Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kencel

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
54 éves vagyok, tele életkedvvel és tapasztalattal. 8 -azaz 8 db- államilag elismert iskolai végzettségem van, a legmagasabb OKJ-s felsőfokú, egyik sem diploma.....ja és nincs nyelvvizsgám. Annak idején mi az oroszt tanultuk, de....ugyan minek? Ezzel senki sem törődött, hogy ennek a…..
27 éves okleveles gépészmérnök vagyok.Emlékszem milyen reményekkel jöttem ki az iskolapadból, hogy ilyen diplomája azért nem sok mindenkinek van, “nagy ember” lett belőlem, kapkodni fognak utánam a cégek és olyan munkát végezhetek, amilyet akarok, öltönyben fogok…..
kencel 2010.08.30 19:34:23
blah blah blah-
áááááááh le sem irom.

De megis.

Nekem nincs diplomam, otthagytam a muszaki infot mert nem erdekelt, Azota tudom hogy mit akarok csinalni es az nem az info. Az mar csak hobbi. Azt akartam csinalni amit egy gepeszmernok csinal, Tervezni, benne lenni a termelesbe, ha kell sajat magam termelni. Nos en elvegeztem egy ket fizetos oktatast, jartam pestre is eleg sokat, sok sok penzemben van. Elarulom, CAD/CAM programozonak tanultam. Lebutitva: szamitogep mogott ulsz es rajzolsz, tervezel stb. Ennel sokkal komplexebb, es nem egyszeru. Lenyeg a lenyeg, en ilyen akartam lenni, de tudtam hogy nem leszek egybol meleg kellemes homersekletu irodaban rajzolgato. Mig tanultam kuldtem az oneletrajzom mindenhova de semmi. Meghirdetett poziciora egyaltalan NEM jelentkeztem. Olyan cegeket kerestem akik ezzel foglalkoznak es elkuldtem mindenkinke a CV-met, illetve egy egyszeruen megfogalmazott levelet amiben azt irtam hogy naluk akarok dolgozni mert en vagyok a jozska pista es ezt tanultam, ez erdekel. Ezzel sikerult kiiktatni a DILETTANS ku*va HR-eseket, akiket rohadtul gyulolok. A vilag szemete amit ok csinalnak. Abszolut haszontalan.
Nah vagulis a helyi kisvarosban ahol a napi allashirdetesek szama 1 es 5 kozott mozgott naponta, aminek a fele MLM meg biztosito,(lenyegtelen), es nekem ebben a kisvarosban termett baber.Egyik ceggel hosszas e-mailezes utan kiderult hogy kerestek embert de mar megoldotottak. Annak ellenere lattam hoyg mivel erdeklodnek utanam, ezert ajanlgattam magam. Ezt latva azt mondta a hr-es hogy mivel szimpatikus a lelkesedesem ezert intez valami. Ra egy honapra felhivtak es azota ott dolgozom mint muszaki asszisztens. Persze nalunk mindenki ezt a poziciot kapja, aztan majd kialakul mihez van affinitasa. Amikor odakerultem a legalso retegbe kerultem, a munkasosztalyhoz. Hozza kell tegyen jobb kozeget biztositanak mint ahol most vagyok irodai munkan. Par hetig ezen a reszlegen voltam hogy megismerkedjek az termelokkel es a munkafolyamatokkal. Ezutan felkerultem a mostani fonokom melle egy irodaba ahol kezdetben nem tudtak sok munkat adni hiszen kezdo vagyok meg. Vegul egy akkor indulo nem tul nagy projektet rambiztak, amit persze egy regi ember is csinalt velem egyutt. Most annyira belejottem hogy egy masodpercet nem unatkozok. Azota 6 sajat projektem van amiert en felelek.
Na amit akartam mondani hogy ne akarjal az irodaba ulni es onnan dirigali mert utalni fog mindenki. Jard vegig a letrat. Es ne akarj rogton akkora fizetest amirol te is tudod hogy tulzas. En ugy jelentkeztem ehhez a ceghez hogy jo a minimalber, aztan majd bizonyitok es kerek tobbet a probaido utan.Es igy is teszek.
