Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phcalvin

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
Belsőség Mutasd az autód… 2010.04.30 13:05:00
…megmondom, ki vagy. Akár ez is lehetne a vezérelve ennek a kis fotósorozatnak, melyet egyik kedvenc blogunkon túrt elő Árpád. Sokáig nézegettem a képeket, rengeteget elmondanak a korról, melyben készültek, magáról az emberről, a gépről, Hollywoodról és egy kicsit az…..
Van egy olyan gyanúm, hogy ha céges tankolást számolnak el a benzinkutak és a lelkes dolgozók pontokat gyűjtenek, akkor az ő előnyüket a munkaadójukon verik le. Jobb ötletem nincs így Pierre levelét elolvasva, hacsak nem arról van szó, hogy nehogy már jobb legyen a parasztnak. Tud…..
Szinte már levélpárbajok alakulnak itt ki, de mi somolyogva figyelünk. Modoros Emigráns jelentkezik, akit Szálkás Gerenda oly szépen megfestett. Telitalálat, a szerzőt ezúton is csókoljuk Luxembourgból, magunkra ismertünk. Méltó válaszra vár, alább egy…..
phcalvin 2009.12.19 21:36:29
@phcalvin: ja és megelőzendő ezeket a kérdéseket már a kérdés feltevés előtt kikötjük, hogy fel se tegye, mert nem válaszolok...:D Szokott nagy nézés lenni.

szerintem otthonról munkát találni külföldön nem lehet, vagy legalábbis egy bizonyos szint alatt nem lehet. ez a szint nem a bolti eladó és a kaller között van, hanem a kinti értelmiségi ÉS hiányszakmáknál indul.

cserébe, ha kimegy az ember, még gyenge nyelvtudással is találhat és ellavírozhat ilyen raktáros pakoló meló, vagy más elég mostoha munkakörökben.
Új várost építeni nem hálás feladat, legalábbis ha az utókor, és nem a biznisz profitjából vásárolt trópusi sziget felől nézi az ember. Pedig a vállalkozók három módon is hozzáláthatnak a feladathoz.   Az ambiciózus városalapítók jellemzően futurisztikus irányt…..
phcalvin 2009.12.12 18:34:18
Egész egyszerű a válasz arra, hogy miért nem tatarozzák a régi, de a legtöbb ember számára az igazi építészetet jelentő akár tönn, mint 100 éves épületeket:
1. jelen esetben a Józsefvárosról van szó, ami a a fizetőképes kereslet szempontjából nem volt kiemelt helye Budapestnek, főleg a ledózerolt házak nagyjában kispénzű, idős emberek laktak, vagy az önkormányzat által elkvártélyozott családok, tehát a mai magyar viszonyoknak megfelelően, el takarítják az ilyen emebereket, mert senkinek nem fontosak.
2. mivel saját erőből az örökös pénzhiánnyal küzdő társasházak (, mert ugye nem fizeti mindenki a közösköltségeket sem!) nem képesek felújítatni, de szinten tartani sem az épületeket (, ahol erre törekvések voltak, vannak, vagy az önkormányzat, vagy a simlis közösképviselet a helyi "local hero-kkal" karöltve nehezíti), ezért a felújítás csak külső erő bevonásával történhet meg. Erre kell egy befektető, aki például hajlandó ezt megfinanszírozni, cserébe 1-2-3-több szint ráépítésért, de ez sok pénz, és nem biztos, hogy az ilyesmire megnyerhető befektetők megelégszenek mondjuk 40 lakással, sok ráfordítással és egy régen szép épület megmentésével, ha eldózerolás után egy csillogó, de jellegtelen, viszont 100 lakásos házat is felhúzhat. na az péndzz, ez számít.
Londonban White Chapel-t miért nem dózerolták el? Miért az egyik legjobban fejlődő, fiatalokkal benépesült, kultúrálisan pezsgő üde színfoltja a citynek, holott alapból egy koszfészek volt?
Keep it real.
phcalvin 2009.12.12 18:53:17
@F173: Kiváncsi lennék az eddig eladott lakásoknál a külföldiek-magyarok arányára. Sok minden egyébről szól ez dolog, mint szűk utcák szélesítéséről, parkoló helyekről, vagy jó hőszigetelésű épületek építéséről.

Amúgy ilyen terület csak a józsefvárosban van, a fenti eszmefuttatás alapján számítani lehet Budapest maradékának lebontására is, hiszen akár több, mint 100 éves házaktól hemzseg a belváros?

