Regisztráció Blogot indítok
Adatok
homebrew

22 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Home Brew Heti Vegyes VI. 2015.10.09 13:10:53
Ezen a héten sok olvasnivalót hoztam, de akad itt egy beszélgetés Gwilym Davies-zel, számos kép a szüretekről, kóstolásra érdemes kávék. A hétvégén lesz a prágai kávés fesztivál, itthon pedig egy cuppingra tudtok elmenni. Heti Vegyes VI. Fotó: Instagram Kávék, amiket…..
Azt mondják a hozzáértők, hogy a posztokat felvezetőbe ne írjunk semmilyen ítéletet, vagy következtetést sem, de én most kénytelen vagyok ezzel szembemenni. Imádtam ezt a Kenyát. Lehet, hogy korábban utaltam már rá, de a friss, év eleji szüretből érkező Kenyák nagy…..
Home Brew Heti Vegyes V. 2015.10.02 06:00:00
Ha a kávé világát nézzük, akkor bizony mozgalmas hét áll a hátunk mögött. Volt itt Kávé Napja 2015, Barista Camp, nemzetközi kávénap, New York Coffee Festival, Rubens Gardelli cupping a Mantrában, szentendrei kávékóstolás és sok-sok egyéb kisebb érdekesség. Ezen kívül…..
homebrew 2015.10.02 09:56:55
@Q-in-Law: Oh, erről lemaradtam. Köszi updateltem a posztot. :)
Az otthoni filterkávé-készítés egyik legnagyobb kihívása talán az, hogy kóstolás közben tudjuk, hogy mit érzünk a kávénkban. Kimondottan igaz ez, ha világosabb pörkölésű specialty kávéval dolgozunk. Itt a posztban az ebben a világban kevésbé jártasaknak szeretnék…..
Home Brew Heti vegyes IV. 2015.09.25 07:00:00
A héten nagy tervekkel voltam felszerelkezve, azonban a munkahelyi elfoglaltságok és a férfinátha közbeszólt, ezért bejegyzések és kávékóstolás terén se valósult meg amit szerettem volna. Cserébe hoztam néhány érdekes cikket, néhány érdekes videót és jobbnál-jobb képeket.…..
Home Brew Heti vegyes III. 2015.09.18 10:34:13
Ezúttal kevesebb történéssel, de egy új résszel jelentkezik a Heti Vegyes. Ezentúl egy "kávék, amiket érdemes kóstolni" rész is bekerül azokkal a kávékkal, amiket érdemes kipróbálni, ha arra járunk. És, újra elindult a Budapest Coffee Tour, keressétek a résztvevő…..
Nem szoktam előítéletes lenni azokkal a pörkölőkkel (legalábbis igyekszem), amiket sok kóstolás után sem tudtam a szívembe zárni. Úgy tisztességes, ha leírom, a Stephen Leighton fémjelezte Has Bean ilyen pörkölő, legalábbis filterkávék terén mindenképp. Ez a Malawi Geisha…..
Home Brew Heti vegyes II. 2015.09.11 08:59:23
Az elmúlt héten sok minden történt. Berlinben kávéfesztivál volt, a világ másik végén pedig lázasan folyik a kávék szüretelése, ezért nagyrészt ezek a témák közül került ki több tartalom a héten. De akad még számos inspiratív kép, és sztori, a linkek közt pedig egy…..
Home Brew Heti Vegyes I. 2015.09.04 11:54:58
Gondolkoztam, hogyan tudnám feldobni kicsit a blogot, hogy ne csak kávé vagy eszköztesztek és receptek legyenek rajta, és arra jutottam, hogy teszt jelleggel ezentúl minden héten készítek egy Heti vegyes című posztot, ahol az általam olvasott brewwinggal, kávéval kapcsolatos érdekes…..