Azt tudom hogy minden sz*rt el kell vallalni es akkor lesz lehetoseg. Csak egy pelda. En jelenleg mindent csinalok azert hogy az a par projektem menjen: rajzolok, tervezek, baszogatom az embereket, heggesztek , es beallok a presgep melle is ha kell, plusz nagyon sokat ulok autoban es megyek ki olyan cegekhez akiknek kiadtunk munkakat, mivel mi nem gyoztuk. Ilyekor is kell reklamozni hogy mit tanultal es hogy ezzel szeretnel foglalkozni. Kesobb ez is megterul.
Lenyeg hogy ilyen helyeken szerezz kib*szottsok ismerost, es add magad. Senki nem kivancsi egy irodista mindentol odzkodo szakbarbarra. Beszeld az o nyelvuket (magyarul is), alakits ki egy bizalmi viszonyt, de ne haverit. Ez a kulcsa mindennek.

Tudom hogy nehez, de csak elkezdeni, es ezert mondtam hogy probalja meg mindenki az alja munkat elvezni egy olyan szakmaban ami fenyevekrol is, de kapcsolodik az ö erdeklodesi korehez es akkor hosszas folyamat reven talan eljut mindeki a celjahoz. Persze sok munka, leb*szas, buktato es meg sorolhatnam mi aran, de megeri.
Nem találod a pénztárcádat? Összefutnál régi osztálytársaiddal, de parázol a közösségi oldalaktól, hogy ott keresd meg őket? Hirdess óriásplakáton! Most olyan olcsó, hogy még neked is megéri!Nagyjából így lehetne összefoglalni azt a kampányt, amivel két hete árasztotta el…..
Tegnap az autópályán száguldva ért utol az iOS4 frissítés, arra ugyan még megvolt mindennapi GPRS-em, hogy ezt lássam, a posztot kiélesíteni csak a tatabányai 3G-mannnánál tudtam, hogy aztán a leszakadó viharban már az életemért imádkozzam. Mire hazaértem, az első, szerverek…..
A Kreatív a cannes-i reklámfesztiválról tudósít, az összes posztért kattintson ide. Ennyi, kész, befellegzett a notebookoknak, legalábbis ez volt az egyik sarkos megállapítása annak az előadásnak, amit az Initiative médiaügynökség két fejese, Sue Moseley globális kutatási…..
Itt az ideje, hogy mindenféle szemforgatás, képmutatás nélkül kerek perec ki merjük mondani: A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban, egy feudális világban, feudális értékrend szerint élnek, az egyetlen dolog amit egy korhű középkori film forgatásához…..
kencel 2010.06.17 11:37:18
kedves posztoli igen ingerszegeny kornyezetben elhetsz te ott a NAGY fovarosban. En is videken(megyeszekhelyen elek) de elfogadom ha leparasztozol, mert tudom ha te kikerulnel budapesten kivul egy videki kisvarosba eretvagnal, nem talalnad fel magad. Ugy erzem vannak benned hasonlo erzesek mint amit a posztban irtal, de leginkabb a semmitmondo eletedet akartad egy kicsit szinesebbe tenni, plusz polgarpukkasztassal felhivni magadra a nep figyelmet mivel ket nap mulva felakasztod magad, es utolso napjaidba meg veled foglalkozzanak. Ennel esszerubb magyarazatot nem tudnek adni az elkepeszto ostoba 12 eves szinten levo iromanyodra.
Leirom az eletedet roviden.Ha nem a fent leirtak ervenyeultek.

