Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jogfosztottak

23 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... nem látom a felháborodást az össznépi kiállást, az elkeserítő hangokat s még sorolhatnám. Ismét kiugrott egy anya a karjában gyermekével az ablakon, s szörnyethaltak, számoltak be a híradások. Nem tudom megérteni. Sose fogom. Nem tudjuk mi volt a háttérben (bár mint mindig) ismét  bizonyos…..
Agárdon egy békés, gazdag család élete fenekestül felfordult s egy egész ország ítélte el őket. Nem véletlenül a házukban egy csont soványra fogyott gyermek testét találták meg. Zsírszövet már nem is volt a testén, tehát teljesen kiéheztették s a szervezete már saját tartalékait emésztette fel addig…..
Az utóbbi időkben igen izgalmas napokat élhettünk át. Az Unicef világszervezet Magyar képviselete "hogy lehet" 1% kampányával kiverte a biztosítékot amint elkezdték mozikban is adni "figyelemfelhívó" reklámjaikat. Addig senkinek se tűnt fel, hogy a neten már fent van, miszerint kriminalizálják az…..
Meg akartuk venni az Anya, Apa, Mama, Papa, kérlek, meséld el nekem könyvsorozatot. Mert szerintünk tök jó. A gyerek anyja, apja, nagyija és nagypapája elmesélheti, hogyan élt gyerekkorában, mi lett belőle, milyen volt régen a világ. Gondoltuk, tök jó buli lesz átadni a gyereknek az egyéves…..
- Kölnről nem írsz? - Kaptam meg a kérdést - Nem. Tudod aznap sok más helyen történt hasonló. Azokról sem írunk. Akkor ennek sincs több hírértéke. És amit a témáról kellett rég megírtam. - Most már nem csak Köln a téma, hanem egy csomó más város is, így sem írsz róla? - Jött a kérdés kicsit…..
Meglepő cikk került fel a napokban a Salon oldalára, mely a következő kérdést veti fel: most, hogy a homoszexualitás legálissá vált, a pedofília lesz a következő? Miután az Egyesült Államokban és több európai országban is elfogadásra kerültek a melegek jogairól szóló…..
Jogfosztottak 2016.01.09 20:17:16
Érdekes, s nem az első gondolat a témában. Mikor az Egyesült Államok Legfelsőbb bírósága pontot tett az ügy végére, már akkor voltak ilyen hangok, hogy mi lesz a következő. Kezdve a bigámiától a vérfertőzésen keresztül a pedofíliáig s egyéb aberráltságokon át (zoofília)... :( Ami szatirikusan "vicces" hogy ugyan ezen elven van rá lehetőség, hogy "legalizálják". Sok helyen a vérfertőzés sem tiltott viszont a homoszexualitás sokáig az volt, de nem így nevezték. Hollandiában s nemrég Németországban is kampányoltak érte, hogy a vérfertőzés ne legyen bűncselekmény valamint a 14 éven felüliekkel való intim kapcsolat se.
A témát sok részletre fel lehet bontani mivel egyrészt a pedofíliát tényleg sok tekintettben keverik, egyre több állambeli iskolákban buknak le a tanárok, hogy diákjaikkal kapták őket rajta. Míg van hogy a diák nem tanárjába hanem más felnőttbe szeret bele mert azt a törődést kapja meg amit hiányol a családból. (Az említett cikk is erre akar rávilágítani, s menteni saját magát, hogy ő nem "szörnyeteg" mivel a gyerek se úgy éli meg, hanem rábeszéléssel, nem erőszak hanem kölcsönös bele egyezés. Mintha az jobb lenne, pedig a felnőttnek nagyobb felelősségnek s értelemnek kéne lennie.) S még rengetek oldalról meg lehetne vitatni ezt a kérdéskört, hogy mi számít betegségnek, ki áldozatnak, ki mit tart elítélőnek stb.
