Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simonzsófi

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap Ott a Bor 30-20-10 év 2024.03.10 16:34:49
Ünnepeljük együtt a Gál Szőlőbirtokot és Pincészetet!30 év borászat… 20 év pincészet… 10 év barátság... A Holnap ott a Bor-nak és a Gál Pincészetnek a közös múltja régre nyúlik vissza. Különleges pincészet számunkra, és márciusban ismét elérkezünk egy kerek évfordulóhoz, emiatt úgy döntöttünk,…..
  1 évvel ezelőtt elkaptam a covidot, szinte tünetmentesen vészeltem át a betegséget, viszont pár nappal a pozitív pcr tesztem után döbbentem rá, hogy egyáltalán nem érzem a kellemetlen illatokat. A barátaim ujjongva konstatálták, hogy milyen jó nekem, így most már akármennyire büdösek lehetnek,…..
A legjobb pillanatok egyike, mikor a családommal és barátaimmal körbeüljük az asztalt és finom ételekhez illő jó borokat kóstolhatunk. Ha ebben a helyzetben csak szűk körben ünnepeljük a Húsvétot, akkor is jó érzés eltalálni az ünnepi ételhez illő bort. Nézzünk néhány „szabályt”, amit persze meg is…..
Ellátogattunk a HOB csapattal -Csetvei Krisztivel és Kovács Rékával- a Sol Montishoz, hogy megnézzük a mátrai borászatot. Sokan Kovács és Lánya néven ismerik a pincészetet, de hatalmas átalakuláson ment keresztül a márka és a pincészet is, így ma már Sol Montis néven ismerhetitek őket. Kovács…..
Holnap Ott a Bor A Föld napja 2021.04.22 15:38:10
A Föld Napja alkalmából készültünk Nektek egy kis érdekességgel a talaj típusokról, hogy amikor meglátogatjátok ezeket a borvidékeket, tudjátok mi is rejtőzik a talpatok alatt. Csongrádi borvidék Az öntés talajon található lepelhomoktalajok a jellemzők. Kisebb részben barna erdőtalajok,…..
A legjobb pillanatok egyike, mikor a családommal és barátaimmal körbeüljük az asztalt és finom ételekhez illő jó borokat kóstolhatunk. Ha ebben a helyzetben csak szűk körben ünnepeljük a Húsvétot, akkor is jó érzés eltalálni az ünnepi ételhez illő bort. Nézzünk néhány „szabályt”, amit persze meg is…..
    A legjobb pillanatok egyike, mikor a családommal és barátaimmal körbeüljük az asztalt és finom ételekhez illő jó borokat kóstolhatunk. Ilyen alkalom közeleg most is, nézzünk néhány „szabályt”, amit persze meg is szeghetünk. Sorrend: Ha több fogásos étkezésre készülsz, mindig a könnyű,…..
Elsősorban azt, hogy a világ kékfrankosainak több mint 50%-a Magyarországon található, ráadásul szinte az összes borvidékünkön fellelhető. Jelenlegi termőterülete mintegy 8300 ha. A tokaj-hegyaljai, somlói és badacsonyi borvidékeket leszámítva mindenütt találkozhatunk vele. Legnagyobb mennyiségben a…..
Mikor, milyen bort, kinek, mennyiért? Gondolom, a Te fejedben is leperegtek már ezek a kérdések, amikor bort választottál ajándéknak vagy egy üzleti vacsorára, egy esti borozáshoz készültél vagy éppen az egyetem legjobb csaját próbáltad elcsábítani. Íme egy kis iránymutatás, ha elakadnál a…..
A Holnap Ott a Bor Ismerd meg a borászt programjának következő pincészete a Homola Pincészet, nem véletlen, hogy a pincészet szinte teljes színe java szerepel a szortimentünkben, és olyan tételeket is megtalálsz közte, amiket csak a Holnap Ott a Boron tudsz megvásárolni. A pincészet tuljadonosa…..
  A Holnap Ott a Bor "Ismerd meg a Pincészetet programjának" következő kiváló borászata, a Dörgicsén található Pántlika Pincészet, melynek teljes szortimentje már nálunk is elérhető! Szeretnénk bemutatni a pincészetet Neked, hogy jobban megismerd, miért is szerettünk bele boraikba. A pincészet a…..
