Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NeumannGy

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta érdekel, hogy mekkora annak a narancsnak a vitamintartalma, amit Magyarországon megveszek a boltban. Egy most készült részletes vizsgálat megválaszolja ezt a kérdést, de ennél többet is elmond arról, hogy mennyire egészséges a boltban megvásárolható narancs. C-vitamin…..
NeumannGy 2015.02.21 11:54:18
@beszélő majom: Ez a teszt azt is igazolta, hogy néhány esetben a növényvédő szerek a narancshúsban is benne voltak.
Abban igazad van, hogy a héjon lévő anyagok akaratlan elfogyasztását több módon meg lehet akadályozni, nem a vízcsap alatti megmosás az egyedüli megoldás.
Arra szerintem érdemes figyelni, hogy mivel érintkezik a héj.
Volt olyan narancs, aminek a héján pont annyi növényvédőt mutattak ki, amely éppen a megengedett határon volt. Ha ezt valaki tudja és a héjat érintő kezével képes nem érinteni a már letisztított narancsot(nem tudom elképzelni, de mondjuk meg lehet tenni), akkor az is rendben van.
NeumannGy 2015.02.21 11:57:27
@eßemfaßom meg áll: Ez csak az egyik anyag. Tudomásom szerint a felgyülemlésre vonatkozóan nincsenek még hiteles adatok. Az origós cikk azért elég beszédes.
Tehát az kérdéses, hogy mennyi ideig raktározódik az emberi szervezetben és más ételekkel mennyi bevitel történik. Nem a narancs az egyetlen forrás.
NeumannGy 2015.02.21 12:52:14
@the.man: Ha reklám lett volna, akkor lenne link, de nem reklám :)
Az elmúlt napokban sokat birkóztunk az influenzával, így a figyelmem, akaratlanul is erre a témára koncentrálódott. Valahogy érzékenyebb lettem a járvánnyal kapcsolatos hírekre és arra, amit mások mondtak a saját taktikájukról, hogy miként küzdenek meg a betegségükkel. Nem…..
Az úgynevezett D-vitamin „áttört” Magyarországon. A D-vitamin hiányára visszavezethető betegségekkel foglalkozó szakorvosok – egymással teljes egyetértésre jutva – az addig ajánlott napi mennyiséget, a többszörösére emelték 2012-ben. Annak jártam utána, hogy ennek milyen…..
Azt gondolom, hogy sokan ismerjük azt az érzést, amikor a boltban, a polcok előtt állva keresünk valami újat és ezért a termék csomagolására ragasztott címkéktől remélünk valamilyen segítséget a döntéshez. Hasonló a helyzet akkor is, amikor webáruházakban keresek valamilyen…..
Azt mindenki tudja, hogy a C-vitaminra a szervezetnek szüksége van. Nagyjából ez az egyetlen állítás, ami nem vitatott a C-vitaminnal kapcsolatban. E miatt döntöttem úgy, hogy néhány C-vitaminos kérdést alaposabban megvizsgálok. Az első ilyen kérdés: kell-e pótolni vagy elég az a…..