Regisztráció Blogot indítok
Adatok
transylvanicus

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pálkő birtok? Fejlemények 2015.05.05 10:05:48
Nos, volt dolog az elmúlt pár hónapban. A szakvélemény természetesen megérkezett, ugyanaz szerepel benne, amit a helyszínen szóban mondott az úr, vagyis dió a legfelső részen nagyon kevés, alatta egy sávban mogyoró, de bodza az egész területre bárhová telepíthető. Nem lettünk…..
Pálkő birtok? Terület 2015.02.16 17:59:38
Egy héttel ezelőtt sikerült aláírnunk a szerződést a kenyai területre. 3 helyrajziszámon, összesen kicsit több mint 12 hektár, erdőtalaj, gyönyörű fekvés. Hogy a mienk lesz-e végül, az néhány hónap múlva derül csak ki, az eljárás végén. Lórinak közben papírja is lesz…..
Pálkő birtok? Kenya 2015.02.02 18:57:31
A balatoni területek megtekintése és gondolatban jórészt elvetése után Komárom-Esztergom megyét vettük górcső alá. Két területet néztem meg. Az egyik 15 hektár egyben, de drágán és a semmi közepén. Egy felhagyott homokbánya mellett vitt el a nagyon ramaty földút, és a…..
Pálkő birtok? Terület keresés 2015.01.18 19:02:56
No kérem, az elmúlt két hétvégén kirándulásokat tettünk a Káli-medencébe és környékére. Mindegyik megtekintett teleknek van előnye és hátránya is, de több a hátrány, mint az előny. Közmű egyiken nincs. 1. A legszebb Tapolca mellett fekszik, kilátással a Csobáncra, a…..
A szándék a gazdálkodáshoz már évek óta motoszkál mindkettőnkben. Tavaly jutottunk el addig, hogy tavasszal mindketten beadtuk jelentkezésünket a fiatal gazda pályázatra. (Hivatalos nevén: "A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető…..
Pálkő birtok? Tatáról 2015.01.09 14:19:29
Tatát mindig csodáltam. Erős borostáját, mikor puszit adott, most is érzem, ahogy az illatát is. Tata-szaga, munka, por és Nap- és izzadságszaga volt. Többször előfordult, hogy este a markában fényes-szép levelibékát, vagy a lajbiján csücsülő óriás zöld sáskát hozott nekem…..
hogy vagyunk ketten. Az unokatestvérem, Lóri és én. Lóri 4 évvel idősebb nálam, és első unokatestvérem. Gyakorlatilag együtt nőttünk fel, rengeteg peca és móka közepette. Felnőttkorunkra ki-ki belevetette magát az egzisztencia-építés bűnös világába, hajtottuk a…..
Pálkő birtok? Kiindulási alap 2014.12.31 14:47:15
Multi- és kisvállalkozások, valamint saját cégek berkeiben eltöltött hosszú évek után figyelmem egyre inkább a mezőgazdaság felé fordult.A környezetem számára ez sokszor meglepő, számomra kevésbé az. Erdélyből származom, földműves felmenőkkel áldott meg az Isten.…..