Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Choltschy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy viccesnek tűnő kérdés érkezett a Zugügyvédhez, amely azonban több valós problémára rávilágít. Az üzleti életben az offshore cégek számlái gyakorlatilag mindennaposak, és gyakran nincs mögöttük valós teljesítés. Meddig tart egy ilyen cég magyarországi képviselőjének…..
Choltschy 2006.11.04 16:15:21
Jaj jaj jaj. Chat-es szakszóval élve: a sok n00b...

Elmondom, hogy offshore cégnél dolgozok, (természetesen többemeletes áttétellel) és offshore cégek regisztrálásával foglalkozunk a karib térségben.

Csak hogy meg legyen a kép.

A világon sacc per kb 40 offshore vidék van. Magyarország annak ellenére, hogy az adócsalók paradicsoma nem tartozik közéjük, de ez csak by the way.

Mind a 40 úgy működik, hogy sem a cég alapításához, sem pedig egy banki számlavezetéshez nem kell semmilyen személyes jelenlét, csak egy hitelesített személyazonossági irat. Éskész. Ja, ezen kívül 500 és 2000 $$$ közti nyitási összeg.

Az információ kiadása az ilyen országokkal igenis szabályozva van (Lichtensteinal is). Minden ország és intézmény, amely az USA által diktált előírásoknak nem felel meg, ki lesz rekesztve az USD forgalmazásából. Ezt ugye senki sem akarja / kevesen engedhetik meg maguknak. (gyakorlati, insider példaként mondom, hogy a MasterCard clearing accountot, amely a bankkartyákat futtatja muszáj USA dollárban, USA banknál vezetni. VISA-ról nem tudok).

Szóval az információ kiadása csak hivatalos bírósági (folyamatban lévő büntetőügy) vagy hatósági (APEH) konkrét és a helyi illetékes hivatalnál a helyi nyelven benyújtott kérelem alapján történhet. Sosem általánosan és végképp nem automatikusan.

Fontos tudni, hogy egyik offshore (tanuljuk már meg leírni) vidéken sincs könyvelési és adatrögzítési kötelezettség. Így az egyetlen információ, amit egy cégről ki lehet csikarni az az alapító tag, és az igazgató kiben léte. Ilyenkor jön az, hogy ha valaki nem az 500 $$$-os, hanem a 2000 $$$-os megoldást választja az a személy egy francia csöves. A maker, aki mindent futtat pedig meghatalmazott személy - abszolút felelősség nélkül.

Egy érzékeny része van a dolognak, a bankszámlák. Mivel egy offshore cégnek muszáj lennie bankszámának, és a bankok érzékenyek a kriminális aktivitásra az ott nyilvántartott adatok (pénzforgalom) bizony könnyen kikerülhet akár APEH-es kezekbe. Ezért a dönts okosan felhasználó csak befolyt pénzeket fogad (közvetítő, harmadik felektől) és azt készpénzzé teszi.

Ámdeviszont visszatérve a KK eredeti kérdéseire - inkább ne erőltessük :) Nyilván való, hogy strómannak kellessz (bocs, hogy tegezlek). Nyilvánvaló, hogy már az alapításnál a megfelelő személyek meghatalmazottként lettek megadva, te meg lehetsz az igazgatóbá.

Hamár mindenképp bele akarsz kezdeni akkor:

ne legyél már csóró striher, hogy egy égből kapott ingyenes fórumon kérsz segítséget, hanem takarodj el egy offshore területre szakosodott magyar ügyvédhez húszezeré.

2. kérj ki minden alapító okiratot és papírt a nyilvántartó hatóságtól, hogy képben legyél a rajtad kívül még részt vevő személyekről.

3. Amennyiben nem voltál képes az 1. és 2. pontban foglaltak végrehajtására még az aláírás előtt, akkor most minden bizonnyal imádkozol. És ha nem - akkor nagyon is kéne :D