Hozzátenném a panel programos házak, amik nagyjából 100m-re vannak a Corvin sétánytól korszerűek? Csak mert most dobtak párra 10cm hungarocellt, hogy a hőszig. már ne legyen téma...
Négygólos vereség Hamburgban, négygólos vereség Isztambulban. A Honvédnak az elmúlt években nem volt szerencséje az európai kupákban: a még létező UEFA-ban a Hamburg elleni hazai döntetlen után szaladtak bele nagy vereségbe 2007-ben. Eltelt két év, ismét döntetlen itthon,…..
phcalvin 2009.11.28 22:57:29
@piszok alfréd: ez mind szép és jó, persze ne menjünk bele, hogy melyik klubbokat is támogatja az állam akár anyagilag, akár a klub körüli, vagy szurkolói gikszerek elnézésével.

kérdés: statisztikád akkor most mit is bizonyít?
Puskás Hungary - magyar, 2009. Rendezte és írta: Almási Tamás. Zene: Dés László. Kép: Tóth Zsolt. Narrátor: Gyabronka József. Szereplők: Puskás Ferenc, Puskás Ferencné Bözsike, Puskás Éva, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Szepesi György, Franz Beckenbauer, Pelé, Alfredo Di…..
Nem lepődtem meg, hogy a Londonban rendezett kortárs kínai kiállításon nem tusfestmények vagy agyagszobrok fogadtak, hanem robotirányítású nyugdíjasok. Az ugyanis már közhely, hogy a jelen kínai képzőművészete rövid idő alatt a világ élvonalába került. A kommunizmus…..
phcalvin 2009.03.11 17:10:42
www.saatchi-gallery.co.uk/artists/yu_yuan.htm?section_name=china_art

szerintem ennek a kiállításnak már vége, de próbálkozni lehet

Saatchi Gallery
www.saatchi-gallery.co.uk/visitor/visitor.htm

South Kensington Station-höz elég közel van.
Felkerültek az első fellépők az akár hazai fesztiválnak is mondható, pont az osztrák-magyar határvonalon elterülő Novarock honlapjára, amely szerint a fesztivál főzenekara a Metallica lesz. Ez amúgy csak hab a tortán, mert a metálrajongók még az olyan csapatoknak is…..
phcalvin 2009.01.22 22:08:50
@mrmetal: Metallicatól nem is várnék klubb koncit, ekkora bandának kell a hely, igazi stadion banda. Más: ilyen idős arcok, ekkora múlttal, jelennel és jövővel nem fognak mogyoróért eljönni, főleg, hogy mindegyik hozza magával az egész családját és nem a Transporter hátuljában alszanak, erre rájön a nem kis gázsi, szóval nehéz lenne kitermelni azt a pénzt, ami tőlünk szerencsésebb helyzetben lévő országokban nem gond. Angliában egy Serj Tankianra is kiad az ember 8-10ezerHUF-t egy klubb buli alkalmával, Metallica asszem mondanom se kell, hogy mondjuk 25-30ezertől kezdődik, otthon felét kiperkálják páran, de nem lesz teltházas Sportaréna, tehát akkor meg miről beszélünk?
missionmetallica.com
Tamás szomorúan tapasztalta, hogy a válság a postára is begyűrüzött. Mostanra már a szétlopott csomagok felét hasznosítják újra az ebayen vagy kitudjahol, a másik felét pedig visszaborítják a dobozba, hogy többnek nézzen ki:December közepén elhatároztuk, hogy rendelünk egy…..
phcalvin 2009.01.14 17:57:55
@phcalvin: még annyi, hogy sose használtam levél küldésen kívül másra postát, két és fél éve Angliában gyűröm az ipart, előfordul, hogy küldök, vgay kapok "pakkot", eddig kb.4 csomagom "veszett" el nyomtalanul, meg olyan szöveggel, hogy biztos rossz volt a cím, komolyan néha hülyénak nézik az embert.
eddigi károm összesen olyan 25-30e Ft.
persze royal mailnél is vannak gáz arcok, itt például az, hogy signature required annyit tesz, bárki aláírhatja... a szomszéd is, és a két 100fontos koncert jegy volt, akkor szevasz
Nahátakkor!Boldog Újévet mindenkinek! Elég rég írtam, mert Londonban voltam dec. 22-től 31-ig, amióta hazajöttem meg tanulok... London változatlanul király hely, majdnem végig jó idő volt, ráadásul a Liverpool is vezeti a bajnokságot, mi kell még?Egyúttal felhasználtam…..
Mivel az egységes, Budapest határain belül vonatra és távolsági buszra is érvényes bérletet (jövőre csak ilyen lesz) az eredeti közlésekkel szemben mégsem úgy vezetik be, hogy ez ne jelentsen semmilyen külön áremelkedést, az eredeti javaslatban szereplő 7,9%-os átlagos…..
Biztosítóhumor forever. Örök műfaj az igazi vagy hamis, ál- vagy tényleg primkó kárbejelentő lap, aminek a fotóját levélben illik szétküldeni 100 ezer ismerősünknek, lehetőleg 3 megás csatolmányban. Ezt a darabot most rendhagyó módon inkább beposztolom, annyira zseniális,…..