Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Így készítem

98 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így készítem Mesés cicus 2016.10.08 20:52:23
Csak mesés cicusnak hívom mert eredetileg  nem is annak indult. Fehér cicát szerettem volna rózsaszín masnival a nyakában. Aztán megtetszett egy torta. Amiről utólag kiderült, hogy a Macskarisztokraták című rajzfilm egyik szereplőjét ábrázolja. Most már ezt is tudom. :) Egyszer megnézem. Eddig…..
A párom Születésnapjára készítettem ezt a tortát. Annyira örültem neki, hogy már hónapokkal előtte sikerült kitalálnom. Elég sűrűn néz olyan filmet amiben ilyen rémségek vannak. Így hát biztos voltam a dolgomban. Alig vártam, hogy egyedül maradjak itthon és nekiláthassak. Elég kevés időm maradt,…..
Így készítem Oroszlán torta 2016.08.23 11:41:07
Mindig nagy kihívás egy 3D torta, pont ezért nem tudok neki ellenállni. Keresgéltem az ötleteket de nagyjából semmit nem találtam. Így csak magamra számíthattam. A "szőrözéssel" voltak gondok de a végeredményen még én is kellemesen meglepődtem. Persze, lehetne sokkal-sokkal profibb is de első…..
 ..
Az előző bejegyzésben említettem azokat a tortákat amiket csak úgy hívok, hogy EZT EGYSZER ELKÉSZÍTEM. Még vannak azok a torták is amelyekből egy-egy részlet megtetszik és ezeket "összemixelve" jön létre valami új kis kedvenc! Ez a kis szépség ( mert ez most nagyon tetszett nekem is) :) körülbelül…..
Így készítem Bazsarózsás torta 2016.08.23 10:40:23
Mindig vannak "ezt egyszer elkészítem" álomtortáim! Amikor erre a tortára bukkantam gyorsan elmentettem a képet és vártam a következő alkalmat amikor elsüthetem az ötletet. Így született meg ez a torta. Egy 3 emeletnyi tömör bazsarózsás csoda volt amiről mintáztam. Sajnos ennyit nem tudtunk volna…..
Kicsit megkésve de pótolom az élménybeszámolót. Mai napig is rácsodálkozom, hogy ennyi bátorságot összegyűjtöttem és elindultam a "kis" tortámmal Abádszalókra. Az az igazság, hogy nagy volt a bátorítás. Anyukám, barátnők/munkatársak személyében. Mindenki megígérte, hogy ott lesz velem végig csak…..
Így készítem Piping gél 2016.07.31 14:37:25
Kapóra jött nekem ez a recept egy kis leves és víz imitálásához különböző festékekkel színezve. A számomra legmegfelelőbb receptet (ami pontos arányokat tartalmazott Tortatündér oldalán találtam). Igaz, Ő ragasztáshoz ajánlja. Én még ahhoz nem próbáltam. Ahhoz én egy egyszerűen "ehető ragasztónak"…..
Ehető ragasztó hozzávalói: 1 mokkáskanál CMC por (ez egy nedvességmegkötő anyag, cukrászoldalakon rendelhető)  3 dl víz Elkészítés: A CMC-hez apránként hozzáadagolunk 3 dl vízet. Jól elkeverjük. Másnap használhatjuk. Hűtőben tárolva sokáig eláll...
Így készítem Tragant házilag 2016.07.31 13:53:35
  Ezt az anyagot akkor fedeztem fel amikor a halászlé tortámhoz kerestem valamit ami  gyorsan szárad, kiadós és formatartó. A fondantot nem mertem ehhez használni. Gyorsan szárad és keményre, olyan formákat válasszunk aminek az elkészítése nem időigényes. Legelső próbálkozásom a "tányér" készítés…..
Van szerencsém együtt dolgozni a Nagykunság szépével. :) Mindig összedobunk egy bizonyos összeget a munkahelyen ha valakinek szülinapja vagy névnapja van. A mi szépségünknek is közeledett a Szülinapja. :)  Ki is találtunk Neki egy jó kis ajándékot, csak "sajnos" nem sikerült megvalósítani. Így…..
Így készítem Dobos torta 2016.04.17 13:40:36
Félve fogtam hozzá az első dobos tortámhoz, de nem lett olyan rossz. (Második kép.) Már egy ideje félbehagytam ezt a bejegyzést. Lehet megvárta ezt a félig burkolt, félig Dobos tortát! :) Nehéz választani ennél a  tortánál. Díszített is legyen meg eredeti is? Mondjuk volt már ostyalapos megoldás…..
Egy álom nekem ez a torta annyira imádtam! :) Minden percét élveztem. ARANY középutat kellett találnom. Legyen egyszerű de mégis az alkalomhoz illően elegáns. Adott volt a rózsa és annak színe, a gyűrűk és a szám. Egy szívecskével megpróbálkoztam. Gondoltam abból csak nem lehet baj! :) Alapszínnek…..
