Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tribeca

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen bizarr történetet küldött MR, akinek állítólag a Generali visszamondta a biztosítását és visszafizette az utolsó negyedévet, amikor bejelentették, hogy pinceüzletüket elpusztította az esőzések után beömlött víz. Most megtörtént eset: érvényes szerződéssel…..
Ha először járunk New Yorkban – és nem tartozunk azon szerencsések közé, akik hónapokat, éveket töltenek el a városban – akkor kapkodhatjuk a fejünket, hogy mit nézzünk meg, mit hagyjunk ki. E dilemmát hivatott megoldani a Citypass. A Citypass kiváló lehetőséget biztosít a…..
Ha valakinek van rá 5 hete, simán visszaszerezheti széthullott cipőjének árát a Deichmanntól. Naiv ügyfél első választása fél óra alatt elpusztult, de ez nem szegte kedvét, és újat húzott. A másodikkal 3 hónapig bírta, aztán levált a talpa, és bevették javításra. A…..
Tribeca 2012.04.24 21:40:20
@ddrum77: Ez egy valóban strapabíró cipőnek néz ki, de valahogy nehezen passzol a kosztümömhöz...

Sport és túracipőben könnyebb jót találni.
O.Gy-t jogerősen egy olyan számla megfizetésére kötelezte a bíróság, amiről 2,5 éven keresztül nem tudta a Főgáz értesíteni. A 80 ezer forintos tartozás elvileg nem is létezhetett volna, hiszen az eladott lakásra végszámlát kért. Kérem, ha tud valaki konkrét segítséget…..
A CBS és egyik sikersorozatának főszereplője vett egy kollektív nagy levegőt és úgy döntöttek, hogy csak jobb lesz, ha folytatódik a sorozat és továbbra is a Charlie Sheen helyére beugró Kutcher lesz a főszereplője. Jó, más megoldás nem nagyon van, csak a kasza, azt meg a CBS…..
A csökkentett kötelező biztosításos díjak ellensúlyozására a kormány február 29-től bevezeti a baleseti adó nevű lehúzást. Ha ez nem lenne elég, a parazita úgy fészkelődik be a csoportos megbízások közé, hogy a biztosításra fizetett díjból vonják az adót, és így a…..
Tribeca 2012.02.25 14:11:54
@estrella negra: Ha bejegyeztetek vkit üzembentartónak, az kb. 30e Ft-os okmányirodai ügyintézés. Annyival éves szinten sem drágább most a kötelezőm.
comment:com A nap képe 2012.02.23 16:00:00
A How I Met Your Mother-be beugrott Conan O'Brien egy cameóra, megmutatjuk, melyik jelenetben. ..
Tribeca 2012.02.23 23:14:04
@EvilHedgehog: Ennél a sorinál nálam már csak a Two and a half man bukott, ahol a legutóbbi részben SPOILER!!! az volt az alappoén, hogy hányszor tudják egymást összehányni. Kb. lesüllyedtek a Jackass szintjére...
VLM-ék hiába küldték vissza bontatlanul a fényterápiás lámpát a Zepternek, menet közben kiderült, hogy azt már a Budapest Banknál hitelezik nekik. Lehet, hogy a rendelés lemondása után nem kellett volna átvenni a csomagot?Bő két évvel ezelőtt kezdődött az ügy. Édesanyám…..
Tribeca 2012.02.22 22:14:09
