Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mariska...

24 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MI AZ A REFLEXOLÓGIA? A reflexológia ősi hagyományokra épülő természetgyógyászati módszer, melynek lényege, hogy a reflexzónákon (pl. a talpon) kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, és így képes visszaállítani…..
Mariska... 2015.03.03 10:07:27
@Emmanuel Goldstein: Igen! Ha elsajátítjuk a kezelés technikáját, akkor bárki képes akár önmagát, családtagjait is kezelni. Biztos, hogy csak javulni fog a közérzete, általános állapota! :)
Mariska... 2015.03.03 10:49:11
@pythonozok: Köszönöm az észrevételt , a bejegyzést kiegészítettem az ellenjavallatokkal!
Mariska... 2015.03.03 11:24:27
@pythonozok: MINDENKINEK LEGYEN HITE SZERINT!
Egy kis ropogtatni való a hétvégére. Hozzávalók: 10dkg zabpehelyliszt 3dkg vaj 2 evőkanál joghurt 1 fürjtojás(fél jérce) 5dkg reszelt sajt A hozzáfalókat összegyúrjuk, henger alakúra formázzuk, hideg helyen 1 órát pihentetjük. Korongokat vágunk belőle, megkenjük…..
Talán nem vagyok egyedül azzal az emlékkel, ami gyerekkoromra vezethető vissza, a menzai ebédek birodalmába...pörkölt tarhonyával és az elengedhetetlen karikára vágott céklasalátával. Nem tudom ki szerette, nekem a hátam borsódzott tőle! Egy ideje azonban kezdem felfedezni…..
  Gyakran emlegetjük azt a tényt, hogy nagyszüleink zsírt, szalonnát, tepertőt, kolbászt ettek és bizony igen magas életkort értek meg, kevés betegséggel. A titok szerintem a zsír fogyasztás előtt megivott, kis pálinkában és a mellé fogyasztott hagymafélékben van. Nem…..
De miért is kellene választani? Nem tudnám már elképzelni, hogy megvonjam magamtól a finom falatokat. Egy ideje azonban nagyon fontos lett számomra, hogy amit megeszek az az egészségemet is szolgálja, ne csupán étel legyen, hanem energiát adó táplálék. Igyekszem a hússal…..
Erről az ételről csak azt tudom elmondani, hogy alig tudtam megállni, hogy az egész tepsivel bekebelezzem! Pedig az nem kis adag :) Nagyon egyszerű az elkészítése: a legjobb ha rendelkezel egy pároló edénnyel az alsó részbe vizet tettem, amikor felforrt beletettem egy tojást. A…..
Változás Finomat enni és fogyni? 2015.02.23 13:40:10
Sok reform étel van a tarsolyomban, de nem tagadhatom, hogy mennyire vágyódom a régi ízekre. Így többször láthattok majd olyan recepteket, melyek a hagyományos magyaros konyha igazi klasszikusai, persze ebben a formájukban egészségünkre válnak és egyáltalán nem terhelik meg a…..
Változás Tartós FOGYÁS! 2015.02.23 10:49:29
Azt tapasztalom, hogy a fogyókúrához  is ért mindenki, mint a gyermekneveléshez, vagy a ma oly divatos ezotériához. Életmódtanácsokat kapunk nap, mint nap ,,elég csak néhány percre fellátogatnunk az internetre. Ma már könnyen leküzdhetjük a rákot, pillanatok alatt lefogyhatunk…..
  Ma valami fenséges ízharmóniát hoztam, ha eddig még nem próbáltad ki receptjeimet kezdd ezzel, nem fogsz csalódni! Törj át 15dkg túrót(én félzsírost használtam) adj hozzá 6 dkg őrölt diót és 6 dkg őrölt magvat(ami van otthon én napraforgót, szezámmagot, lenmagot…..
    A böjti időszakban is jól lakhatsz. Ma egy igazi nagyágyút hoztam, arra az esetre, ha kínoz az éhség. Igazán egészséges alapanyagokból készült. A savanyú káposzta, a bab hazai idényzöldség,ha nem termett a kertben, akkor is olcsón beszerezheted, a paradicsomot én főztem…..
Hétvégére ajánlom egy kedves régi ismerősöm receptjét. Kipróbáltam, fenséges, laktató fogás. A gombafejeket gőz fölött puhára pároljuk (8db) . 3db tojást keményre főztem, lereszeltem, összekevertem 15dkg füstölt reszelt sajttal,tettem hozzá sót, borsot, lestyánt,…..