Eled eletedet ott rozsadombon oriasi villaban. Apuci, anyuci megkereste a sok milliot. Megvan a bmw amit anyuci penzebol sikerutl kifizetni, megvan a baratnod (aki a szuleid penze miatt van veled, es minden alkalommal amikor a farkad a szajaba veszi, vegigfut az agyán hogy inkabb tovabb kellett volna tanulni most nem szopnam ennek az elkenyeztetett ocsmany gyereknek a f*szat). A legjobb iskolakba jartal mert anyuci kicsengette a penzt erte, Ha ostoba voltal akkor felvett kulontanart hogy a hulye fejedbe beleverje a kulturat amirol itt irtal, es ami messzirol elkerul teged. MIndened megvolt. Ha valami kell csak nyikkansz egyet es a szulok mar adjak is. AZ eletben semmiert nem kell megkuzdened. de keptelen vagy egyedul elni, fenntartani magad.A sivatagban az oazis kozeben is szomjanhalnal. Napjaidat azzal toltod hogy plazakba logsz egesz nap, nyomod a semmit a csajoknak, lejarsz kondiba hogy kigyurd magad, posztolsz.A barataid a hatad mogott kinevetnek mert egy kis ficsur vagy, nincs akire szamithatnal az eletben. A szuleid elvesztetted, tenyleg senkid sincs mar, ezert elveszed azt a lanyt aki anno ott szopta a f*szod, es egy boldog megjatszott kapcsolatban eltek egymas mellett ugy teve mintha minden tokeletes lenne. Persze ezt az eletet is apuci oroksegebol finanszirozod hiszen az o felepitett cegenel dolgozol. Nem ertesz semmihez, viszont cserebe mindeki utal.
Eljon az orogkor, a feleseged meghalt mar, kicsinaltad idegileg. Es a halalos agyadon fekszel majd egyedul mert az unokaid (ha lesznek) is le fognak sz*rni nagyivbe, mivel anno az ingerszegeny kornyezet amibe felnottel nem nyujtott semmit amit eltudnal meselni nekik. Olbeveszed oket, az egyik azt mondja: nagypapa mit csinaltal amikor fiatal voltal. Erre te: hat kisunokam, velem nem tortent semmi,egesz nap a barataimmal voltam, posztoltam a zinterneten, buliztam... Ezt igy mind egy mondtaba besurited, es mar nem is akarnak toled semmit. Azt fogjak mondani a szuleiknak hogy: a nagypapa unalmas nem szeretek ott lenni.:D

Inkabb tragyazok kertet asok ebbe a szutyok videki varosba mint ott a betondzsungelbe nyomorogjak a hozzad hasonlo dilettansokkal.
Subba Buziverés a Klub64-nél? 2010.06.16 14:00:00
Nem kommentálnám a frissmeleg.hu (:-D) által lehozott levelet, a lényeg hogy most már nem csak zsidókomcsinégyévmúlvalógnifogtok vagyunk, hanem -ezek szerint- buzik is!„Nemzeti érzelmű magyarok. Így definiálják magukat azok az „emberek”, akik rám támadtak 2010.…..
Tegnap bemutatkoztunk, és most már sokkal okosabbak vagyunk, tudjuk a választ a "miképp fogjuk megnyerni a vb-t?" kérdésre. Baromi egyszerű a megoldás: ennél sokkal jobban kell játszanunk majd. Nem megoldhatatlan feladat, hagytunk teret a fejlődésre. Cét körbeveszi…..
kencel 2010.06.17 10:38:18
”Vonakodva mertem csak vele menni az utcán, mert szörnyen nevetségesen mutattunk egymás mellett” - Adott egy nagyon magas fiú, egy alacsonyabb csaj és egy forró délután szájból-szájba vándorló rágógumi. Kell-e több egy jó kis kötetlen hancúrozáshoz? De mi van akkor,…..
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..
kencel 2010.05.30 19:01:03
@bakela: most olvastam a hulyeseged. Menj el parkoloornek ott lehetsz paraszt Ez a dolgod te gyoker. Csak ti orovsok gondoljatok ugy hogy minden kis szarert elmegyunk a nappali rendelesre. Eletemben ketszer voltam ugyeleten.minden embernek faj a feje neha. Nekem is fajt de ezert nem rohanok rogton orvoshoz. Vagy ha te igen akkor meg nagyobb gyoker vagy mint ahogy szamoltam. Amikor meg jobban fajt gondoltam akkor sem er annyit hogy ezert az orvost zargassam hiszen hulyenek nez hogy fejfajassal bemegyek.Csak akkor mentem amikor elviselhetetlen volt es az pedig este jott ram.
Nem kell megijedni, nem foglalom össze egy rohadt hosszú posztban, ami eddig történt, annál sokkal lustább vagyok. Amire viszont képes és hajlandó is, az a linkelés, annak nagymestere vagyok, tessék elhinni. Az alábbi öt posztban el lehet olvasni mindazt, amit a hatodik évad…..
