Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roland2366

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ho Si Minh-ösvény Az eddigi posztokban már többször szóba került a vietnami háború egyik legjelentősebb „szereplője”, mely döntő szerepet játszott a konfliktus történetében, és lényegében a Dél-Vietnamban harcoló kommunista erők harckészségének záloga volt. Jelen cikk ezt a sokat emlegetett…..
roland2366 2019.11.12 19:02:01
@Sigismundus: De a végkifejlet azt mutatta a 10 kerékpár győzött! :) :) Kár magyarázni Ho apó megmondta mi a hazánkat bédjük ők az idegenek! Ugyanaz lett mint Hitlernél ott is Sztálin hajtotta ki a betolakodót!!!! Pedig én nem voltam kommunista de a tények magukért beszélnek. :)
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
 A napelemes rendszereknek esetenként igen magas a bekerülési költsége, azonban nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez idővel megtérül. Sőt, néhány év alatt igen nagy hasznot is eredményezhet.  De mennyi az annyi? Mai cikkünkben bemutatjuk a befolyásoló tényezőket, és kiszámítjuk egy 5 kWp…..
roland2366 2015.09.19 22:07:20
@pbr: a tultermelési időszak és a téli hónapokat hogy rendezi a szolgáltató? mert olvastam olyat ,hogy havi leolvasás és ha minuszt termel fizetsz és éves periodusban visszautalja a tulfizetést.Ez elég szeméthuzás ha igyvan.

érdekelne ha válaszolnál.Köszönöm.
roland2366 2015.09.20 09:21:16
@szocske_: nyilván mindketten részigazságokról tudunk csevegni mert gyakorlati részét az idő fogja eldönteni.De azért bátorkodok megjegyezni néhány dolgot:
az invertert mivel a szolgáltatóval kapcsolatba leszel ,egy blomba és nincs mahera!

sziget nincs mivel szolgáltató pótolja ki a gyenge napokat!

igen alaszkába van sziget,de akkor van villany mikor süt a nap!

takaritást meg nem tudod mellőzni mert rengeteg por rakodik ráaz eső nem fogja eltávolitani a téli időszakról neis beszéljünk

napelemem nincs de teraszom lexántetővel van takarva 20 éve hát látom mivan rajt nyáron is meg télen :)

egyébbként korrekt tájékoztató anyagokbanis kiemelten foglalkoznak a tisztitással.
roland2366 2015.09.20 10:51:29
@Mészáros Laci: legnagyobb hibának ezt tartom ,hogy a mellékzöngékről senki nem akar tudomást venni.Minden reklám csak az előnyöket emeliki ugyanakkor komplex kellene vizsgálni rögtön nem lenne olyan szép a leányzó fekvése.Arról nem szól a fáma mekkora környezet szennyezésvan KInában amikor a napelemet előállitják,végülis az a szennyezés is a légkörben kötki csak nem nálunk max :)
Indulatos szavakkal vádolta a magyar szélsőjobboldalt Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. Az egyházi státussal rendelkező felekezet vezetője vallási tilalmat hirdetett a muszlimok számára a Jobbikkal és a szélsőjobboldali szervezetekkel való…..
roland2366 2015.08.04 11:53:49
@megettem az aranybornyút:

Amit leirtál akkor lenne igaz ha tömegével elitélnék a hithű immámok a vérengzéseket amiket a fundamentalisták elkövetnek!

Biztosan csak én nem olvastam róluk légyszives informálj róla hol bővithetem ismereteim.
roland2366 2015.08.04 13:23:21
@megettem az aranybornyút: ha megneveznél egy meghatározó imámot aki kiáll a barbárság ellen megköszönöm.
Vendégszerzőnk, Bödők Gergely írása. Fotó: Fortepan.   Kilencvenhat éve, 1919 augusztus elsején bukott meg a Magyarországi Tanácsköztársaság. Legfőbb vezetői – a külügyi népbiztosként a hazai kommunista kísérletet irányító Kun Bélával – emigrációba vonultak, a…..
A Fidesz mindig jó volt abban, hogy új értelmet adjon a kommunikációjában fontos kifejezéseknek, de az idegen szavakkal különösen kreatívan bánik. A Szegedi Kattintós összegyűjtötte azokat az ókori görögöktől és rómaiaktól átvett kifejezéseket, melyeket a kormányzópárt…..
roland2366 2015.02.11 13:50:29
@$pi$: De igen, a fidesz az "árokásó", hát persze! Néha azért nem ártana a saját portán is körülnézni.

tudod nekem az a véleményem jelen politikai helyzetért minden politikai párt hibás ! DE az a gond hogy a FIDESZ mégjobban elmélyiti a gödröt sajna.
Mindegyiknek vajvan a fején azért nem meri bevállalni az elszámolást a mult bűneiért ! Én a nyugati végeken lakok a szomszédok rajtunk nevetnek sajna:(
Nézme a németeket ők nyilvánosságra hozták a mult bűneit,aminek nyoma volt,nálunk meg lapitásvan minden oldalon ez a gond ha nem tünt volna fel neked
roland2366 2015.02.11 15:02:40
@$pi$: a saját portán sepernI ez ok egyetis értekvele ,de nálatokis kedves barátom!

A Keleti pályaudvaron érték tetten a múlt héten a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak – értesült az Index. A rendőrök elfogták a menekülő Veress Áront, majd a lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak. A fideszes politikus azt mondta vallomásában, hogy egy moldáviai férfitól kapta a hamis bankjegyeket, sajnálja, hogy csőbe húzták. A bíróság elrendelte a letartóztatását. FOLYTATÁST OLVASHATOD INDEX VAGY POLICE.HU))))) erről ennyit
roland2366 2015.02.11 16:11:07
@élhetetlen: sajna úgyjárt mint a: horogkeresztJelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. .........de manapságmindenkinek Hitler jut eszébe,pedi ő csak kölcsönvette,sajna a kokárdais igy esett bünbe.
Járj biciklivel, akkor piálhatsz is, és nem kell azon agyalnod, melyik útszakasz fizetős, és melyiken hasíthatsz anélkül, hogy megbüntetnének. Körülbelül így foglalható össze a kormány üzenete, melyet az új fizetős szakaszok rapid bevezetésével juttatott el az autósokhoz.…..
roland2366 2015.01.04 14:44:01
@belvarosi: csak szólok,lehet jövöre kerékpár veszélyes üzem EÜ hozzájárulás köteles lesz,tudod a kötelezönél márvan.)) kétharmaddal megtehetö,aztán gyalogbérlet meg amit akarunk..........
De nagyon csúnyán. Most, hogy nyilvános, hol lesz fizetős január elsejétől az autókázás, eléggé felhúztam magam, egykori lakóhelyem érintettsége miatt is. Fizetős lesz ugyanis az M2-es autóút, azaz a 2/A, avagy az újkettes, ahogy Gödön ismerik. Ez három okból is óriási…..
roland2366 2015.01.02 14:00:36
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

mesélj nekem ha vasmegyéből a két gyermekemet illeve unukáimat szeretném meglátogatni egyik pest megye másik fejér megye.

Előreis köszönöm ha olcsobbat ajánlasz!

Várom a kedves vezetőd ajánlatát kérdezd meg tőle légyszives.