Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolomba (törölt)

0 bejegyzést írt és 908 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..
  Vannak pillanatok, amikor az ember csak néz ki a fejéből, de hiába dolgozik tökéletesen az írisz, tágul-szűkül a pupilla, az agy megadja magát, lefagy, mert nem tud mit kezdeni a befogadásra felkínált információval. A képkockák peregnek, szól a zene, de a fül is csak…..
bolomba (törölt) 2010.05.18 16:13:13
Soha-soha nem lehet megunni a Bukás-feldolgozásokat. Most éppen a Média Hungary vs. Generál Média-fightra készült egy szerintünk fasza feldolgozás, voltak részek, amin fetrengtünk a röhögéstől. Holman Endre, a Generál Média vezére Hitler képében vall az össze nem jött Fall…..
bolomba (törölt) 2010.05.18 14:56:58
lol
MedIQ Tudod, mennyi cukrot eszel? 2010.05.17 07:25:00
Mind tudjuk, milyen fontos odafigyelni arra, mit is eszünk. Gondolom éppen ezért sokan elolvassák a címkéket és leírásokat, de még így is nehéz tudatosítani magunkban, mennyi cukor, koleszterin, kalória van egy-egy ételben, italban. A Sugar Stacks oldal ezen szeretne segíteni. Nem…..
bolomba (törölt) 2010.05.17 15:52:43
@nabazzmeg: te nem a fruktozrol akartal kiseloadast tartani?

amugy a glukoz az a szolocukor. ;)
Mit tegyen az ember, ha a világ legjobb reklámügynökségeinek egyikébe szeretne bekerülni, lehetőleg minél hamarabb és minél kisebb erőfeszítéssel, és a szokásos lépcsőfokokat kikerülve? Keresse meg közvetlenül a kreatívigazgatókat, és mutatkozzon be nekik. Ja, hogy ez nem…..
Nem ez az első alkalom, hogy a Széf kérdésszerkesztői marhaságot csinálnak, (és tartunk tőle, hogy nem is az utolsó) de eddig legalább olyan témákban tévedtek, mint mondjuk az első pezsgőt készítő szerzetes neve, vagy a bolygónkról látható legfényesebb csillag - ezek ugye…..
Két hete írtuk meg, hogy a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) nevű, nem a mértékletességéről híres, amerikai állatvédő szervezet felszólította a Zynga vezetőjét, Mark Pincust, hogy töröltesse a Mafia Warsból a harcikutyákat. A Zynga - legutóbbi becslések szerint…..
bolomba (törölt) 2010.05.09 23:57:22
@rootshaper: egy dezinformaciora azert felhivnam a figyelmed. a feherje szukseg 0.8-1.2-es szorzo a meresztem a seggemtol az elsportoloig a testulyukat alapul veve, a vegen grammban szamolva. ez teny. mintahogy az is, hogy egy marek mandula feherje tartalma…
www.nutritiondata.com

es ajanlom figyelmedbe:
www.metta.eoldal.hu/cikkek/taplalkozas/a-feherje-tortenete
bolomba (törölt) 2010.05.10 00:03:24
@Laciii: lehetek szarkasztikus? ugye azert te nem vagy csimpanz? tehat mar nem tudsz ugy ugralni/vadaszni, kevesbe vagy olyan eros, es a fogaid se olyan hosszuak es erosek, az harapasod is gyengult, feljettebb a gondolkodasod…
bolomba (törölt) 2010.05.10 00:29:22
@rootshaper: erre az izes dologra is azt szoktam mondani:

rendben. akkor felejtsd el 1 hetre az osszes novenyi alapu taplalekot es fogyassz csak szigoruan allati eredetu. gondolom ertheto, hogy akkor se koret, se gyumolcs, se peksutemeny, se fuszer, stb. na jo a so, tehat az asvanyok maradhatnak, de a mar legyartott kolbasz benne a pirospaprikaval es a borssal ugrott.

szoval 1 het mulva beszeljunk arrol, hogy minek es miert van olyan ize. amugy a beszolas legtobbszor ezek miatt megy:
video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535#

egyszeruen csak szar, hogy minderre csupan annyi az erv, hogy: de finom.