A bíróság indoklás is ép, hogy csak átment a rostán, mivel egy bírón múlt az egész. Sokkal inkább abból indultak ki, hogy a társadalom hogyan fogadja el ezt. (Az ellenkező bírák se a jogi helyzetből indultak ki.) Napjainkban a homoszexualitást elfogadottabbnak tekintik mivel nyíltan vállalják egyre többen. Míg más vonzódásokat nem így fogja fel a közvélemény. Ahogy Hofi mondta, lassan eljutunk odáig is, hogy kötelezővé teszik még a végén. :(
Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek. 2015.-ös év az apáké volt. Rengetek cikk s média hír volt róluk, hogy mennyire elnyomott, egyenlőtlen helyzetben vannak a családjog területén. Több feminista oldal is ünnepelte az apák napját s támogatta őket, hogy nekik is joguk van a…..
Kedves Apakanyar! Olvastam a PAS szindrómás anyagot, s bár szülői elidegenítésről szólt, a kommentek már elmentek az anya irányába. Kicsit fájt, bár be kell vallanom, hogy vannak olyan anyák, akikre ráillik az összes jellemzője ennek a betegségnek. Lehet ezt betegségnek nevezni…..
Jogfosztottak 2016.01.05 09:33:59
Kedves Anya,
jól látja, a "PAS" nem tesz különbséget a nemek között (az egy másik fogalom) s ugyan úgy az apák oldalán is fennáll a veszélye. Mint első bekezdésénél is írja vannak burkolt uszítások is s egy ilyen feszült helyzet is csak ártalmas, talán még ártalmasabb ez a passzív agresszív módszer mind a gyermek mind a másik szülő felé, akármennyire is erőlteti az illető, hogy ő nem akadályozza, támogatja a kapcsolatot. Ehhez képest a valóság sokszor mást mutat ezen "rejtett" megnyilvánulásokkal (amiről azt gondolják nem ártalmas), ennél csak jobb az ha a szülők egymással vitáznak (csak ne a gyerek előtt). A gyermek előtti másik fél szidalmazása is veszélyeztetés s úgy hat rá mintha őt szidnák. Hisz a hangsúlyt ő is felismeri hogy minek akar vele találkozni ez csak rosszat jelent, még ha nem is érti hogy miért lenne ez rossz.
Kevesen képesek ezen felülemelkedni, hogy a gyermek érdekét tartsák szem előtt s érte működjenek együtt, érte nyeljék le a sok hülyeséget. Van egy másik "betegség" megfigyelés is miszerint az új társ próbálja a régi családjától elszakítani, megutáltatni a felet. Ez szintén nem csak új barátnőnév hanem új barátnál is felmerül, mert konkurenciát lát benne. (Amennyiben jól emlékszem valami fészekrabló modell, a fészekrabló madár után.) Ezek jelenleg nem betegségek hanem tünet együttesek, pótcselekvés. Rengetek ilyen megfigyelés van amit nem jegyeztek be mert nem tudni a kialakulásának okát s gyógyítását. A nemrég megjelent 14. ilyen kötet ami összefoglalja ezeket több évnyi vita után került bele csak a különböző pátia (szocio-, pszciho-, ezek tünet együttesek, nem a betegség) személyiségek amik a köztudatban voltak, de valódi orvosi megnevezése nem volt.
A gyermeknek kell megfelelni nem a másik félnek vagy annak társának vagy családjának, sem a saját oldalunkról. A gyermek nem hülye csak kicsi, idővel ő is rá fog jönni mi a valóság mindegy melyik oldalon van többet. Ez egy feltételnél nem szokott teljesülni, ha már akkor megtörtén a "válás" mielőtt még normális szülőképe lett volna a gyermeknek mind két szülőjéről 3 éves kora előtt általában.
Nagyon jól teszi, hogy "nem feketítem be az apákat" nem lehet általánosítani, ugyan annyi elidegenítő anya van mint apa is. Ebből nem lehet általánosítani hogy akkor mindegyik az mert nekem volt egy vagy folyton rossz tapasztalatom. Ez a szemlélet már egy tünet, amivel friss "seb" esetén nincs baj, érthető érzelmi reakció, de ha ettől a gondolattól nem tud szabadulni az illető az már probléma, kezdete a PAS-nak.