Home Brew Kávés limonádék 2015.08.29 08:52:28
Közeleg a nyár vége, az időjárás már nem tartogat nagy meglepetéseket, és én mégis most rukkolok csak elő nyári italötletekkel és receptekkel. Habár lassan szeptember, azért még pár hétig bőven beleférnek a jeges italok egy erkélyen vagy teraszon töltött baráti…..
homebrew 2015.08.31 09:41:21
@StPeter: Igen, ennyit tettem bele, írhatnám hogy 235, de nem annyival csináltam. Ettől függetlenül nyilván nem sokban változik, ha valaki 235 grammal készíti...
"...Nem kell ahhoz híresnek lenned, hogy jó kávét pörkölj" - hangzott el ez a mondat egy baráti beszélgetés konklúziójaként tőlem. És tényleg így van. Mi a bizonyíték rá? Audun Sørbotten, az idei kávépörkölő világbajnok, akiről mondhatnánk, hogy a semmiből jött, de az…..
A Phin egy hónapja robbant be a képbe nálam, hála az aktuális Standart magazinnak. Ott olvastam róla, és egyszerűségével fel is keltette a figyelmemet. Kis kutatást követően eldöntöttem, nekem…..
A svéd Drop Coffee nevével akkor találkoztam elsőként, mikor az Espresso Embassy megnyitott, és az első kellemes benyomás után egyre gyakrabban jártam oda filterezni. Már akkor is nagyon tetszett az a kifinomult csomagolás, ami a Dropra jellemző. Azóta az Embassy-ban sajnos már nem…..
Kutatóként és kémikusként dolgozott, amikor belecsöppent a kávés világba Audun Sørbotten, aki két nemzeti második helyezés után 2015-ben előbb norvég bajnok, majd a svéd Joanna Alm és a dél-kóreai Minkeun Choi előtt kávépörkölő világbajnok lett. Audunt a múltjáról és…..
Home Brew Blog: Congratulations on your win at the World Roasting Championship! First of all, how did you get started working in coffee business?  Audun Sørbotten: I was working as a research scientist, a chemist, when my passion for coffee started. I read everything about coffee, blogged about…..
Home Brew Jeges AeroPress recept 2015.06.08 17:04:47
Nyáron nagyon szeretem a jeges filtereket, egy fokkal jobban, mint a meleget, ezért ha tehetem igyekszem jegesen kérni a filterem. Nem reprezentatív felméréseim szerint itthon a baristák két stílust alkalmaznak. Akik több jéggel dolgoznak és figyelembe veszik a jég térfogatát a…..
homebrew 2015.06.10 11:28:20
@totmate: @Sztill Rájning: Igen, 70 körül van a Lido vége, viszont, aki megteheti, annak jó választás. A Baratza Encore-on már én is gondolkoztam, de mire ideér, az is lenne vagy 60-70... Jók ezek a vámos dolgok, mi?
A Rhino azért nem ilyen szinteken mozog. Otthonra, kis költségvetésből jó, de nyilván nem profi minőség.
homebrew 2015.06.11 13:16:41
@Sledger: Mert beleszámoltam a jeget is, ami el fog olvadni. Ha nem kalkulálom bele akkor sokkal vizesebb lesz az egész.
homebrew 2015.06.11 13:17:24
@totmate: Köszi! Jól hangzik ez az állvány. :)
Home Brew fekete brew bar 2015.06.01 17:46:52
Nem is olyan régen, amikor a My Little Brew Bar nyitásának örvendeztem, reméltem, hogy többen is követik majd a példáját. Nem kellett sokáig várni, hiszen itt van a fekete saját brew barja, ami nem csak dizájnos és trendi, hanem letisztult és stílusos is. Nem mellesleg a kávé is…..
