Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandor.M.Hajnal

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELMEZTETÉST KÖZÖLT A NASA! 1880-hoz képest 1.1 Celsius fokkal lett melegebb a Föld átlaghőmérséklete. ..
Az ártéri tájgazdálkodás múltja és lehetséges jövője a Tisza-mentén. Éléskamra vagy Kárpát-sivatag? ..
Fokok az ártereken Az egyre nagyobb árvizek ellen a megoldás nem az lesz, hogy újabb méterekkel magasabbra emeljük a gátakat, hanem újra megtanuljuk a vizek járását, és segítjük a folyónk visszatérését az Alföldre. Gazdálkodni fogunk az ártereken, ahol a vízzel együtt…..
Szívszorító képek bizonyítják, mennyire mostohán és felelőtlenül bánunk a természettel: hatalmas olajfoltok, szeméthegyek, szennyezett víz, szinte átláthatatlan szmogfelhő, a műanyag csapdájában vergődő állatok... ..
Ha a klímaváltozás hatására minden jég elolvad a Földön, a tengerek tucatnyi, ma még több tízmilliós metropoliszt öntenek el. ..
Április 9-én a környezetvédelmi főhatóság indítványára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) inkasszót vetett ki a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. számláira. Ha az önkormányzati társulás nem tudja ellátni a feladatát, akkor Észak-kelet Pest és Nyugat-Nógrád megye 109…..
Rémisztő látvány volt, ahogy percek alatt nappalból éjszakát csinált a vihar a fehérorosz kisvárosban. ..
  A kitelepítés időszakát megelőző feladatok:   Az elzárkózás és követelményei: Az elzárkózás elrendelésekor az érintett lakosságnak a saját otthona vagy az elzárkózásra alkalmas egyéb helyiség nyújt védelmet. Az elzárkózás szabályairól a lakosságot a…..
Beszakadt péntek este a szamosújvári jégpálya, három személy – köztük egy hat éves kislány – a vízbe esett – számolt be a someseanul.ro.   Pénteken megnyitották a szamosújvári jégpályát, ám még aznap be is kellett zárni, mert az első nap majdnem tragédiával…..
Apátszentmihály – szlovák nevén Jaslovské Bohunice – kétmilliárd korona kártérítést követelt a Szlovák Villamos Művek Rt.-től az 1977-ben a településhez közeli atomerőműben bekövetkezett súlyos, sokáig titkolt baleset miatt. Szakértői vélemények szerint a környékbeli…..
Az elmúlt időszak eseményei, a világban és hazánkban bekövetkezett katasztrófák arra hívják fel a figyelmet, hogy senki sem védett a veszélyekkel szemben, senki sem mondhatja, hogy „velem ez nem történhet meg!” Az is bizonyított tény, hogy azok a közösségek védettebbek a…..
Nukleárisbaleset-elhárítási fogalmak, kategóriák A nukleáris balesetekkel kapcsolatos tervezési kérdésekben, a különböző híradásokban hallható balesetek megítélésében, a veszélyhelyzeti tervezésnél alkalmazott zónák értelmezésében, a beavatkozásra okot adó…..
A téli szélsőséges időjárás számos olyan veszélytényezőt hordoz magában, amelyek időszakosan, sőt helyenként tartósan is megnehezítik, esetleg ellehetetlenítik a normális életfeltételeket. A TÉLI SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI VESZÉLYHELYZETEK ÉS…..
A szokatlan helyzetek, jelenségek jelzése az arra illetékes szerveknek, személyeknek mindenekelőtt a munkahelyi felelős vezetőnek, a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek, önkormányzatnak (ha van, a katasztrófavédelmi megbízottnak); vagy bármely ágazati-ügyeleti…..
Ma már teljesen megszokott, természetes dolog az, hogy a világban bárhol bekövetkezett eseményekről – legyenek azok pozitívak vagy negatívak – szinte azonnal tudomást szerezhetünk. Természetes emberi tulajdonság, hogy igyekszünk nem gondolni arra, hogy a máshol bekövetező…..