Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csile77

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember élete szakaszokra oszlik. Nemcsak életkoronként követik egymást ezek a szakaszok csecsemőkortól az agg korig, hanem lélektanilag is. Közhelyesen úgy mondják, hogy lezárult életem egy fejezete. Ennek aztán vannak külső vetületei is- nyilván az emberben bent is átalakul valami. Az alakulást…..
Úgy látszik, ahogy megy az idő előre- de fogalmazhatnék úgy is, ahogy idősödöm, egyre nosztalgikusabb leszek. Elsősorban a fejemben kutakodok emlékek után, de ha a szülői házba kerülök- szerencsére élnek  a szüleim,- akkor aztán belevetem magam a kissé szoruló fiókok húzogatásába, a csipkés…..
Ha kinézek az ablakon, még zöld levelek bólogatnak befelé, a kék égen a nyári bárányfelhők úszkálnak, a rigók még boldogan repkednek az ezüstfenyő és a tuják között, de valami már megváltozott. Nem tudom pontosan ez a változás miben is fogható meg igazán. Talán abban, hogy a fa méretűvé nőtt…..
Egy ismerősöm jelezte, hogy jól van. Persze ebben nem lenne semmi különleges, de épp Nizzában él, ahol az éjjel terrortámadásnak minősített vérengzés volt. A belvárosban a nemzeti ünnepre rendezett tűzijáték ideje alatt a sétányra hajtott, az ünneplő emberek közé, egy teherautó. Több tucat halott…..
Habár fejlesztésnél maximálisan arra törekedtünk, hogy a legegyszerűbb legyen egy blog, illetve egy poszt létrehozása, mégis vannak, akiknek ez nehézséget okoz, nekik szánjuk ezt a posztot. Első lépésként hozz létre egy Indapass felhasználót, az Indapass egy köztes szolgáltató, ami az összes Indás…..
Ugyan, mi köze a színtannak a varráshoz??? Nagyon is sok, hiszen színes anyagokkal dolgozunk! A színtan izgalmas dolog, néhány szabály betartásával kitűnően használható a mindennapi életben. Pl- Lakberendezésben, öltözködésben, sőt, akár egy étel tálalásánál is. A bejegyzés címe egy kissé komor és…..
Amikor a kisfiamat vártunk, nem találtam a piacon olyan babakelengyét, amely igazán elnyerte volna a tetszésem. Sokkal az volt a bajom, hogy  hogy harsány színekkel, negédes figurákkal "rakták tele"- persze, hogy eladható legyen. Miki egérrel, Minnie-vel mindent el lehet adni, legyen az előke, rugi…..
Varrás? Babadolog! Hűűűvöst! 2016.06.24 21:23:50
Hűűvöst! A mai nap kezdtem el azon gondolkodni, hogy miért nem állítottuk fel még a kerti medencét. Ott tényleg lehetne hűsölni. Napközben. Sajnos éjszakára nem költözhetek bele, pedig igazán jól esne ezeken az alig hűlő éjszakákon. Akkor mi a megoldás éjszakára? Kb. 11-től már lehet ablakot…..
Varrás? Babadolog! Tündérhinta 2016.06.22 11:36:13
Esküszöm, végig futottam mind, a kb. ötszáz oldalt, csakhogy ráleljek, és pontosan idézhessek. De nem találtam! Pedig biztos vagyok benne, hogy Mikszáth Kálmán összegyűjtött novellái közül valamelyikben szó volt a tündérhintáról. Azt hiszem, neves írónk " micsoda tündérkert"-nek nevezte azt a…..
"Persze, múlt héten kellett volna. Azóta egy csomó lerohadt. Most már elég kevés van. Szinte nem is érdemes érte a fára mászni." Ilyen gondolatokkal pislogtunk fel a fára, de aztán mégiscsak a cseresznyefán kötöttünk ki. Illetve nem mindannyian, mert a 3 hónapos ded a cseresznyefa alá állított utazó…..
Varrás? Babadolog! Mézcseppek 2016.06.18 22:51:01
Most  kellene jönni annak a résznek, hogy ki vagyok, mikor és hol születtem, hová és mettől meddig jártam általános iskolába, középiskolába, főiskolára, egyetemre., stb, stb, stb...adatok halmaza. Szerintem az ember nem adatok halmaza! Szerintem, amik igazán meghatároznak, azok a leülepedett,…..