanem belső zsebéből kést rántott elő, s…..
Nem mindennapi kérelem érkezett Budapest Főváros Tanácsához 1904. májusában. Egy egyszerű munkás, Grosz Henrik azt állította, hogy feltalálta a vízen járó biciklit (nem a mai vízi bicikliről van szó), és ennek a találmányának bemutatójára kért engedélyt a Tanácstól. Találmányának az „Amphibium”…..
Lidike31 2015.05.04 10:21:47
A tér a nevét a 32-es gyalogezredről kapta, amelyet 1741-ben állítottak fel, s 1769-ben kapta meg a 32-es hadrendi számot. 1873-tól vált Budapest „házi ezredévé”, s 1883-ban megkapta a „Mária Terézia császár és királynő nevét viselő jelzőt”. 1918-ban végleg feloszlatták. Több zeneszerző is dalba…..
Lidike31 2015.04.29 16:32:55
 Jó párszor tapasztaltam furcsaságokat a bőrápolás terén. Nem sikerült olyan arckrémet találnom például, ami kellően ápolta a bőrömet. Sőt, volt amelyiktől ekcémás kiütéseim lettek. A legújabban pedig a tusfürdőktől tapasztaltam fura viszketést. Persze, megint…..
 Itt a farsang, áll a bál...énekeljük már hetek óta lelkesen a gyerkőcökkel. Pláne, hogy tavaly betegség miatt kimaradtunk az ovis buliból, idén még nagyobb várakozás előzte meg...  Szerencsére, továbbra is ragaszkodott a Tündérke hozzá, hogy Piroska szeretne lenni. A jelmez…..
 Történt 2012 őszén, hogy férjemet 3 hétre kiküldték madridi központba. Mivel kislányunk ekkor mindössze 2,5 éves, kisfiunk pedig 3 hónapos volt, úgy döntöttünk, mi is elkísérjük családilag.  Ott volt alkalmunk belekóstolni a spanyol életvitelbe és ebbe a finom fánkba, a…..
 Mihez kezdhet az ember két apró gyerekkel, ha már napok óta szakad az eső?? Egyszerű és nagyszerű: dekoráljuk ki a lakást! Néhány zsírkréta, a kedvenc könyv, és már készülhet is a gyerekszoba-dekoráció!..
 Legelső tortám - ami bevonatos - egy kedves baráti család kisfiának készült. Akkoriban közös panel-lépcsőházban laktunk és gyakran összejártunk. Amolyan játszótéri barátság volt ez, a gyerkőceink ugyanis közel egyidősek.  Hosszasan böngésztem a netet, néztem jó pár…..
Lidike Műhelye Ez volnék én... 2015.01.09 21:15:22
KI? Anyuka. Első és legfontosabb. 2 gyerkőc, sok öröm, sok kihívás - kreativitásfejlesztés felsőfokon. Feleség. Kihívások a konyhában. Szociológus-közgazdász. Hivatalos végzettség.   MIT? Sütés-főzés: figurás torták, jól sikerült különlegességek, házi…..