Igen!  Összeszámoltam ,életem során minimum ennyit fogytam! Jogos a kérdés, akkor miért vagyok most is kövér? Az első nagy fogyás szülések után volt (30 évesen)testkontrollal, ez a "diéta" a 90 napos alapja is. Lényege a tápanyagok szétválasztása. Reggeli, tízórai csak…..
Változás Fogyasztó lepénykék. 2015.02.13 13:34:14
Mindig akkor okoz gondot az egészséges táplálkozás, amikor utazom. Ha nem viszek magammal szendvicset, akkor biztos, hogy megtámadom az első utamba kerülő látványpékséget. Nos ezek az "ételek" igen drágák , az egészségünkre is nagyon ártalmasak, és minél többet eszünk…..
Ma nem kell főznöm, hiszen a keddi rakott savanyú káposzta olyan bőségesre sikeredett, hogy a mai ebédemet is fedezi( receptjét a február 10-i bejegyzésben találjátok). Nagyon fontos, hogy gazdaságosan készítsük az ételeinket. Receptjeim kiadósak, azt gondolom mindenki számára…..
Észrevettétek már, hogyha nagy szeretettel készítetek családtagjaitoknak vagy barátaitoknak egy ételt, az átlagon felülien fog sikerülni? Mit gondoltok miért van ez így? Miért volt régen a konyha a fő lakótér? Vajon miért Édesanyánk húslevese a világon a legfinomabb? Régen a…..
Igencsak eljött már az ideje egy finom levesnek. Tárkonyos zöldséglevest hoztam ma nektek. Ne feledjétek a friss fűszerek sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint az ízfokozót tartalmazó ételízesítők, ne használd őket! Tárkonyos zöldségleves: 1 fej vöröshagymát dinsztelj…..
A  ZABPEHELY A fehér lisztemet egy az egyben lecseréltem zabpehelylisztre, zabpehelyre. Biztosan tapasztaltad, hogy gyakran használom a főételek elkészítése során is! A reggelt zabkásával kezdem, kevés mézzel, fahéjjal és házi szilvalekvárral. Felgyorsítja az emésztést, lassan…..
Változás Rakott savanyúkáposzta 2015.02.10 14:01:30
Ma egy igazi téli kedvencet készítettem, természetesen hús nélkül, lencsével. Az alábbi lencsealap nagyon sokrétűen felhasználható, mindenféle rakott zöldséghez, vagy tölteléknek(töltött paprika, káposzta st.) , fasírozottnak, vagdaltnak, stefániának, tényleg csak a…..
Változás Mézes-mustáros cékla 2015.02.09 13:12:14
Kedvencem a mézes-mustáros csirke, így ma azon gondolkodtam, hogy hús nélkül hogy tudnám élvezni  az isteni pikáns ízeket. A céklára esett a választás. Most elég gyakran fogyasztom, leginkább este ;fél cékla és két alma levét préselem ki. Igazi vitaminbomba! Az egyik legjobb…..
Változás Napfelkelte 2015.02.09 07:44:15
Annyira gyönyörű a mai napfelkelte. Szép napot kívánok mindenkinek! :) ..
Még soha nem készítettem sajtgolyót, nem is értem miért , káprázatosan finom. A csatni (chutney)nagy kedvenc, most egy kicsit kímélőbben készült, természetesen cukor nélkül. Sajtgolyó: 7dkg füstölt, 7 dkg trapista sajtot reszeld le, tedd hozzá a tegnap megmaradt…..
Ezerszer körbejárt téma az újévi fogadalom. Miért is teszünk fogadalmakat és miért is szegjük meg olyan gyorsan? Ösztönösen érezzük, hogy valami nincs rendbe az életünkkel. Általában azt gondoljuk, hogy a külső tényezők okozzák boldogtalanságunkat, változtatni kell, le kell…..
Körülöttünk minden változik pillanatról-pillanatra. A boldogságunk azon múlik, hogy éljük meg ezeket az átalakulásokat. A lelkünk épp úgy bebábozódhat, mint a testünk.Amikor elkezdünk tudatosan figyelni befelé önmagunkba, csodás átalakulásnak lehetünk tanú. Nem könnyű ez…..
Változás A változás kezdete 2014.12.29 16:00:55
Néhány hete elhatároztam, hogy egy kicsit rendbe teszem némiképp megroggyant egészségemet, melynek természetesen első lépése mindig az étkezés megreformálása. Bár a hústól nem tiltottam el magam, de valamiért nem kívánom, így olyan ételeket főzök magamnak melyek laktatóak…..