amugy az en asszonyom is olyan finomakat foz, hogy meg a husevo barataink is megnyalogatjak magukat. ;)
 Feltételezett ügyfél: Always Feltételezett Brief:  Szerbusz Tibi! Eljött a nap: mint tavaly már beszéltük, idén a válság miatt már házon belül készítjük a kreatív koncepciókat. Az első anyagot meg is írta a jogászunk (ő az egyetlen, aki…..
bolomba (törölt) 2010.05.07 15:41:23
Komoly reklámhadjárat és várakozás előzte meg az ABC újoncát, azonban a David S. Goyer neve által fémjelzett műsor csúnyán alulteljesített. A világ 2 perc 17 másodpercre elveszítette az eszméletét, mi pedig alig bírtunk felocsúdni, főleg amikor a negyedik részben magyar…..
Bármi is legyen az a hand freestyler, Max Vlassenko az - itt meg lehet nézni, ahogy trükközik, impresszív -, a Nokia vele készített egy megkukkantós filmet a vadiúj okostelefonjához, az N8-hoz. Ügyes, a srác is, meg az ötlet is, szépen megnézhetjük minden oldalról a kütyüt,…..
  Sárdobálóékkal ellentétben a belga törvényt a burka betiltásáról nem retrográd lépésnek tartom , hanem egy új európai kezdet halvány megnyilvánulásának. Persze álszent az a magyarázat, hogy itten kérem mindenféle biztonsági problémákról, meg a nők…..
bolomba (törölt) 2010.05.01 13:46:54
@Udo von Raumschiff: toled is megkerdezem. hany abayaba, burkaba, csadorba oltozott novel beszelgettel mar errol?
bolomba (törölt) 2010.05.01 14:14:02
@Udo von Raumschiff: na es az a ket kezem nem tudom megszamolni fiatal no, aki onkent es dalolva, szindroma mentesen, onos, nem felelembol taplalkozo erdekeiket figyelembe veve vette fel az abayat? na, ez neked megvan? hannyal beszelgettel mar?
bolomba (törölt) 2010.05.01 14:19:38
@Kanadai: milyen egyszeru, valami szamodra mitikus megvaltozthatatlanra fogni azt, hogy rosszul kozelitesz hozza. ideologia gyartas?
Sárdobáló Burka 2010.04.30 07:00:00
A belga parlament tegnap elfogadta az egész arcot és testet takaró muzulmán női viseletet betiltó törvényt. A tiltás minden közterületen érvényes, a probléma pedig éppen az, mint a holokauszttagadást tiltó törvénnyel.A burka viselése sok nő számára megalázó lehet. Ilyesmire…..
bolomba (törölt) 2010.04.30 12:25:43
@Big-B: akkor mi celt szolgal egy katona? atfogalmazom. eroszakkal beket elerni…
bolomba (törölt) 2010.04.30 12:31:32
@r0dg3cc: akkor megegyezhetunk abban, hogy ez emberi es kozossegi tett (gettosodas), es a vallashoz annyi koze van, mint osszekoto eronek? es ebbol kovetkezoen, ha egy kozos osszekoto kapocs egy elemt ki akarod venni a jatekbol, az nyilvan ellenerzeseket fog kivaltani es hibas lepes az integralodas fele? biztos, hogy nem akarnak integralodni? mennyi gazdag muszlimot ismersz. (akiket en, azok hejj' de integralodtak)
bolomba (törölt) 2010.04.30 12:39:10
@KopaszMercis: ezzel csupan egy problema van. Az EU cimkefelhojebol egy ido utan ki kell venni a tolerans szot es betenni helyette a lightosan rasszistat. igy ha majd a budin ulve olvassa a "hova menekuljek" (akar a szar eletkorulmenyeim elol) cimu kiadvanyt, akkor lehet, hogy azt fogja mondani, hogy ok EU-ban nem vagyok szivesen latva.
JZ vendégbloggerünk egyik külföldi ismerősén keresztül elérte C.S. Lee-t, a Dexter Vincent Masuka nevű karakterét alakító színészt, és rábeszélte egy emailes interjúra velünk. A dolog exkluzív, és mint ilyen, igen izgalmas, ezért nem akarjuk, hogy kimaradjon belőle egyetlen…..
Elegem van a sok kis pöcsből, tudatlan faszjankóból! Azt hiszik, hogy tudják a frankót, holott fogalmuk sincs evolúcióról, ökológiáról, környezeti hatásmechanizmusokról, az energiák forrásáról, a természet törvényszerűségeiről, az élet élet mivoltáról, a…..
bolomba (törölt) 2010.04.28 11:18:37
@poundirstibbons: ne haragudj, de olyan parhuzamokat veltel felfedezni, (valoszinusitem a laikussagodbol - mellesleg en is az lennek) amik relevans parhuzamot mutattak a filmmel.

