Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Detti76

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Vágyakozom egy másik életre, de ahhoz másoknak meg kell halniuk” - írja Detti, és sajnos egyáltalán nem túloz. Nekem valami azt súgja, hogy nincs is egyedül, sokan járhatnak hasonló cipőben...
Detti76 2019.04.02 18:57:17
Nagyon köszönöm mindenkinek aki írt. Sokmindent kiemeltetek, mellyekre igyekszem reagálni. 43 éves vagyok papíron, de belül szinte kislány. Pont az elmúlt évek "nehézségei" alatt jöttem rá, hogy bármire képes lehetek. Csak én szábok határt magamnak. Ami a párom, nem szeretem az élettárs kifejezést, és az édesanyám ellátását illeti az én dőntésem volt. Anyut otthonba is adhattam volna, de nem tettem. A párom is mondta, hogy menjek, de nem mentem és mindkét döntésemre bűszke vagyok. Az édesanyám nem tud beszélni, a jobb oldala le van bénulva.... azért küldték haza a kórházból, hogy ne ott haljon meg és én voltam az aki olyan környezetet teremtettek neki, hogy ennek már több mint három éve és azóta sokat tornázunk, egyedül eszik, újságot olvas ( néha még fel is olvas, a maga nyelvén ) énekelünk, mozog zenére. Persze a párom nélkül nem tudtam volna mindezt megteremteni neki, de többet mosolyog mint sír vagy sopánkodik az állapotán. Én nagyon büszke vagyok magamra/magunkra. Nem vagyok elkeseredve, sőt. Nagyon sok erőt ad. Nagyon szívesen indulnék már holnap, de semmiképpen nem fogom itthon hagyni őket. Lehet, hogy követek el hibákat, lehet hogy van olyan dolog aminek nem jártam teljeskörűen utána ( szív műtét is lehet hogy ilyen ), de azt gondolom amit tudtam megtettem. Ami a testvéremmel való kapcsolatom illeti. Mondták amikor anyu beteg lett, hogy vigyázzunk mert sok esetben megy ilyen helyzetben tönkre testvéri kapcsolat. Nem mindenkinél, de nálunk így alakult. Már túl vagyok ezen a törésen és nem tudom és nem is akarom ezen is törni a fejem. Elfogadtam ezt a helyzetet. Igyekszem minden negatív érzést kizárni. Minden reggel mosolyogva kelek, mert vissza mosolyognak rám. Anyukám és a párom is. Nem fogom soha magukra hagyni Őket. De egyszer el fog jönni az idő amikor nem lesznek velem és akkor olyan életet akarok élni ami csak rólam szól.
Magyar népmesék: A szállást kérő róka..
Volt egyszer egy kakaska meg egy tyukocska. Azt mondta a kakaska a tyukocskának:- Hallod-e, tyukocska, érik már a dió s a mogyoró, gyerünk ki a diós-mogyorós hegyre slakjunk jól isten igazában, míg a mókuska elenné előlünk.- Biz’ a jó lesz, mondotta a tyukocska, gyerünk.Nem sokat gondolkoztak,…..
Mesesziget,mesepark tom és jerry 2017.07.24 08:47:52
Nagy klasszikus kedvenc...
Ma fiús estét tartunk ..
Pereszka futása Abban az időben, mikor Árpád fejedelem a hazát kereső magyarokkal eljutott a Tisza partjáig, a Tisza még nem volt olyan jámbor folyó, mint amilyen ma. Most már, hogy a tudós vízi mérnökök összevissza méricskélték, töltések közé szorították, hol…..
:) ..
Mesesziget,mesepark Magyar mondák 2015.02.11 21:18:06
Lehel kürtje A német és a bizánci császár szövetkezett a magyarok ellen, de nem sok sikerrel, mert a Német Birodalomban belháborúk robbantak ki. Ezt kellett elöbb a német császárnak megfékeznie. A támadók nem voltak elég erősek, ezért váraikba menekültek. Hirnököket küldtek…..
 :) ..
Mesesziget,mesepark Magyar mondák 2015.02.08 17:19:50
A magyarok útra kelnek Ötszáz esztendeje volt már, hogy a hunok elváltak a magyaroktól, és elindultak új hazát keresni. Ötszáz esztendő alatt a magyarok is megszaporodtak Szittyaországban, és elég erősnek érezték magukat arra, hogy Attila örökét meghódítsák.Mielőtt…..
Mesesziget,mesepark A Csodaszarvas 2015.02.08 11:48:44
A Csodaszarvas Hol volt, hol nem volt, messze keleten volt, volt egy híres, hatalmas fejedelem. Tudom, hallottátok hírét, nevét: Nimród volt a neve. Ennek előtte sok ezer esztendővel élt ez a Nimród, de híre fennmaradt. Mert Nimród volt az apja Hunornak és Magyarnak, annak a két dali…..
Mesesziget,mesepark Magyar mondák 2015.02.07 21:35:25
Emese álma Valamikor réges-régen élt a kék vizű tó mellett, a magyarok régi hazájában egy öregember. Ögyek volt a neve, feleségét pedig Emesének hívták.Egyszer Emese elaludt a sátrában, és igen szépet álmodott.Azt álmodta, hogy leszállott fejére egy turulmadár, a…..
:) ..
Mesesziget,mesepark Mátyás álma 2015.02.07 12:42:51
Mátyás álma Mátyás király azelőtt béres volt. Egyszer álmában angyal jelentette neki, hogy ő lesz a király. A gazdájának hat ökre volt. Amikor szántott, mindig csára hajtotta az ökröket. Egyszer, amikor a gazdájával szántott, elkezdett az eső szitálni. Azt mondja a…..