  "Letisztult, éles, karakán vonalvezetés - Ez a MIKO JEWELRY! " A dizájn ékszerek egyedi, a műhely által kifejlesztett technikával, kézzel készülnek égethető gyurmából.Ékszereink mindegyike a vagány nő tökéletes választása akár hétköznapra, akár különleges…..
  "A sikk és praktikum finom találkozása az átgondolt funkcionalitással, mi ebben hiszünk!"  A WisEDress megálmodója 2 fiatal rohanó életet élő nagyvárosi anyuka. Gyártásvezetőként és project managerként lehetőségük volt a legjobb, független magyar modellezőket, szabászokat és varrodákat…..
Gondolom, Te is jártál már úgy, hogy egy igazán hideg időben csak beburkolózva szipogtál, és vártad, hogy valaki odanyújtson Neked egy meleg teát. A valakit még nem tudjuk biztosítani, de egy jó boros tea receptet igen. Kivételesen azt javaslom, hogy ne a több éve féltve őrzött vörös borodat vedd…..
Holnap Ott a Bor Bősz Adrián 2015.11.02 11:33:57
 Bősz Adrián: mérnöki precizitás, nagy potenciál, ámbár kicsit sarkos borok...  A vállalkozó szellemű fiatal borász már korábban bizonyította, hogy helye van a legnagyobb szakemberek nevei mellett, ámbár saját birtokát ezidáig csak kis lépésekben fejlesztette. A HOB…..
A borok gondos kiválasztását követően érdemes figyelmet szentelni a megfelelő temperálásra. Legjobb, ha egyből a nagykönyv által javasolt alsó hőmérsékletre kerülnek lehűtésre a tételek. Az ajánlott hőmérsékletek a következők: Fehér- és rozé boroknál 8-12 C Édes,…..
Az idei nyár összehozta a Bornapló ötletgazdáját Gyalog-Szőke Zsófiát a HOB csapatával. Először egy borkóstolót tartottunk Zsófi szervezésében- aki fantasztikusan szervez igényes borkóstolókat "Nemcsak anyukáknak". A vacsora az évek alatt igazi csajos rendezvénnyé nőtte ki…..
Holnap Ott a Bor Tények, tévhitek 2015.06.27 08:14:31
  Fontos tisztázni az egyes évek közötti időjárásbeli előnyöket és hátrányokat. Kiváló évjáratnak azokat az éveket nevezhetjük, ahol az látszik, hogy a szőlőskertek különösebb extra ráfordítás nélkül is szép egészséges termést adnak. Az elmúlt hatból sokszorosan…..
  Kertész Zoltán évekkel ezelőtt új életformát választott magának és családjának. Az üzleti szférát hátrahagyva Etyeken alapított birtokot. Visszavonultabb élete azonban rendkívül értékes tételeket terem. Egyelőre egy kisebb 7 hektáros terület adja az alapot, de Zolit…..
  Vitatott téma a bor piacon a palackzárás. Többen írtatok nekünk, hogy melyik dugó jobb és miért, hol lehet például üvegdugóval lezárt bort vásárolni stb. Ezért leírtuk az alapokat és a véleményünket.  A boros palackok lezárására, s a külső behatásokkal szembeni…..
Ha mondanom kellene egy napot, ami életem egyik legnagyobb élménye volt, akkor az április 18-át biztosan megemlíteném. Mert az Amorf Ördögök - a Musicland lemezboltban megtartott - klub koncertje tényleg fantasztikusan sikerült. Emlékszem, amikor Csetvei Kriszti előrukkolt az…..
..
  Mikor, milyen bort, kinek, mennyiért? Gondolom, a Te fejedben is leperegtek már ezek a kérdések, amikor egy üzleti vacsorára, egy esti borozáshoz készültél vagy éppen az egyetem legjobb csaját próbáltad elcsábítani. Íme egy kis iránymutatás, ha elakadnál a borrengeteg…..
Gálné Dignisz Éva 2013-ban nyerte el az Év Bortermelője díjat, eddigi egyedüli nőként. Nem véletlen, hogy kiérdemelte ezt az elismerést  pedig nehezebb dolga volt  nő és kunsági borász lévén. De a borai minősége és a család irigylésre méltő szakmai tudása…..