Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AsztalosÉci

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„....nem prédikáltak a templomokban meg piactereken, hanem azt mondták: - A mi életünk beszéljen helyettünk.” Akik szerették gyermekkorukban Nils Holgersson csodálatos utazását a vadludakkal, azok biztosan hallottak már Selma Lagerlöf svéd írónőről. Én nagyon szerettem, de akkoriban nem…..
"Mert ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahol te meghalsz, ott akarok meghalni én is, ott temessenek el engem! Úgy bánjék velem az Úr most és ezután is, hogy csak a halál választ el engem tőled!" (Ruth könyve 1.…..
AsztalosÉci 2018.02.01 20:43:46
@Ludwig Lutheranus: Azon leszek, köszönöm a bíztatást! :)
Ha lemaradtál, az első részt itt olvashatod el.  „Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen énbennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy a pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában…..
  „Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.” (Kol, 3,14) Talán minden másképp alakul, ha gyermekkoromban jártam volna hittanra a barátnőimmel. A szüleim ezt nem tartották fontosnak, na meg a nyolcvanas évek közepe-vége felé ez…..
AsztalosÉci 2017.11.01 11:18:54
@fénycsepp:
Köszönöm a biztatást! A férjem sok személyes élményt is megoszt a hívekkel a prédikációiban, amely szeméyessé, és jól befogadhatóvá teszi azt. Nyilván én elfogult vagyok, de a visszajelzések alapján is mondhatom, hogy értik és szeretik a prédikációit.
AsztalosÉci 2017.11.01 17:28:44
@br17:
A lényeget megragadta :)
AsztalosÉci 2017.11.01 17:42:38
@Az Ellenálló:
A sok gyerek szülésével kapcsolatos "beszólások", igazából félig-meddig viccesek voltak.
Az emberek úgy tekintenek sokszor a lelkészekre/lelkészcsaládokra, mintha náluk tilos volna születésszabályozás, és mindent Isten akaratára kellene bízniuk. Az ismeretek hiányából fakad a sok félreértés. Bár hozzáteszem a szememben valóban csodálatra méltóak a nagy családok, melyek gyakoribbak lelkészcsaládoknál, vagy hívő családoknál. Ha hamarabb kezdtem volna.. :)
A másik dolog viszont akkor valóban rosszul esett, de hamar túltettem magam rajta. Azóta úgy látom neki is megelégedésére van a házasságunk.
Még mindig nem tudod, mit fogsz főzni az ünnepekkor? Biztosra szeretnél menni és finomat is enni? Összeválogattam egy jól használható menüt, ahol párhuzamosan el tudjuk készíteni a 3 fogást, és cukorbeteg/IR-es vendégünk is jóízűen ehet belőle aggodalom nélkül. :-) A recept további részét IDE…..