tegyuk fel, epp megtanultam az ABC-t. a tanarnom nyilvan nem Camusvel es az egzisztencializmussal fog nekem a kovetkezo oran jonni, hanem mondjuk a Gogos Gunar Gedeonnal.

na most vannak emberek, akik nem tanaroknak valok, mert ugy erzik, hogy nem ez a hivatasuk, rossz tanarok lennenek, netan magasabb szinten probalnak masokkal diskuralni Camusrol, stb. ez a resze irrelevans.

a lenyeg, hogy fontos a kritikus gondolkodas, de az ABC-t azert ne tessek mar felcserelni, majd kijavitani, hogy az egzisztencializmust nem is ugy irjuk. adhatok linket, de ha az olvasottakat osszekeverednek…
bolomba (törölt) 2010.04.28 11:19:48
@bolomba: bocsanat az "osszekevered" helyett inkabb "nem tudod helyen kezelni"-t irnek.
bolomba (törölt) 2010.04.28 11:29:47
@Pacsker: ez mindig is volt, csak most mar nyakon van ontve, egy nagy adag 'en tajekozott vagyok, mert van internetem, tvem, mobilom es eljut hozzam barmilyen informacio, amit csak akarok'-al. az mas kerdes, hogy altalaban ezeket az informaciokat egy szuron keresztul kapjak, es nem mindig veszik eszre, hogy az "alkalomadtan" torzit. de a jo hir, hogy mar van szemlyre szabott/szabhato szuro ala google. :)
Geekblog HA/VER 2010.06.16 10:00:00
Szuperhős-mozi. Azon gondolkodom, vajon hogyan lehetne elmagyarázni ezen a kilencvenháromezer négyzetkilométeren bárkinek is, mi az a szuperhős; akinek nincs pártállása, pártállami múltja, nem hord kipát vagy főpincérruhát. Csak egyszerűen megvéd minket a gonoszoktól. Lehet, hogy…..
bolomba (törölt) 2010.04.26 11:31:09
Na még egyszer: Egy facebookos játék miatt. Tiltakoznak. Az állatvédők. Ugye, mekkora hülyeségnek tűnik? Pedig erről van szó: a híres-hírhedt amerikai állatvédő szervezet, a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) – aminek tagjai előszeretettel öntenek művért…..
bolomba (törölt) 2010.04.23 17:50:38
@tulok ex betonputtó: hmmm. na nezzuk. hozok egy peldat. (ma ilyenem van)

en egy szervezet vagyok, aki a nema, kisemmizett, rabszolgakent tartott emberek jogaiert, elhetobb korulmenyeiert "harcol". setalok az utcan es latom, hogy van egy jatek ami eppen az altalam kepviselt reteget probalja meg szorakoztato formaban eladni, pont ugy, ami ellen harcolok. vajon nem jogos, hogy szolok, hogy ugye azert ezt nem kene. na de ez csak pixel es jatek, es nem lesz vele belole baj. es ha lesz? akkor nem mi voltunk, ugye?

szoval akkor az en kerdesem. mi a gond azzal, hogy allatok (es egy valoszinuleg nalunk tobbet latott sanyaru sorsu harcikutyak) elhetobb eleteert kuzdo szervezet felszoal egy ilyen temaban?
bolomba (törölt) 2010.04.23 22:12:08
@The Welsh: nyilvan valamelyik emberekkel foglalkozo szervezet prominens tagjat tisztelhetjuk benned.

amugy biztos vagy benne?
video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535#
bolomba (törölt) 2010.04.24 03:24:28
@tulok ex betonputtó: eloszor bocs, de illuminalt allapotban valoszolok.

masodszor. akartam irni, hogy nem, valoban nem ismerem a jatekot, ez azonban irrelevans azokra a kommentekre/poszt reszletre nezve amikre reagaltam.