@Kompli: A "távvásárlás" távollévők közötti vásárlást takar, ami azt jelenti, hogy nem az eladó székhelyén, telephelyén kötik az üzletet. Minden ettől eltérő helyen történő üzletkötés távollévők között kötöttnek minősül, függetlenül attól, hogy Interneten, a vevő otthonában, telefonon vagy a kórházban kötődik.
Igazi jövőbemutató bravúrral egy chatbotot állított munkába az Ikea a honlapján érdeklődők segítségére. A jobb helyeken alkalmazott élő ügyfélszolgálatosoktól tényleg lehet hasznosat kérdezni, míg az amúgy az összes külföldi Ikea-oldalon is megtalálható Anna a…..
Az Index oknyomozásba kezdett, vajon hányan járhattak úgy, mint GN, aki külföldről hazatérve azt tapasztalta, hogy tudta nélkül gázszolgáltatót váltott. Kiderült, hogy a Tigáz masszív ügyfélszerző kampánya épp most jár le, és tényleg voltak máshol is panaszok:A Főgáz…..
Andrea nem teljesen elégedett esztergomi wellnesshétvégéjükkel. Levele szerint a fűtést csak azután kapcsolták be, hogy megérkeztek, a fertőtlenítő szétmarta a bőrüket, egyéves gyerekük kötőhártyagyulladást kapott, illetve a főnök üzente a pincérrel, hogy a gyerek etetése…..
Tribeca 2012.01.31 20:48:42
@Prof. akiazsiráfotszeret PhD.:
Hát ezen nagyon jót nevettem. Hozzám is bármikor eljöhetsz "nyaralni". Egész hétre elég takarítani valót találok neked és a végén természetesen Te fizetsz! :D
A túrafelszereléseket is elérte az olcsósítás. Anita egy a sajátjához hasonló kamáslit szeretett volna venni, de az új modell már csak nyomokban tartalmaz nem azonnal benedvesedő anyagot:A lenti levelet január 10-én írtam a Mountex Kft-nek, akik még arra sem vették a fáradtságot,…..
Naiv ügyfél úgy gondolta, hogy retúrjegye jó lesz visszafelé, ha odafele nem használta. Tévedett. A törölt jegy árát nem térítették vissza, sőt egy újat vetettek vele 500 fontért.Szeretném megosztani az óvatlan és becsületes, leendő utazóval az alábbi kis történetet. Igen…..
Mikor Chuck Lorre eldöntötte, hogy a botrányokkal körülszőtt Charlie Sheent lecseréli Ashton Kutcherre, a sztár egy évadra írta alá a szerződést. Sheen cseréje nagy kockázattal járt, és sokan úgy gondolták a sorozat belebukik a szereplőváltásba. A Két pasi meg egy kicsi…..
Botrányos posztkarácsonyi pszeudokiárusítást rendezett az Aldi, amikor 18000 ezer forintért belengetett mostanában 40 ezer forint körül járó 2 TB-s külső merevlemezeket, amikből aztán vagy alig volt néhány darab, vagy egyáltalán nem volt. December 29-re az Aldi akciós…..
Talán mégis jobb lenne, ha gyorsan csődbe menne a BKV, akkor a kabáttépő trollokra se lenne pénz: Két jegyem volt, egyiket az Örsön kilukasztottam, rögtön szemrevételezte az ott álló ellenőr. Bólintott és tovább engedett a metróra. Leszálltam az Astorián, ott elém állt egy…..
Tribeca 2011.12.21 20:08:28
@Asszem: A felvetésed (mármint hogy jogilag büntethető módon kéne szabályozni a bliccelést) abból a szempontból érthető, hogy az ember nap mint nap hallja, hogy milyen mértékű pénzügyi gondok vannak a Fővárosban, illetve konkrétan a BKV-nál is.

