Regisztráció Blogot indítok
Adatok
majdénmegmondom

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóba került már korábban Florence, és ennek kapcsán Florence Nightingale is - akkor ígértem ezt posztot. Axon (köszönjük!) második gyűjtése is "pályadíjas", hogy stílszerű maradjak.A Rém rendes családban mondja Al a lányának Kellynek, miután az hoz neki egy pohár…..
majdénmegmondom 2008.09.14 01:44:24
autózz! Ködlámpás köcsögök 2008.02.02 15:02:00
Újabb agy durrant el, ezúttal Norbié. Egy bennem is felmerülő kérdést taglal némi indulattal összegyúrva: egyes emberszabásúaknak a gyújtáskapcsolóra van kötve a ködlámpájuk is? Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ködlámpa... Nos igen ez sarkalatos pont a magyar…..
majdénmegmondom 2008.02.03 03:38:56
Szerintem:
1.) A hátsó ködlámpa minden esetben kifejezetten zavaró, de nagy ködben/esőben országúton ésszel használva semmi bajom vele. Tudni kellene használni, konvojban pl. nem felkapcsolni, ha mögém érnek levenni stb. Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok embernek fogalma sincs arról mire való, azt sem tudja hol kell bekapcsolni, egyáltalán azzal sincs tisztában, hogy hetek óta bekapcsolt hátsó ködlámpával jár. Biztos nem mérvadó a mintavételem, de ez utóbbiak főleg hölgyek. Egyszer, a kilencvenes évek elején velem is előfordult, hogy Bécsben benn a városban levillogtak és nem értettem miért, de egy gyors körbepillantással rájöttem, hogy a térdemmel véletlen benyomtam a ködlámpa kapcsolót. Korabeli Accordban történt. Elnézést intettem és gyorsan kinyomtam később jobban figyeltem.
2.) Az első ködlámpáról: 1982 óta vezetek, már millió felett vagyok, de elég ritkán kellett eddig használnom. Egyszerűen ritkán kerültem olyan helyzetbe, hogy ha bekapcsolom az segít. Amikor TÉNYLEG úgy éreztem, hogy be kell kapcsolnom, akkor gyakorlatilag lépésben haladt mindenki a forgalomban. Úrvezető vagyok, de azok közül, akik rengeteg féle személyautót vezettek már hosszabb-rövidebb távon: az összes cuclista csodát, beleértve a Zápor Jóskát, mindenféle Skodát, Ladát, VW bogarat, Opel Rekordot, Kadettet, 650-es Fiatot, a modernebbek közül többféle Golfot, Accordot, Escortot, Focust, Mondeot, aztán Volvó S60-S80-at, Opel Vectrát, Mitcubishi Carismát, Sigmát, Pajerot, Subaru Svx-et, Legacy-t, Mercedes SEL 500-at, Audi3-4-6-ot, Hummer H2-t, anyámkínját. (BMW-ben viszont még csak nem is ültem. Nem azért mert nem szeretnék, így alakult.) Lehet, hogy én vagyok a vak, de én ködlámpától este soha nem éreztem úgy, hogy jobban látnék. Ám ha valaki úgy érzi, neki a sötétben ez segítség, akkor használja nyugodtan. Engem nem zavar, bár esős aszfalton tényleg felesleges tükröződést okoz a szembejövő számára. Az esti látást nagyban rontja egyébként, ha valaki rendszeresen sokat iszik. Hiába józan vezetés közben, a látása nem olyan jó, mint a ritkán, keveset ivóké. A cinknek van ehhez valami köze.
3.) Én egy dolgot nem értek, benn a városban, ott, ahol éjjel is szinte nappali világosság van, tökéletes időjárás: miért járnak az emberek ködlámpával? Tehát nem akkor, amikor icipici oka esetleg lehetne rá, hanem amikor abszolute semmi. Jött Pilisvörösvárról és a Hősök teréig nem volt ideje lekapcsolni a ködlámpát?
4.) Na most ha az van amit gondolok, akkor az már rég rossz. Tehát: ez menő? Könyörgöm egy 60 ezer forintos extra menő? Ennyire nem lehetnek infantilisek felnőtt emberek! Mielőtt elővennék az irigység kártyát egyesek (mert ez szokás) elmondom, hogy van a kocsimon ködlámpa. Agrárvégzettségét szomorúan félredobó, ma építőanyaggal kereskedő középkorú fószer vagyok, aki az olcsóbbik Lexus RX-el jár. Régesrég megtanultam, hogy mindig lesz valaki, akinek drágább a kocsija, szebb a felesége, nagyobb a háza, méretesebb a farka stb. Ha ebből nem tudsz kilépni, sosem leszel boldog. Már abban a 25 ezres kisvárosban ahol élek, van vagy fél tucat RX 400h.
Van elég dolgom, se jobban nem érzem magam, ha egy Tucson mellé állok be a lámpánál, se rosszabbul, ha egy Q7 parkol mellém. Bármelyiket szánalmasnak érezném.
majdénmegmondom 2008.02.03 06:09:32