Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Barna

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Úgy gondolom, a búcsúzás fájdalmas, de elkerülhetetlen része kell, hogy legyen időnként az életemnek, hiszen ha benne ragadok és belefásulok a mindennapi rutinomba, elszalasztom a lehetőségét annak ,hogy igent mondjak arra az új életre, amit Isten szán nekem." Részlet az 5-ös…..
Csücsop blog Hogyan tovább? 2015.09.17 19:00:00
A közös Veni Sancte szentmise előtti ráhangolódásban előre tekintettünk a jövőre, vizsgáltuk a jelent, szemléltük a múltat, megvizsgálva életünk egy-egy területét. Az ősz és a tanév kezdete sok változást hozhat munkánkban vagy tanulmányainkban, és amikor a változás…..
A 10-es kiscsoport ráhangolódása témájaként az Oltáriszentséget választotta. Püspök atyának köszönhetően lehetőségünk volt arra, hogy egy szentségimádással hangolódjunk rá. Alább a szentségimádás során elhangzott gondolatokat olvashatjátok.       “Olyan volt,…..
Csücsop blog Nyolc Boldogság 2015.04.30 19:00:00
Jézus tanácsát világosan olvashatjuk a Szentírásban. A hegyi beszéd azzal kezdődik, hogy nyolcféle embert hirdet boldognak (Mt 5,3-10). De Jézusnak e szavai megdöbbentőek. Olyanokat mond boldognak, akiket józan ember soha szerencsésnek sem nevezne. Boldogok a szegények, a…..
"Mostanában vettem észre, hogy nem találom az életemben Istent. Valahova elbújt. Nem tudom, hogyan, nem tudom, miért, de mintha nem lenne meg valaki, aki korábban ott volt. Elkezdtem – hiszen mi mást tehetnék? – keresni az életemben, hol is találom Őt.Hétfő. Reggel korán kelés,…..
Csücsop blog A szolgálat 2015.04.19 19:00:00
 Az utóbbi időben többünket foglalkoztatta az a gondolat, hogy mit jelent életünkben az oly sokszor emlegetett szolgálat, amely az egymás iránti szeretet egyik legfőbb megnyilvánulása. Az 5-ös kiscsoport a ráhangolódásában, egyéni tanúságtételeken keresztül próbálta saját…..
Felmerült bennem a kérdés: létezik még igaz barátság? Van-e igényük egy olyan emberre, akivel dolgainkat őszintén megbeszélhetjük, akiben bízhatunk, aki elfogad bennünket? Vagy csak a haverok kellenek, akikkel együtt lehet szórakozni, diszkóba, buliba menni? Nehéz felvállalni a…..
Csücsop blog Remény 2015.03.26 19:00:00
Kedves Olvasónk! Él benned a remény a holnapra? Tulajdonképpen miben reménykedjünk? Van értelme egyáltalán valamiben, valakiben reménykednünk? Átérzed, hogy Jézus Krisztus személyes, neked szóló szeretete, bűneid átvétele és eltörlése mekkora kincs mindennapjainkban? Bizony,…..
Csücsop blog Bűnbánati alkalom 2015.03.12 19:00:00
Az idei Nagyböjtben a Bűnbánati alkalomkor a 18-as, Világ világossága kiscsoport volt a házigazda. Fogadjátok szeretettel a ráhangolódásukat!         Rövid elcsendesedés után Izajás próféta könyvéből olvastunk fel: 1Kiálts teli torokból, ne kíméld magad, emeld…..
"Amíg csak kapni akarok egy kapcsolattól, nem fog működni. Nem szabad arról szólnia, hogy szükségem van valakire, akinek fontos vagyok, aki megdicsér, és csak így érzem magam értékesnek. Először magamban kell eljutnom oda, hogy egy egész, szerethető és értékes ember vagyok.…..
"Egyszer voltam egy lelkigyakorlaton, ahol a szabadság volt a téma. Meghívtak a szervezők egy börtönlelkészt, aki elhozott két egykori rabot: egy nőt és egy férfit, akik a börtönben tértek meg... számomra tök hihetetlen volt, hogy ők megtértek (csalás, asszem gyilkosság volt a…..
A mai kor embere a végletek, a szélsőségek embere. Bármire is teszi fel az életét azt legtöbbször teljes erőbedobással csinálja. Aki hírnévre, hatalomra pályázik az mindenkinél magasabbra és magasabbra akar eljutni. Aki a kábítószer nyújtotta élvezeteket hajkurássza az…..
Csücsop blog Az önbecsülés 2015.02.05 19:00:00
Ahogy nem sarjad két egyforma levél a faágon, úgy belőlünk sem volt és nem is lesz több ezen a világon. Más ízeket szeretünk, másért sírunk, örülünk és lobban lángra a szívünk. Tulajdonságainkat mint becses kincseket bízta ránk Teremtönk és az örökkévalóság lelkét…..
Csücsop blog Gondviselés 2015.01.29 19:00:00
"A Biblia úgy mutatja be Istent, mint Atyát, aki őrködik teremtményei fölött és minden szükségükről gondoskodik.” (Püspök atya idézete egy teológiai szótárból) Mit is jelent Isten gondviselése? Mi része van benne Neki és nekem? Mi a helyzet a gondokkal, kudarcokkal,…..
A boldogság nyughatatlan vágya az utolsó lélegzetvételünkig kíséri életünk. Értelmünk hamar a csalódás üres érzésével ismeri fel a tényt, miszerint földi létünket örömök apró mozaikdarabkái színesíthetik csupán. Még a szerelem legmagasztosabb ideája sem képes…..
Csücsop blog Időbeosztás 2015.01.15 19:00:00
Unatkozni? Utoljára általános iskolás koromban unatkoztam. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Dolgozó emberek és egyetemisták egyaránt inkább a másik végletbe esnek, nincs idejük arra a sok mindenre, amit meg szeretnének csinálni. Vagy lehet, hogy csak időbeosztás kérdése az…..
Csücsop blog Visszatekintés 2015.01.08 19:00:00
Teremtett világunk sajátos jegye az elmúlás. A rohanó idő kérlelhetetlenül szedi el tőlünk életünk értékes perceit. A nappalok és éjszakák szakadatlan láncolata egy újabb év eseményeinek kitörölhetetlen nyomait hagyták az emlékezetünkben. Az események mögött saját…..