Regisztráció Blogot indítok
Adatok
duck11

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 30-án jelent meg, hogy az MH 34. Bercsényi László KMZ tíz katonáját tüntették ki a Combat Infantry Badge-el, a „műveleti szerepvállalásban nyújtott teljesítményért”. A szűkszavú sorok sajnos nem térnek ki pontosan arra, hogy mi is ez a CIB, és miért is szokták…..
duck11 2014.12.26 19:39:06
@dudi01: ,,Én ezt azért még véletlen sem nevezném kitüntetésnek!!! Mint ahogy láthatjuk semmit nem kell érte csinálni csak harcolni(jól/rosszul,eredményesen/ eredménytelenül,1 percet/1 hetet tök mind1)az meg a katona alap feladata.
Olyan mintha a tűzoltót azért tüntetnék ki mert elolt egy szobát mindenféle + nélkül."

Hmm. A CIB nem egy kitüntetés, hanem egy adomány. A CIB nem adományozható csak úgy mindenkinek, pláne minden misszió végén mintegy automatikusan, ne tegyünk úgy mintha így történne. Ez nem NATO medal. A CIB megszerzéséhez igazolt tűzharcban való részvétel kell és nem arra gondolok, hogy valaki ül az autóban majd egyszer csak rálőnek menet közben és akkor az már megkapja. Ez nem így működik. Részt veszel benne, kvázi lőnek rád és te is lősz az ellenre. Ez a tűzharc megvívásának jellege. Nem kell lefigymálóan, amolyan nyegleó, vállrándító módon nyilatkozni róla, mert nem csak úgy osztogatják és nem mindenkinek, az ezen a blogon valaki által leírt módon. Az nem baj ha valamiről nincs pontos infónk, az már annál inkább, ha ferdítünk, torzítunk. Jah és igen. A katona dolga a harc. Az igaz, de egy katonát nem azért tüntetnek ki ami a dolga, hanem ahogyan azt végzi, végezte. Nagy különbség. Amint írtam a CIB nem kitüntetés, hanem adomány. Egy igazolás is egyben, ha úgy tetszik. Hogy semmit nem kell érte csinálni azt nem mondanám kedves Dudi. Lehet hogy nálatok ahol szolgálsz ez így van, de nem mindenhol.
duck11 2014.12.26 19:44:00
@Légy a levesedben: ,,Aztaqrva ,már 10 KMCS-s vett részt valamilyen csetepatéban?,,

Aztaqrva! Nem, nem csak 10 ember kapta meg, annál jóval több. Itt a cikk a 10 fő konkrétumát taglalja.