harmadszor, koszi az ismertetest, de a "lenyeg" meg mindig az: a PETA egy olyan szervezet, aki nap, mint nap talal "harci kutyakat" kulonfele negativ konnotacioval megaldott korulmenyek kozott. mivel probal nem segget csinalni a szajabol , ezert effektive kotelessege "figyelmeztetni"/felszolitani a jatekgyartot, hogy attol, mert te ugy gondolod, hogy ennek nem kene hatassal lennie embrekre, attol ez meg korantsem biztos, hogy nem lesz. szoval legyszi ne tedd. na ebben mi a kivetni valo?

a biztositekot meg az verhette ki, mint a regi idezet (nem szo szerint): aki elfogadj a rablanc gondolatat, ne csodalkozzon, azon hogy egyszer maga is rab lesz.
Megnyílt az első budapesti nonprofit kerékpárkölcsönző Óbudán. A Kelly’s és Caprine bringákat meghökkentően olcsón, 200 forintos bérleti díjjal lehet egy teljes napra elvinni. A Berguson Kerékpárbolt és az Óbudai Önkormányzat azzal a céllal hozta össze az egyetlen…..
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Némítsd le és úgy nézd meg. Úgy is elég lesz hidd el! Belegondolni sem merek, hogy mennyit és milyet okádtam volna, ha a képek mellé még hangot is hallok. (Közbevetett adalék: a szabad és egyenlő választás illúziója. Ha figyelmesen elolvassuk az elbújtatott apróbetűs…..
bolomba (törölt) 2010.04.22 15:49:46
@Gloucester: fustolt szalonna volt egy padlizsankremben, es egyszeruen annyi, hogy az enziemjeim nincsennek raalva, hogy hust bontson le. viszonylag jellemzo ez a reakcio a testtol veganoknal, ha ilyen baleset tortenik.
bolomba (törölt) 2010.04.22 16:06:54
@Gloucester:
a link azert tunhet eysikunak, mert alapvetoen a fobb gyakran feltett kerdesekre (FAQ) probal rovid es lenyegretoro magyarazatot adni, effektive vedekezve.

a masik reszre ezt a linket tudom ajanlani:
www.metta.eoldal.hu/cikkek/emberi-erkolcs/vadaszo-ferfi

nyilvan pro es kontra mindket oldalt ketelyekkel kell fogadni, viszont azt mar biztosra vehetjuk, hogy hulyulni a hus nelkul nem hulyulunk. :)

habar ha belegondolok, hogy a link tulaja kikoltozott a 'pusztaba', maganak termel, nem fut (nem csinal meleget, csak az ekezeti erthetoseg miatt) es meg sorolhatnam, egy masik (amerikai) ismeros, meg felmondott, es onkent megprobal kivonulni a fogyasztoi tarsadalombol… akkor azert felvetodik, hogy valoban nem hulyunk-e.:)
bolomba (törölt) 2010.04.22 16:20:04
@Gloucester: na ja, mint a profeta es a hangokat hallo kozott.:)
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
bolomba (törölt) 2010.04.22 12:36:32
@Sákovics Diana:
tessek:
www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/1566?page=1

szerintem meg lehet kerdezni izre is.
Nincs tovább. A yoyo visszafele kezd el pörögni miután leért. A vígan szárnyalónak hitt repülőgép sosem repült valójában, csupán a szakadék széléről elrugaszkodva, a zuhanásról hittük azt, hogy repülünk. Pedig nem a zuhanás számít, hanem a leérkezés. Nyilván nem…..
bolomba (törölt) 2010.04.21 12:22:31
Különösen lassú felfogásunknak köszönhető, hogy eddig még nem esett le nekünk, hogy Szabó Patrícia mégis min munkálkodik. Mivel  most egészen egyértelművé tette, nyugodtan fel lehet hangosan is röhögni amikor feltűnik a képernyőn. Patrícia akar a magyar Carrie Bradshaw…..
Egy neves magyar vállalkozó a '90-es évek elején 20 ezer forint borravalót hagyott saját és üzletfele kávéjáért a Gellért Szálló egyik pincérének, ami akkor olyan nagy összeg volt, hogy a pincér kifutott utánuk az utcára, csak hogy visszaadja. Úgy tűnik, Angliában valamivel…..
bolomba (törölt) 2010.04.19 16:29:56
  Az MGMT első, 2008-as albuma, az Oracular Spectacular óriási sikert aratott, és a Vampire Weekend mellett indie bandaként nekik is összejött az igazi mainstream siker. A Time To Pretend és a Kids gigaslágerek lettek, mindenfelé rongyosra játszották, sorozatokhoz, filmekhez…..