Azonban ez felveti azt a kérdést, hogy ha a legitim erőszak jogintézménye kikerül az állam kizárólagos hatásköréből, akkor hol lesz ennek a vége?
Ha a BKV, mint az államtól különböző jogi személy tulajdonának védelme érdekében rendőri intézkedést, vagy akár a helyszínen tartással erőszakot lehet alkalmazni, akkor ha mondjuk a szomszéd tartozik nekem, akkor miért nem? Számomra ez lehet ugyanolyan fontos, mint az előbbi.

Ja és a félreértés elkerülése végett, nem támogatom a bliccelést. Ha valaki igénybe vesz egy szolgáltatást, fizessen érte. De véleményem szerint az amíg a joghatalmi eszközökön kívül is van megoldás ennek kikényszerítésére (pl. akár beléptetőkapuk létesítésével), addig ezek alkalmazása nem indokolt, sőt, aggályos.
Tribeca 2011.12.21 21:12:05
@A Tyne folyó déli partja: Ezért írtam, hogy tudomásom szerint ez a két módszer van. Ez nem azt jelenti, hogy a világ összes országáról tudok, hanem azt, hogy én csak olyan országokról tudok, ahol HATÉKONYAN ezen két módszer (beléptetőkapu, igazoltatás) valamelyike működik, illetve olyan országról, ahol egyik se.
Nálatok, Tyne and Wear megyében milyen módszer van arra, ha bliccelésen kap az ellenőr, és te ellenállsz vagy egyszerűen csak elsétálsz? Visszatarthat? Igazoltathat? Előállítás? Megbotoz? :)
A gigantikus méretűre kibővített Váci úti Tesco parkolójában eddig ismeretlen okok miatt sorompókat szereltek fel. Ezek szintén ismeretlen okból néha lezárva maradnak, így az autósok nem jutnak be a focipályányi üres területre, és vásárolni sem tudnak, minthogy a közelben…..
Tribeca 2011.12.13 21:06:41
@B!: Na ja, ez engem is bosszant, hogy nem lehet a Balzsam utca felől, hátulról megközelíteni az áruházat. Továbbá ma megnéztem, hogy szabályosan ki sem lehet arrafelé hajtani.
Ha a legelső lehetőségnél mész be a parkolónál, akkor elvileg egyenesen kihajthatsz, de ebben a sorban csak taxi és mozgássérült parkoló van.
Ha a további sorokba akarsz átmenni, megteheted, ott tudsz parkolni. De ebbe az irányba már nem lehet szabályosan visszajönni.
Csak amikor én jöttem haza (velem együtt) 5 autó hajtott be szabálytalanul forgalommal szembe.

Már hónapok óta az az érzésem, hogy ez a Tesco azzal kísérletezik, hogy meddig lehet szopatni a népet. Mondjuk jól csinálják, mert ma is oda mentem. Sajnos a postolónak nincs igaza, a madaras tesco onnan még kb. 8 km, tőlünk 15 km.

Először elkezdték bővíteni az üzletsort, így a bejárat mindig arrébb mászott, attól függően, hol tartottak. Tereltek minket, mint a marhát. Aztán se só se beszéd elkezdték a belső felújítást is, akkor az árukészlet tetszőleges felét tüntették el időről időre. Amelyik részt éppen csinálták, az oda tartozó árut nem tették át máshova, nemes egyszerűséggel olyat éppen akkor nem árultak. Azt hogy meddig és miért nem, persze nem írták ki.
Most a parkolót festették fel, táblázták ki és sorompózták le, valamint lezárták a hátsó utat.

Fantasztikus cég. De hát igazuk van, én viselkedem vadászként...
Tribeca 2011.12.13 21:43:09
@estrella negra: Meg nagyon pici is. Ha már elindulok arra kifelé, tényleg kimegyek a madarasig.
Gáborék a diakigazolvany.hu felületén szivárgó információkkal követhették nyomon hogyan alakul szeptember 3-án igényel kártyájuk sorsa. Alig 2,5 hónap alatt el is készült, általában "feldolgozás alatt" volt, bő egy hete pedig talán a már valamelyik posta környékén…..
László már érzi a karácsony jeges puszedlis fuvallatát. A semmiből előkerülő bírságok és tartozások szezonjában neki mindössze egy 2000 forintos fantomtartozást hozott az Externet-Mikulás:2011. 10. 27. én kaptam egy levelet Szőke ésTársai Ügyvédi Irodától. Tárgya:Fizetési…..
Tribeca 2011.11.13 09:13:56
@Sokorai_Atala: Azért az elévülés félbeszakadását is vegyétek figyelembe, illetve a tartozás jellegét. Elég sok tényező befolyásolhatja ezt még, én ennyire egyértelműen nem mondanám, hogy az is elévült, de persze egy próbát mindenképpen megér.
GN egy egyéb szolgáltatóknál már jól bejáratott ügyfélszerző módszert tapasztalt a Tigáz üzletkötőinél. Egy idősebb rokona találkozott velük, akit statisztikai adatgyűjtés címen kérdeztek ki és írattattak alá vele tudta nélkül a szolgáltatóváltói szerződést…..
Zsolték a Hatlépcsős Borozó híres velős pirítósát akarták megkóstolni, azzal azonban nem számoltak, hogy az ínyencség mellé bunkó pincér is jár.Engedjék meg,hogy a hétvégi " kellemes " tapasztalatomat megosszam Önökkel. Tiszteletünket tettük a balatonfüredi 6…..
Tribeca 2011.08.31 12:06:44
@RoopeHUN: darált hús? :)