Így készítem Újabb halacskám 2016.03.31 11:13:09
Az első tortáim között is szerepelt a halacska. Most ez a harmadik, azt hiszem.... :)  Annyiból másabb mint az első ilyen festékszóróval készült halam, hogy nem lett olyan dundi szerencsére és készítettem alá egy kis "deszkát", hogy ne csak úgy kiterülve legyen magában. Van még rajta mit csiszolni…..
Így készítem Árvácskás torta 2016.03.31 10:09:18
Ez is egy hűűűha feladat volt. Megoldottam valahogy. Így... :) Elég gyorsan kellett kitalálnom valamit. Legközelebb talán már nem ezt a megoldást választanám. De valahol el kell kezdeni. 5 kis kerek szirmot szúrtam ki minden virághoz (házi virágmasszából). Kék, sárga és fehér színekben. Golyós…..
Így készítem Gitár torta 2016.03.31 09:01:54
Első gondolatom talán az volt, hogy úúúúúúúúúúú! De aztán megkedveltem! Férfias de mégsem annyira, hogy ne szerettem volna elkészíteni. ( Mert általában a fiús témák nem mennek.) A legnagyobb gond ott kezdődött, hogy nem volt az a hűtő amiben elfért volna. Csak 15 szelet de nem akartam vastagabb…..
Így készítem Dínó torta 2016.03.31 08:36:28
Ehhez is kicsit félve fogtam hozzá. A mérete okozta a legnagyobb problémát. Szeretek állatkákat csinálni csak mindig kevés "alapanyag" áll rendelkezésemre. Ez is csak 15 szeletnyi dínó. :) Könnyebben lehet ide-oda faragni ha nagyobbat lehetne készíteni. Legalábbis nekem. Na mindegy. Ilyen lett.…..
Egy régebbi vagyis az első esküvői tortám mintájára készült ez bordó szatén szalagos esküvői tortácska apró fehér rózsás és szirmos megoldással. :) Belül vörös bársony torta lakozik mascarponés, tejszínes krémmel. :) Mivel teljesen fehérek a virágok is nagyon sok képet készítettem de valahogy egy…..
Így készítem Jégvarázs torta 2016.03.31 08:00:13
Ostyalapos megoldással készítettem ezt a jégvarázsos vagyis Elzás tortát! Gyönyörű habcsodákat lehet látni mindenhol de az még mindig nem az én asztalom. :) Maradt az egyszerű kerek torta.  Az ostyalapot körbevágtam, kevés hideg zselével felragasztottam a a fondanttal burkolt tortára. Néha az ostya…..
Nyár óta tartogatom ezt a receptet, akkor hoztam össze egy ilyen kis egyszerű tortát. Valami hagyományos, régi idők ízeit idéző desszertet szerettem volna. Persze torta formájában. :) Találtam is hozzá  nagymamám régi receptjei között egy mézes piskótát. Ezt és a sajátomat felhasználva  "gyúrtam…..
Vártam már, hogy egy állatkás tortán kipróbálhassam a szórópisztolyt de, hogy pont egy cicus fog megtalálni. :) /Kutyapárti vagyok :) / Na mindegy. Harmadik cicám. Na jó, alakul, alakul de még van mit csiszolni. Arról ne is beszéljünk, hogy a fárasztó szülinapi hetet mégsem lehetett fél nap alatt…..
Sok Szülinap és Névnap volt a héten. Fárasztó volt munka mellett, de úgy gondolom megérte. Sikeresnek könyvelem el a hetet! :) Összejött minden a héten a saját szülinapommal együtt sűrűn betáblázott, de szuper napok voltak! Na jó, a mai már nyűgösen ment. De egy fél nap pihi és jöhetnek az újabb…..
Így készítem Csajos oreo 2016.01.21 19:43:27
Újabb oreo, egy kicsit nagyobb csajos változatban. :) A gyöngysor csak a fénykép kedvéért került oda. Ami még nem ehető az a masnin lévő szintén gyöngyös dísz.  Van egy jó kis kiszúróm, azt festettem be és készítettem vele  lenyomatokat a torta oldalára. A szín Fractal türkiz egy nagyon pici élénk…..
  Nem az enyémmel. De hát ez van! :) Gondolkoztam már rajta, hogy ha Szülinapi tortát nem vagyok hajlandó magamnak sütni (mert ugye az úgy nem meglepi) akkor ha esküvőre kerülne sor akkor azt a tortát ki sütné meg? Hahaha........ :) Nagyon megtetszett egy emeletes torta, hasonló mintával és…..
Tudtam, hogy lesz már a kis Ünnepeltünknek (unokatesóm kislányának) egy tortája de gondoltam ha kettő van akkor az csak még nagyobb buli lehet! Kihagyhatatlan alkalom volt mert igazán kedvezett hozzá az időjárás, hogy végre elvihessek ilyen távolságra Nekik egy tortát. Csak valami csajosat szerettem…..