A kiemelt rész teljesen igaz, egy anyát nem ezek határozzák meg, ahogy egy apát sem. Aki erre a minimumra nem képes az nem szülő.
Bizonyára mindenkinek ismerős a következő szöveg:"Nagyon sajnáljuk s együtt érzünk önnel, de sajnos nem tudunk segíteni."Először is, neked is elrabolták a gyerekedet s nem engedik érvényesíteni a hatóságok a jogaidat? Nem hiszem mert akkor nem ilyen monoton s semmit mondóan, nem…..
Sziasztok, elérkezett az idő a kérdőívünk összegzésének is, hogy lássuk milyen is a jelenlegi helyzet. (Elnézést, hogy ennyit kellet rá várni, s még mindig nincs teljesen kész.) Tervünk az volt, hogy elérjünk egy olyan adatmennyiséget, amiből már lehet következtetni a reális…..
Szokták "vót" mondani, ha nem bírod a kritikát akkor ne kritizálj. Én személy szerint szeretem az "intellektuális" vitákat. Nézőpontok s vélemények párharca felsorakoztatva egymással szemben ésszerű s logikus felvetésekkel, következetességekkel. Ilyenből manapság keveset…..
Mire jók a statisztikák?Statisztikák alapján a normál családi életben nincsen elég idő aktívan foglalkozni a szülőknek a gyerekeikkel, pedig erre elég lenne napi 20 perc is szakemberek szerint.Az átlag család apa-anya-gyerek(ek) együtt élnek s van egy családfenntartó kereső fél…..
Érdekes, hogy a témában akármit olvasok is mindig így kezdődik: "Az elvált apák" mintha törvényszerű lenne, hogy az apa hagyja ott a családot s mindig tőlük veszik el a gyermeket.Közben (állítólag) az esetek 50-60% helyezik le a gyermeket az anyáknál s többségében a nők…..
Az ügyeket elnézve, tisztelet a kivételnek ahol szerencsére működik a jogrendszer, de valami ilyesmiként szokták elképzelni egyesek az egyenlőséget családjogban: 1. mindig az anya akarata, utána a jogai 2. az apa kötelességei s 3. a gyermek jogai s 4. utána az apa jogai…..
Haho Houston, van egy kis gond, itt is... , meg tudod oldani?A jogfosztott szülő szorosan összefügg a jogfosztott gyermekkel. Tisztázzunk egy pár kérdést. Amikor a szülő jogai nincsenek betartva, akkor a gyermek jogai sem. A kettőt nem lehet külön kezelni. AZ AZ ÁLLAM AMELY EZT…..
Amikor tenni akarnál, de tudod, hogy jobb ha nem teszel semmit csak vársz, de ettől csak még frusztráltabb leszel s hasogat a fejed, de úgy mintha szétakarnák feszíteni belülről...remegsz s csak egy gondolat foglalkoztat végig s közben hatalmas nyomást érzel a fejedben s a felső…..
A tények az igazság ellenségei. És valóban, az igazság egy szubjektív fogalom aminek tényeit úgy lehet magyarázni ahogy akarjuk. Ezt azok nagyon jól értik akiket már hamisan vádoltak meg...
A cikk alapja egy nagy visszhangot kapott kúriai döntés. Az elhelyezett gyermekek illegális hazahozatala, amit a Kúria helybenhagyott a gyermek érdekeire hivatkozva, valamint a bírósági eljárások több éves ideiglenes döntéshozatalok meghagyásos eljárásai. Külföldön élő…..
Sziasztok, a segítségeteket kérnénk az alábbi kérdőív kittöltésében s terjesztésében. A kérdőív azért készült, hogy pontosabb képet kapjunk a jelenlegi helyzetekről gyermekelhelyezési ügyekben, férfiaknak s nőknek egyaránt szól amivel arra keressük a választ mennyire…..
Jogfosztott Gyermekek és Szüleik Petíciója! A civil öntudat polgári engedetlenségének joga folytán!   Magyarországon jelenleg hatályos jogrendszer alapelveinek kötelességei megvédeni az ember s család szentségének és sérthetetlenségének biztonságát. Ennek betartása…..