Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akicram

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SZEMlélek Figyelmeztető lövések 2015.01.08 21:27:58
Egy szerkesztőségben ülve töltöm el a napjaim nagy részét, ezért nem csupán felkavart a francia vérengzés híre, de szó szerint együtt is érzek a meggyilkolt kollégákkal. A történteknél nem kevésbé fájdalmasabb, ahogyan igen sokan reagálnak a szörnyű tettre, illetve annak kiváltó okára. A kialakuló…..
akicram 2015.01.10 17:05:36
"Ugyanakkor reménykedem, hogy a szólás szabadsága rám is vonatkozik."

A szólás szabadsága azt jelenti, hogy elmondhatod a véleményedet akármiről, és nem fognak erőszakkal (értsd: rendőrséggel, gazdasági ellehetetlenítéssel, Kalasnyikovval) arra kényszeríteni, hogy ezt ne tedd. Csak olyan speciális esetben léphetnek fel ellened kényszerítéssel, amikor valakinek valamilyen jogát (élethez, tulajdonhoz, méltósághoz, jó hírnévhez való jog) sérted a megnyilvánulásoddal. A szólás szabadságába nem tartozik bele, hogy más ne minősíthesse a megnyilvánulásodat. Nem tartozik bele az általad szeretett eszmék, istenek kímélete. Még az sem tartozik bele, hogy egy blogger köteles eltűrni a blogján az ellenvéleményeket: a vitatkozóknak lehetőségük van saját blogot indítani.

Még egy valami: a provokatív, tahó kritikák rövid távon fájdalmasak lehetnek egyeseknek, de hosszú távon ezek biztosítják, hogy szabadok maradhassunk. A legtöbb embernek nincs ideje doktori disszertációkat olvasni a demokratikus intézményrendszerek sajátosságairól, de azonnal megértenek egy ütős, politikailag inkorrekt viccet, ami nevetségessé teszi a hatalmaskodókat. Tibi atya országában sosem fog teljhatalomhoz jutni a katolikus egyház. Ahol szabadon terjedhet egy táncoló Gyurcsány-mém, ott a többség rájön, hogy ez az ember egy paprikajancsi. Az orbánviktoros-kimdzsongunos animgifek pedig ráébresztenek, hogy Magyarországon valami nincs rendben a szabadsággal.