Nicolas Chartier, A bombák földjén egyik producere egyszer már sikeresen magára irányította a reflektorfényt azzal, hogy az Oscar ceremónia előtt e-maileket küldözgetett az Akadémia tagjainak, hogy Kathryn Bigelow filmjére adják le voksukat és ne az Avatarra. A szabályok tiltják az…..
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..
Az alábbi levél igazi kincs, Tamás írta egy szekszárdi biciklibelsőről, és az egyik leghangulatosabb írás, amit 2010-ben kaptunk. Jöjjön tehát a csodás panasz, amit kizárólag a lendületes stílusa miatt rakunk be, hiszen a konkrét ügyről elég hézagos információkat közöl:…..
kencel 2010.05.12 20:45:54
@atpijkamo: hozászólást zz vel irgyák.:D Ha fikazod az posztolo helyesirasat legalabb arra ugyelj hogy minden szot helyesen potyoressz.szerintem ez ilyen esetben alap doldog.
hogyvolt House 6x05 - Instant karma 2010.05.05 09:00:00
House-hoz ezen a héten olyan hetibeteg kerül, akivel már a világ összes túlfizetett orvosa sem tudott mit kezdeni, így a milliárdos apuka úgy döntött, ideje erősítést hívni, és egyenesen a legjobbhoz fordulni. Apuci amúgy igazi üzleti zseni, a keze alatt arannyá vált minden, a…..
„Szia! Megkaptam az üzeneted. És a kérdésedre válaszolva, azért nem hívtalak fel, mert nem mertelek” - a csaj, egy találkozót követően, hiába várja, hogy a kiszemelt pasi végre felhívja, neki kell az első lépést megtennie. De vajon illik manapság egy nőnek…..
Ezt sem gondoltam volna 2007 szeptemberében, amikor négy kocka és egy butus szőke főszereplésével debütált a The Big Bang Theory azaz Agymenők című sorozat a CBS műsorán. Bevallom töredelmesen, hogy a Fotelpatkányok című rádióműsorban még ki is röhögtem a sorozatban…..
kencel 2010.03.28 12:38:30
@Kobunko: hat en is ezt mondom izlesek es pofonok Arrested-et meg nem lattam de van par resz toluk is.Mondjuk nem tudom miert hoztad fel, eppen errol a retekrol szol a cikk.Felhozhatnam a how i met-et meg meg 100 masikat de most nem sorozatok felsorolasarol volt szo.
@Takács Bálint: neviccelj amiket felsoroltal poenok a pilotbol vannak.Az elso evad szar volt valoban. Ezek szerint ennel tovabb nem is jutottal. En ebbol a retekbol legalabb 4 reszt megneztem.Nekem a gagyi alpari poenok nem tetszenek. Azert sertodtel meg mert a mounika show es a baratokkozt nezok taborat gyarapitod, es mert en lehordtam? Ez a retek olyan mint egy rajzfilm, kb annyi valosagtartalma van. Ha ilyet akarok nezni nezek family guy-t futurama-t vagy southparkot. Azert a friendsbe tobb valosagtartalom van.De meg ervelni sem tudtal a sorozatod mellet csak a par tenyleg szar poent mondtal.Kb olyan volt mintha azzal gyoznelek meg hogy okosabb vagyok nalad hogy azt mondom rad hogy hulye vagy. Ez nem erveles.A sajat sorozatobol mondj par jo poent. nem tudosz mert ez nem igy mukodik. Latni kell ahhoz hogy ertsd. Konnyu kiragadni egy amugy vicces jelenetet es szar poennak beallitani. Lenyeg a lenyeg ez a sorozat tukrozi legjobban a te szintedet nah.
”Már együtt voltak, vagy 3 éve, de a pulóveren-simogatáson kívül semmi nem történt” – következő beszámolónkból kiderül, hogy nem mindenki a hormonok rabszolgája. Történetünk főhőse egy igen vallásos fiatalember, akire a legjobb nők nyomulnak, de felvértezi…..
kencel 2010.03.19 10:27:50
@-JzK-: te hulye. Nem lett volna egyszerubb ha belinkeled?? senki nem kivancsi ra. A sok betu elveszi az ember kedvet a tobbi komment olvasasatol.
