Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Jaksa

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogotok admin felületén a Beállítások/Oldaldobozok menü fülre kattintva tudtok oldaldobozt hozzáadni, valamint szerkeszteni azok elhelyezését. A keltetőben (középső oszlop) találjátok meg azokat az oldaldobozokat, melyeket szeretnétek megjeleníteni a blogotokon. Az elemeknél a…..
  Hódmezővásárhely Története   A mai Hódmezővásárhely település elődje a 14. században alakult ki két Árpád-kori falu, Hód és Vásárhely összeolvadásával. Városunk területe a Honfoglalás idején Ond vezér birtokaihoz, később pedig a X. században Ajtony…..
  Kossuth tér és környéke Hódmezővásárhely az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc idején bekapcsolódott az országos eseményekbe. A város főterének nevét adó Kossuth Lajos 1848. október 3-án második toborzó körútja során jutott el a városba, amikor beszédének…..
  Hódmezővásárhely műemlékei Katolikus Iskola: A Római katolikus egyház építtette 1874-ben elemi iskola céljára, romantikus stílusban. Az épület kétszintes, közép részén és két szélén rizalit kiképzéssel, négyzetrácsos,stilizált levél díszítéssel, melyet a fal…..
A Hódmezővásárhelyi Fekete Sas szálló anno   Az épület helyén már a 1800-as évek óta vendégfogadó áll. Az első adat 1789-ből származik, de feltételezhető, hogy a fogadó már régebben is állt és működött. Először egy földszintes étterem helyezkedett el, mely…..
Bethlen Gábor Gimnázium - Hódmezővásárhely   A gimnázium a debreceni kollégiumhoz kötődve 1723-ban lett folyamatosan működő latin iskola. A szerény vályogfalú iskola helyén 1822-ben épült fel a református Nagyoskola (Ógimnázium). 1854-ben mint algimnázium…..
A református Ótemplom története   A reformáció első hódmezővásárhelyi emléke egy 1545-ben Szegeden lefolytatott hitvitához kapcsolódik, amelyen a vásárhelyi Mátyás pap is részt vett protestáns oldalon. Vásárhely környékén a reformáció kezdeti időszakában a lutheri…..
  Az első világháborúban hazánkban a legnagyobb vérveszteséget a Dél-Alföld lakossága szenvedte. E negatív statisztikából különösen két település emelkedett ki: az egykori vásárhelyi Pusztára települt Oros­háza, és Hódmezővásárhely. A 19. század utolsó…..
Hódmezővásárhely látványosságai között fontos és kiemelkedő helyet foglal el a több mint 250 éves Károlyi-ház. Az Andrássy utca 13. szám alatt található földszintes épület klasszicista stílusban épült, a XVIII. század közepén. Érdekességei közé tartozik a homlokzat…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..