Elsődleges célom ezzel a bloggal, hogy valami újat mutassak. Ezért próbáltam meg az előző posztban az egy farmról származó, de különböző feldolgozású kávékat összehasonlítani és ezért esett a választásom az aktuális kávéra is, a Nude Espresso Colombiai filtere. A Brew…..
homebrew 2015.05.31 07:20:10
@Sztill Rájning: Köszi! Nem csak egy zacskó volt. ;) Igen, hazaiakat is tervezek majd, rajta vannak a listámon. :)
A csaták kimenetele általában egyértelmű. Vannak vesztesek és győztesek. Ebben az esetben nem szeretnék győztes hirdetni, azonban ha mindenképpen választanom kellene, akkor a natúr verzióra szavaznék. Hogy miért az ki fog derülni. Amikor az első kávét kerestem tesztelésre nagyon…..
Home Brew Porlex vs. Rhino 2015.02.02 21:39:22
Szinte nem találkoztam olyan magára valamit adó baristaval, aki ne mondta volna el legalább egyszer, hogy az őrleményen nagyon sok múlik. A konzisztencián, a nem megfelelő szemcseméreten az otthoni kávénk könnyen elcsúszhat. Egy kis odafigyeléssel persze a kockázatok is…..
homebrew 2015.02.11 11:09:29
@Dewla: Igen, ez a vége. Lehet, hogy más szitánál más eredményt kapnék, de ezzel a rácssűrűséggel ennyi jött ki belőlük.
Home Brew Én kicsi Brew Bar-om 2015.01.27 14:38:41
Valószínűleg senki sem hinné el, ha azt írnám, hogy teljesen véletlen egybeesés, hogy az első budapesti brew bar nyitása és a blog indulása egy időre esik. Pedig az. Egy ideje már azt tervezgettem, hogy a sok ötletem közül melyik legyen az első bejegyzés a blogon, amikor szembe…..
homebrew 2015.01.28 11:29:01
@Braviaengine: Nem hiszem, hogy bármi túl lenne misztifikálva, még trendnek sem nevezném, hiszen Magyarországon a filter eszközzel készített kávék száma messze nem éri el az espresso alapúakét. A te általánosításoddal élve 10-ből 7 ember nem azt fog kérni... Külföldön azért elég nagy sikere van évek óta, igaz ez nem jelenti azt, hogy itthon is működnie kell.
Egyébként az, hogy milyen a jó kávé, legfőképp ízlés és hit kérdése, és mint ilyen, nehéz vele vitatkozni. Nekem azzal sincs bajom, ha valaki a számomra keserű, sötét pörkölésből készült italokat szereti, ahogy azzal se, ha valaki a szerintem "túlmisztifikált" "zöld kávét" issza, vagy a kapszulás kávéban, netán Starbucksban keresi az örömet. Ha viszont beszélgetek ilyen emberekkel, akkor elmondom nekik, hogy szerintem mi a jó, hogy én szeretem érezni az ízeket a kávéban, szeretek egy filter felett jókat beszélgetni, és közben figyelni, hogyan változik a kávé íze, ahogy hűl. Persze előfordul, hogy nem sikerül jó filtert inni, de mindenki hibázhat egyszer, emberekből vannak ők is. Arról nem is beszélve, hogy szerintem butaság a hagyományos kávéval összevetni, teljesen más az egész.
homebrew 2015.01.28 11:53:03
@Sztill Rájning: Sajnálom, hogy rossz élmény ért, azonban én egy negatív élményből nem szeretek levonni messzemenő következtetéseket. A véleményed szerintem írd meg nekik is, szerintem biztos jól fogják venni és tanulnak az esetből. :)
Mi is ez? Mit akar? Mit lehet itt olvasni? Ezekhez hasonló kérdések biztos mindenkiben felmerültek, mikor a blogra tévedtek. Ha röviden szeretném kifejezni magam, akkor a jobb oldali leírás erre a célra pont megfelel. Azonban szeretném, ha egy kicsit bővebben is megismernétek a blog…..
homebrew 2015.01.28 09:17:58
@Sledger: Köszi szépen, igyekszem majd megfelelni!