Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoco

12 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lebilincselő galéria a Föld hatvan leglepukkanttabb (un. failed state-ek, bukott államok, itt vannak a kritériumai, remélhetőleg ránk egyik se vonatkozik) és legveszélyesebb országáról. Angolul tudók előnyben, de a képek miatt mindenképp megéri megnézni...
Az elmúlt években óriási népszerűségre tettek szert az európai piacon a korszerű elővárosi vasúti járművek, melyek számunkra sem ismeretlenek. Több nagy gyártó termékei is futnak a magyar síneken: Siemens Desiro, Bomberdier Talent és a legnagyobb darabszámú Stadler Flirt. Ezen…..
Szocósblog Tojásfestés! 2009.04.11 16:58:00
Ha húsvét, akkor tojásfestés, Kedves Olvasók!Húsvét nagyszombatjának egyik legfőbb tevékenysége a piros tojások előállítása. A technika előrehaladtával a piros szín mellett mások is megjelentek, amik annyira voltak természetestől, mint ide Vitnyéd. Nade nem is ez a lényeg.…..
Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az…..
Szocósblog Postai idill 2008.10.04 17:35:00
Itt az ősz, kisebb (nagyobb) nyári szünetek után ismét frissül a Szocósblog, mert a látszat ellenére nem töltöttük tétlenkedve az átlagosnál kissé csapadékosabb nyarat.Arról, hogy a szocializmus épül-e, nem tudok nyilatkozni, de hogy továbbra sem bontják, az…..
Szocósblog Fogmosás! 2008.06.14 23:51:00
Lelkes olvasónk tovább fűzte a fogmosós témát, és mivel elkötelezett hívei vagyunk az Önök egészségének, meg is osztjuk az alábbi gyöngyszemet:Tisztelt Szerkesztőség! Ha nem fogadták meg tanácsaimat, akkor keressenek fogorvost. A telefonszám már jó pár éve nem jó, de…..
Szocósblog Mosnak Önök fogat? 2008.05.22 21:31:00
Olvasói levél érkezett! Íme:Tisztelt Szocósblog Szerkesztősége! Mosnak Önök fogat? Tették ezt már 20 éve is?Akkor bizonyára szükségük lehetett egy jó fogmosópohár mellett egy falra szerelhető tartókonzolra is.Válasszák a keletnémet népi tulajdonban lévő cég…..
Szocósblog Felszabadulás utca 2. 2008.04.26 22:59:00
Nos, nem kellett sokat várni a folytatáshoz, előzékenyen egy országos napilap is foglalkozott a témával. Mármint a múlt rendszerből ránk maradt utcanevekkel. A Makarenkó utcát - most már elárulhatom - manapság Horánszky utcának hívják. De tényleg van még pár Engels, Marx,…..
Szocósblog Bányászváros 2008.03.01 20:48:00
Tatabánya, mint az ország egyik (egykori) legjelentősebb bányászvárosa nagyrészt a múlt rendszerben épült ki Felsőgalla, Alsógalla, és Bánhida összevonásával. Ahogy a város körül folyt a bányászat, a település központja folyamatosan vándorolt, amihez persze hozzájárult az…..
Szocósblog Ittasellátó 2008.02.16 17:02:00
A MÁV Utasellátó Vállalat, vagy ahogy rendszerváltás után nevezték, a MÁV Utasellátó Rt. végnapjait éli, végelszámolás alatt áll. A vasúti mozgó büfékocsik (kocsmák), az állomási restik üzemeltetője lehúzza a rolót. Az egykor szebb napokat látott utaskiszolgálás ezzel…..
Budapesten járunk, este van. Az utca 13-as számánál az első képen látható zománcozott tábla jelzi, hogy a háztömbfelügyelő ( micsoda? ) nem itt, hanem a Makarenkó utca 23. szám alatt lakozik. Vajon milyen lesz? Frottír köpenyben fogad? OTI-keretes szemüvege lesz?…..
szoco 2008.02.11 23:37:44
Szocósblog Felszabadulás utca 1. 2008.02.05 23:38:00
Örökzöld téma. Ezért is muszáj volt beszámozni. Nem fogunk vitatkozni azon, hogy ki mennyire tekinti a történelem ezen eseményeit felszabadulásnak, és ki felszabadúlásnak. A lényeg: a képen is látható módon ott virít az utcatáblán, nem is akármilyen környezetben. Az alábbi…..
Szocósblog Metróépítők 2008.02.04 19:15:00
A KÉV Metro Vállalat a korszak egyik legjelentősebb vállalata, számos mélyépítési műtárgy kivitelezője. Nevéhez köthető többek között a 2-es és a 3-as metró megépítése is. A rendszerváltást követően Kft-vé alakult, és annak rendje és módja szerint felszámolás alá…..
Kezdjük mindjárt a végén. Január 26-án találtam az alábbi táblát Gyékényes vasútállomásán. Jól láthatóan az ezeréves táblán lévő Kádár-címert egy éppen megfelelő méretű zöld fóliával ártalmatlanították. A fólia színét ugyan nem sikerült a háttérhez…..
Szocósblog Szocósblog 2008.02.04 13:10:00
Nyájas Olvasó!Nem kell megijedni, nem holmi kispolgári Kádár-nosztalgiáról lesz szó. Sőt, még politikáról sem. Csupán arról, hogy ha felemeljük a tekintetünket a talajról (ami nem könnyű a kutyaürülékek kerülgetése közben), akkor számos olyan régi táblát, hirdetést,…..