Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodripisti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborító, hogy Magyarországon az orvosok nagy része egy felelőtlen pöffeszkedő IQ- nulla, aki emberek ezreit teszi tönkre a téves diagnózisaival! Kedves Praxis blog!   Édesanyám hamarabb halt meg, mint kellett volna, mert Dipankrint szedetett vele a helyi kardiológus. Ő ügyelt…..
bodripisti 2014.12.28 08:48:50
@csakmotyogok: végre egy tiszta hang az éterben...
Nem mondom, hogy nincsenek felháborító esetek, DE ez a "cikk" nem más, mint (orvos)közösség elleni - igen occsó színvonalú - izgatás.
Amúgy szakmabeli vagyok és én is szeretem a science fiction-t...ilyen bárgyú történetet én is bármikor rittyentek:

"...szemét orvos évekig szedette alkoholista édesanyámmal a Cavinton nevezetű mérget, amitől tönkrement a mája. Végül a gyógyszer okozta a halálát is, amikor májenzim vizsgálatra ment. A kórház előtti zebránál jutott eszébe, hogy nem vette be a reggeli tablettát. A bal kezével éppen a szájához emelte a halálos pirulát, ezért nem látta a balról érkező nyerges vontatót és elélépett...BALKEZESNEK CAVINTONT?!! ROHADÉK ORVOSOK!!!"
bodripisti 2014.12.28 09:35:46
@BKV reszelő: sztem a fő probléma, hogy általánosítunk és ebből messzemenő következtetéseket vonunk le. A porbléma ennél sokkal összetettebb.
Pl., ha fizetést vesszük alapul, akkor nem létezik olyan, hogy orvosi fizetés...Ezzel szemben van jól kereső orvos, aki a nyugati fizu többszörösét is simán zsebre teszi és van rosszul kereső orvos, aki napi 12-14 óra klinikai munkáért majdnem annyit kap, mint Gizike a műkörömépítő stúdióban. Cserébe sötétben jöhet-mehet.
Sok orvosnak esélye sincs, hogy mellékeshez jusson, mert egyrészt nem is lát beteget (ld. pl. radiológus) vagy a beteg már nem él, esetleg csak a mikroszkóp alatt találkoznak (ld. patológus), ill. a igen ritka, hogy a műtét után őt keresik (aneszteziológus).

Aztán ott a ranglétra kérdése. A Mo.-on honos rendszerben a nagyhalak körbeveszek egy relatíve kis méretű etetőkosarat, míg a kishalak azt eszik amit a nagyhalak kipottyantanak, esetleg amit a víz észrevétlenül elsodor.

Nevetséges a bérfeszültség is, ami az egyes szakterületek között húzódik. Ugyanolyan orvosi diplomás emberek nem fognak a korábbi évfolyamtársuk fizetésének a töredékéért itthon gürcölni. Arról már nem is beszélve, hogy a rezidensek itthon tartása érdekében kifizetett ösztöndíjnak csúfolt bérkiegészítés meghaladja a szakvizsgával járó magasabb kereseti kategóriával járó bérnövekményt. Magyarul a friss szakorvos hivatalosan kevesebbet keres, mint a tapasztalatlanabb, önállóan munkát nem végző kollégája...LOL! Persze a csavar ott van, hogy a szakorvosnak már saját betegei vannak, akiktől viszont "zsebpénzt" kap. Ergo szakorvosként az az ember érdeke, hogy a paraszolvencia rendszer fennmaradjon...Magyarország, én így szeretlek!

Amúgy ha száz aktív kereső összedob 10-10ezret az tényleg egymillió, ami pont fedezi Gizike nyugdíjas nagymamájának a kemoterápiáját fél hónapra (kiegészítő vizsgálatok és kórházi ellátás nélkül)...és sajnos csak a rákos betegeket alapul véve az arány nem 1:100-hoz. És ugye Mo.-on nem ez a vezető halálok. És akkor még a krónikus- és népbetegségekről nem is beszéltem...és így tovább..