Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Farkas Magor

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cikket Penna Magazin 47. számába írta Krystohans olvtárs. Eredeti változata itt olvasható, ez itt egy engedélyezett utánközlés. Nem minden felvetésével értek egyet, de vitaindítónak ideális :) Valamikor 2011 nyarán útnak indítottam egy Facebook-csoportot, Hungarian…..
Farkas Magor 2015.01.09 23:51:35
Kedves barátaim az Úrban,  mondtam már, hogy milyen remek dolog a rádiózás? Január 2-án, egy hideg és csendes péntek reggelen is ;-) Ezúttal nem kifejezetten az e-könyvekre mentünk rá, de remélem attól még érdekesnek találjátok. A nyitózenéből meg szerintem blogszignált…..
Farkas Magor 2015.01.07 23:08:37
@Farkas Magor: Bocs: Digitalbooks az áldozat, a kicsit hasonlító nevű digi-book.hu üzemel. bár az megint egy másik igényt szolgál ki.
Farkas Magor 2015.01.09 17:35:52
Várom a Publiós posztot, főleg, hogy megtudjam, mennyire rentábilis ez a szerzőkkel finanszírozós játék. Szerintem semmilyen modell sem képes a magyar piacon kis kiadók e-könyves webboltjait nyereségessé tenni. Ahhoz, hogy ezt a szegmenst honi talajon életképessé tegyük, előbb néhány alapvető berögzültségen kéne túllépni. Például el kéne fogadni azt, ami van, nem tovább várni a jövőt, ugyanis az már eljött. Abból kéne kiindulni, ami van: 27% ÁFA, max. 200 fizető vásárló/kiadvány, egyébként 0 forint körüli lélektani határ a nagy többségnél.
Azt, hogy van MEK és van PIM, azt nem egy másik teniszpályán játszott másik meccsnek kéne tekinteni, mert a labda, az ütő, de még a háló is ugyanaz. Egyelőre úgy tűnik, inkább az e-könyv kiadók hiszik azt, hogy a pályán vannak, miközben leginkább a torrent oldalak játszanak. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy PIM-ről simán beszerezhető olvasmányt majd még azután is megvesznek e-könyvként, hogy elolvasták az ottani verziót. Nyomtatottban igen, sőt, ahogy azt a külföldi tendencia mutatja, ez már valóság: egy villanyon elolvasott jó sztorit egyre többen hajlandók beszerezni az analóg könyvespolcukra is. Tehát inkább azt kéne sztem megvizsgálni, hogyan lehetne úgy húzogatni azokat a játéktereket, hogy felkerüljenek a kiadók újdonságai is a fizetett tartalmak közé. Ebben pedig talán a legtöbbet pont a már létező, és fejleszthető könyvtári alkalmazásaink segíthetnének.
Így viszont ismét visszatértünk az eredendő problémához: előbb a kiadóknak kéne változtatni az e-könyvhöz viszonyulásukon. Az, hogy könyvként, könyárban akarják értékesíteni, talán már nekik is hihető, hogy nonszensz.