Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolimoni

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életemben eddig kétszer voltam hosszabb időn át (egy-egy félévre) Németországban. Először Berlinben, aztán Jénában. Alkatilag hozzám az utóbbi hely áll sokkal közelebb, és ez meghatározta azt is, hogy az utóbbi helyen határozottan jobban éreztem magam.Egy elég nagy világ van…..
A mostanit tekinthetjük a múltkori, szemüvegekről szóló játék folytatásának. Akkor, ugye, híres élő és kitalált személyiségek jellemző szemüvegeit kell felismerni. Most ugyanez a feladat, csak a kiegészítő változik: 15 cipőt lát, aki megnyomja a Tovább gombot, ezeket kell a…..
Zolimoni 2013.08.30 14:31:18
Reckl Amál blogja Szemfüles 2013.07.09 23:58:36
Hogy a soron következő játék túl korán vagy túl későn jön, az nézőpont kérdése. Az tehát nem mindegy, kinek a szemüvegén keresztül látjuk a világot. Ezúttal ez azonban nem csupán sokszor puffogtatott közhely, hanem maga a játék lényege. A hajtás után tíz szemüveget lát…..
Reckl Amál blogja Mint sok király 2013.05.10 11:05:29
Reggelizz úgy, mint egy király! - javasolja a mondás. Ennek ellenére a reggeli, főleg a hétköznapokon, eléggé elhanyagolt étkezés. Sokan ki is hagyják, ami állítólag egészségtelen, viszont biztosan kellemetlen érzés. A mai játék a reggelik világába, sőt, jópofán úgy is…..
A mai játékok külön-külön nem sok feladvánnyal szórakoztatták volna az erre járót. Ezért - bár sok kapcsolat nincs közöttük - most egyszerre lehet nekikugrani. Természetesen csak virtuálisan, bár talán ez is, az is étvágygerjesztő lehet. Azért a kereteken sokat nem…..
Moldova György idéz egyszer egy péket, hogy az igazi munka mibenlétét illusztrálja. A pék szerint az a lényegi pillanat, amikor a tésztából eltűnik a munka, és megszületik a kenyér. Gyakorlott kenyérsütőként ismerem ezt a momentumot, valóban nagyon szép, érdemes érte…..
Reckl Amál blogja Magas ráta 2013.04.05 12:11:48
A macskáknak közmondásosan kilenc életük van. Ami egyúttal azt is jelenti - még, ha nem is nagyon szokták ezt így kiemelni - hogy a macskának kilenc halála is kell, hogy legyen. Ezzel a "teljesítménnyel" viszont csak sereghajtó lenne azon a listán, melyet a kedves olvasóknak kell…..
Tekintettel arra a véletlen konstellációra, hogy a játék alapanyaga már tegnap felhasználható állapotban itt lapult az asztalomon, és hogy holnap titkos küldetésre megyek. (Utóbbiról majd később.) Ezért már ma fölteszem ezt az eddigiekhez képest formabontó játékot. Most…..
Reckl Amál blogja Álomvilágok 2013.01.26 06:48:47
Tekintettel a blog közelgő születésnapjára, valami igazán ünnepélyessel, fejedelmivel szeretnék kedveskedni azoknak, akik a játékért járnak ide. A világ egyik legismertebb fotóművésze, Annie Leibovitz nagyon híres sztárok bevonásával sűrítette képbe a Disney Filmstúdió…..
Reckl Amál blogja Gyerekrajz 2013.01.20 02:10:20
Szeretek azzal hencegni, hogy egyszer kitüntetettje voltam egy gyermekrajz-pályázatnak, ami az én rajztehetségem ismeretében igazán nagy szó. Persze, ha kibontjuk az igazság többi részletét is, el kell mondjam, pályaművem természetfotó volt. Az eheti játék sem teljesen felel meg a…..
