Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stefipeti

44 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes történetet szeretnék elmesélni, ami konkrétan tegnap (2013.06.06) esett meg velem és még másik 12 társammal. A szálak egészen pár nappal ezelőttig nyúlnak vissza. Elindult az egyetemen belül egy szerveződés, aminek keretein belül Műegyetemistákat toboroztak…..
stefipeti 2013.06.11 04:01:06
Most jutottam el a kommentáradat elolvasásáig. Ettől az ominózus naptól fogva a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar lelkes önkéntes hallgatóit én fogtam össze. Nem egy telefonhívást intéztem. Ha hallgatunk rájuk, akkor 1 perc munkaóránk sem lett volna. Az első napokban a legnagyobb faszság az internetes regisztráció volt. Amikor kellett volna önkéntes a munkaterületekre, de több tizet küldtek el a regisztráció hiányában (amit ugyebár nem tudott az ember megtenni, mert papíron ugyebár minden hely foglalt volt a rendszer szerint). Semmi gond, a híradásokat figyelve mindig tudtam, hol van ránk szükség és láss csodát, szombattól szartak a netes regisztrációba (annak ellenére, hogy a telefonban még mindig kötötték az ebet a karóhoz, illetve, mikor önkéntes csoportként regisztráltak minket, akkor jött a "nincs szükség épp, de majd hívjuk, amint kell" - azóta is hívnak), a Dagályon is, illetve a Bem rakparton is kitűnő munkát végzett ez a közlekes csapat. Egy kis megjegyzés a Dagályról is: este 8-kor közölte a mindenttudó katasztrófavédelem, hogy oké, köszi, de este 8 után nem lehet itt önkéntes. Egy tűzoltót idéznék: "Ne szórakozzatok, ha most mindenkit hazaküldenek, és nekünk kell 10-en felpakolni még 2 sort, a herém le fog szakadni". Megjegyzem, az önkéntesek végül éjjel 0:30 percig maradtak és rekord idő alatt húztak fel védfalakat a tűzoltók koordinálásával. És úgy gondolom, hogy ez a csapat nem azért áldozott a vizsgaidőszak kellős közepén napokat arra, hogy segítsen ott, ahol baj van, mert bronzszobrot akar magának a Gellért téren, hanem mert ereje teljében lévő egyetemistaként fontosabbnak tartotta azt, hogy a társadalom hasznára legyen, mint hogy elmenjen hétvégén bulizni a belvárosba.

A margóra: remélem, hogy azért még vannak olyan pedagógusok is, akik a társadalmi értékrendeket verik bele a diákjaik fejébe, nem lenézik őket, amikor segítenének, de nem tudnak az abszolút fejetlenség miatt. Ez a cikk nem fikázás, egyszerűen a puszta tényeket írta le a kolléga. Az éjszaka után én teljesen meglepődtem azon, hogy ilyen visszafogott hangulatú lett az iromány.
Gondolkoztál már azon, hogy pihened ki a vizsgaidőszak fáradalmait? Résztveszel az ország legnagyobb felsőoktatási rendezvényén? Ha igen, akkor június 28-án ott a helyed az EFOTT-on, a zánkai Új Nemzedékközpontban, ahol 21:00-tól a HÖOK Sátorban lép fel a Közlekkar legsikeresebb…..
Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor szinte kötelező programként mentünk a szabadba és kentük magunk össze vattacukorral a különböző játékok közt a munka ünnepén. Érdekes módon ezt az ünnepnapot a rendszerváltás után is megtartotta kicsi országunk, de manapság…..
Különös eset miatt kellett intézkedniük a rendőröknek a Fehérvári úton. Április 15-én, éjfél után figyeltek fel a helyi polgárőrök arra, hogy valami furcsaság suhan a Fehérvári úton a síneken. Közelebb érve kiderült, két egyetemista egy házilag barkácsolt hajtányon…..
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Kulcsár Béla, a műszaki tudomány kandidátusa, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar egykori dékánja, a BME Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett egyetemi tanára, 2013.…..
Sok-sok minden kering a BKK legújabb használt buszbeszerzése körül. Ezek a bizonyos genfi Volvo 7000A típusok, melyektől hangos a szakma. A különböző civil szervezetek felemelték a hangjuk, a BKK tagadott. Lássuk mi is valójában a helyzet a 25 csuklóssal. Kezdjük az elején. A…..
Kedves kollégisták! Vasárnap este csőtörés történt a Baross Gábor Kollégium alagsorában ezért a melegvíz-szolgáltatás határozatlan ideig szünetel. A BME Üzemeltetési Osztály a következő napokban igyekszik a hibát elhárítani és a szolgáltatást megindítani, mindaddig…..
Közhír blog Boldog Karácsonyt! 2012.12.24 22:13:40
Életének 74. évében elhunyt Detrekői Ákos Széchenyi-díjas magyar geodéta, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt rektora - közölte honlapján az MTA. Detrekői Ákos kutatási területe a geodéziai és a…..