Hosszú-hosszú időre eltűntem. Pedig voltak ötleteim, és az ünnepek táján még időm is lett volna, de manapság gyakran eluralkodik rajtam valami kedvetlenség, és ez gátja még az ilyen egyszerű blogolásnak is, amit itt űzök már pár éve.Azzal nyugtatom magam, hogy a karácsony és…..
Reckl Amál blogja Sztárevolúció 2012.11.30 22:11:49
Az viszonylag rendhagyó, hogy két játék közé semmilyen más, klasszikus értelemben vett poszt nem ékelődik be ezúttal, de jól tudom, a pénteki kvíz - amely lassan két éve szokásunk - sokak kedvence, így talán nem akkora baj, hogy így alakult. Valószínűleg engem zavar…..
Reckl Amál blogja Classics 2012.11.24 14:35:50
Földrajzi és gasztronómiai kitérők után a játék visszatér a gyökereihez ezen a héten: ismét ismert filmek feldolgozását vonultatjuk föl. Nemcsak a mozik, a kérdés is klasszikus: kérjük a filmek címét megmondani. A választék: A vámpírok bálja; Casablanca; Harcosok klubja;…..
Reckl Amál blogja Fekete-fehéren 2012.10.29 09:45:57
Óvatosan kezdek hozzá ehhez az íráshoz, mert táncról írni meglehetősen újszerű és merész vállalkozás a praxisomban. A balett meg olyan dolog, ami aztán végképp megosztja az embereket. Szerintem a többség nem nem szereti, hanem egész egyszerűen nem is érti, más miért néz…..
Zolimoni 2012.10.30 08:31:51
:)
Vannak megfoghatatlan, ihletett pillanatok. Két napja átéltem egy ilyet, amikor a kollégáimmal ünnepeltem a 32. születésnapomat. Az élmény arra sarkallt, hogy megnézzek egy filmet, melyet rég nem láttam, pedig azok közé a filmek közé tartozik, melyek sokat jelentenek nekem. A…..
Még mindig jegeljük a híres emberekről szóló játékainkat, és egy vizuális crossovert mutatunk ezúttal. Legutóbbi földrajzi játékunkat egyesek túl könnyűnek találták, másoknak pont ezért jött be. Mivel a megosztó dolgok népszerűek manapság, hát ezen a vonalon is megyünk…..
Zolimoni 2012.10.07 15:08:17
Elnézést kérek azoktól, akiktől a német nyelv idegen, de mivel most egy meglehetősen privát történet következik, és a benne szereplőkhöz a német nyelv elég erős kapocs, talán nem bánják, ha kivételesen ezen a nyelven címzek pár szót hozzájuk. Ígérem, a végére az is…..
Reckl Amál blogja Pöti poázs 2012.09.21 13:32:44
A mai feladat tíz élelmiszer felismerése. Ráadásul alaposan meg lehet vizsgálni. Egészen-egészen közelről. A mikroszkóp alatt a következőket keressük: sült hagyma, kelbimbó, csillagánizs, mazsola, kiwimag, banánhéj, mandula, konyhasó, áfonya, szárított…..
A látszat néha nem csal. Ha alapjában véve nem értenék egyet Ceglédi Zoltán Frizbiről szóló műsorkritikájával, akkor is egy perc alatt igazolva éreztem volna minden egyes szavát. A kritika érintettje, Hajdú Péter ugyanis némi tépelődés után válaszolt. Érdemben. Hajdú…..
A mai játék hosszúságában nem tölti majd ki valószínűleg a hosszú hétvégét, de legalább annyira torzítja a valóságot, mint ez a  mindenféle rendszerek által kihasznált államalapítási ünnep a történelemszemléletet. Most a popkultúra néhány ismerős alakját…..
Ígérem, az utolsó olimpia témájú bejegyzést írom. De ahogy már a pekingi játékok után, most is le kell vonnom némi tanulságot. A távol-keleti rendezésű olimpia a második legrosszabb volt, amit láttam. (A legrosszabb hasonlóan unalmassága és személytelensége miatt a '96-os…..