Vasárnap délután újra felöltötte fényruháját a BKV nosztalgia UV-szerelvénye. Immáron negyedik alkalommal telhet el a fővárosiak adventje eme rendkívül szép járművön. Az idei fényvillamos három viszonylaton is közlekedik. A hétköznapokon Európa hetedik legszebb…..
A Belvárosi Karácsonyivásáron mutatták be Budapest legújabb buszainak egyik bemutatópéldányát. A jövő tavasszal érkező mintegy 140 darab Mercedes-Benz Citaro autóbuszokkal mindenki elkezdhetett barátkozni a Szent István Bazilika előtt. Mi is szemügyre vettük hát a "nulladik"…..
Már a képek beszúrásakor vagy utólag is tudjátok igazítani a posztba szúrt képeket. Háromféle opció közül választhattok: Jobbra igazítva, szöveggel körbefolyatva Balra igazítva, szöveggel körbefolyatva Középre rendezve, körbeszöveg nélkül A régi rendszerben…..
Idén második alkalommal rendezi meg karunk a Karácsonyi Bálját, melyre sok szeretettel várunk mindenkit! Öltsetek szép ruhát, és legyetek a táncparkett ördögei! További részletek a plakát alatt! A rendezvény időpontja: 2012.12.14. Péntek Helyszín:Baross Gábor…..
Vajon mennyi szeretet fér egyetlen cipősdobozba? Hány reménytelen helyzetben lévő családnak tudunk felejthetetlen örömet szerezni Karácsonykor? A Műegyetem és a Baptista Szeretetszolgálat idén is megszervezi Cipősdoboz Akcióját! Tölts meg egy cipősdobozt…..
Közhír blog Zánkán az EFOTT! 2012.11.29 16:49:21
Lerántjuk a leplet! 2013. június 25-30. között újra felzendül az ország legnagyobb hallgatói bulija!Ti kértétek, mi megadjuk! A szavazataitok alapján megszületett a várva várt eredmény: a 2013-as Egyetemisták és Főiskolások Országos TurisztikaiTalálkozójának jelmondata:…..
Hónapok óta folyamatosan tűnnek el a BKK járműveiről a "bajuszos emberkék" és "guminénik". Természetesen nem a megváltozott utazóközönségről van szó, hanem a tájékoztató- és figyelmeztetőmatricákon szereplő figurákról, melyek a budapesti közösségi közlekedés…..
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon Karunk hallgatója, barátunk Zsiga Roland életének 21. évében váratlanul elhunyt. Kegyeleteteket leróhatjátok a Baross Gábor Kollégium bejáratánál.Részvétünket fejezzük ki minden hozzátartozójának, és barátjának.Nyugodj békében…..
Sajnálattal értesültünk arról a tényről, hogy a Magyar Közlöny 138. számának 24204. oldalán található kormányhatározat értelmében elveszik a BME-től a Bogdánfy úti sporttelepet. A Tüske, BME, valamint ELTE sporttelep egy helyrajzi számon helyezkedik el, ez okozhatja a…..
Az idei BME Közlekedésmérnöki Szakmai Napok keretén belül a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szakemberei is tartottak előadásokat. A jelenlévők még nem is sejtették az elején, hogy mi is vár rájuk, nagyon belemélyültek a Zöld Nyíl Villamosproject témájába. Majd egyszer csak…..
Félévről félévre megrendezésre kerül a Közlekkar egyik legnagyobb sporteseménye, a helyi NB1, azaz az Iron Hook focibajnokság. Pontosan mi is ez, és hogyan zajlik?Amatőrök és profik, fiúk és lányok, kicsik és nagyok, egyszerűen bárki nevezhet az Iron Hook focikupára. A helyszín…..
A szezon egyik utolsó fesztiválja, amely annál nagyobb hangulatot ígér: neves dumaszínház fellépők: Kiss Ádám, Beliczai Balázs, Lorán Barnabás, külföldi világsztárok: Borgore, Sash!, a legnagyobb hazai zenekarok: Tankcsapda, Brains, Supernem, és a legmenőbb magyar lemezlovasok:…..
Legyél Angyal Te is! Ezzel a felszólítással hívta életre 2011-ben a BME Önkéntes Nap szervezőgárdája a Műegyetem angyalait. A tavalyi évben, június 10-én több mint 1000 hallgató döntött úgy, hogy kesztyűt húz, szemeteszsákot, valamint ecsetet ragad és részt vesz ezen a…..
Ott voltál az EFOTT-on és vannak emlékeid? Ha igen, oszd meg velünk! Várjuk élményeiteket a Közhír Facebook oldalán, valamint a kozhir@kozlekkar.hu e-mail címen. A legjobbakból szemezgetünk és összegezzük kicsit, hogy mulatnak az igazán közlekes fesztiválarcok! A beküldők közt…..
Mint azt a tudósításainkból megtudhattátok, idén július 3. és 8. között rendezték meg az EFOTT-ot Velencén. Mi, közlekesek különösen vártuk ezt a pár napos őrületet, hiszen a Kari Napok és az Egyetemi Napok után ez az az egy hét, amit újra bulizással tölthetünk egy kemény…..