Amugy sokmindenre lehet gondolni. Lehet hogy srac steril vagy impotens,es igy haritja a feleloseget. Ha mar meghazasodott valakivel akkor nyugodtan bevallhatja hogy nem kepes gyereket nemzeni es kielegiteni a not. Vallasara hivatkozva pedig nemigen fog a vallas mellet donteni.
A masik. Lehet hogy nem kuzd a fent emlitett problemaval, es hazasagga utan ha bevaltja igeretet es meglesz az elso no az eleteben, talan utana minden jottemtet megfirkal. Gyereket, ferfit, oreget, csecsemot, birkat, szamarat, lovat. Meg a gurulo almat is. Kit tudja mi tor ki belole. Az a sok felhalmozodott szexualitasa egybe tor a felszinre. Nem szivesen lennek a kozeleben olyankor.:D:D:D
Lelkünket mindig ünneplőbe öltözteti egy-egy olyan nemes pillanat, amikor olvasóink témajavaslatokkal, levelekkel, komplett posztokkal fordulnak hozzánk, hogy a társadalmi feszültséglevezető játszótéren kidühönghessék magukat. Ezúttal Réka problémáját terjesztjük az…..
  Az én történetem úgy kezdődött hogy középiskola után elmentem főiskolára műszaki informatikára ahol a második évben nem sikerült az egyik tárgyam, így vége lett. Az itt eltöltött időszak alatt egy dolgot kitaláltam, mégpedig hogy mit szeretnék csinálni az életben.…..
kencel 2010.03.17 21:44:52
Tegyuk fel hogy en vagyok a posztolo es most szeretnek megvalaszolni par kerdest. Valakinek santit az otthagyott foiskola. A kreditrendszerben ha egy targyat 3 szor veszel fel es nem tudod 3szorra sem megcsinalni kirugnak.2 ev alatt siman fel lehet venni 3 szor egy tantargyat akar negyszer is.
@Mária: Regen volt mar olyan vilag amikor nem lehetett megszerezni valamilyen programot a netrol.Regen DC-rol probalkoztunk amig foiskolas voltam, azota van torrent. Ezekhez te nyilvan nem ertesz. Az emlitett program amit hasznalok es nagykepuseg nelkul mondom eleg profi vagyok benne,tobb szazezer de inkabb millio forintos program. Megmondom a nevet is. Solid Edge. A jelenlegi sulimtol kaptam egy 2011 ig szolo ingyenes verziot mint ahogy minden diak. Emelett ertek a solid edge-hez, catia-hoz autoCAD hez is elegjol. Ezeket mar sajons nem legalis uton szereztem de megvan minden es onceluan hasznalom.
A CAD/CAM programozas nem keverndo ossze az internet fejlesztesere szolgalo PHP HTML programozoassal. A CAD es tervezes egy, a rajzolast segito program, mig a CAM pedig a technologiat adja a megrajzolt testnek. Foleg gepeszeti elemeket terveznek vele es kesobb gyartjak le ezekbol. Nem emlitettem mert poszt szempontjabol lenyegtelen mivel foglalkozok. Amugy a hivatalos neve CNC programozo, amely szakember ert a szerszamgepek bellitasahoz, azok programozoasahoz stb, es kepes sajat tervezesu alkatreszt gyartni. Emlette technologiai ismeretei is vannak, anyagismeret. Foleg gepesz szakbol kivalt szakag,de semmikeppen sem letfontossagu a diploma meglete. 26 evesen nem erzem kepesnek magam arra hogy ujra 3 evre iskolapadba uljek mivel szeretnek mar a sajat labamra allni. Ez a suli pedig egy gyorstalpalo ami legtobbszor semmire nem jo, viszont ez esetben rengeteget tanultam. Es nem itthon ulok es forumozgatok, blogot irok. A napjaim menetrendeszeruek. Reggel a megszokott allasportalokokon allaskereses, oneletrajz elkuldese a megfelelo dilettans HR-esnek. Azutan pedig sajat tervezesu gepeket tervezek gyakorlati celbol. Jelenleg pedig kissebb befektetest tettem, ugy hogy nincs munkam a 12 ezer forint sok nekem, megis megtettem. Jelenleg csupan nehany programmal foglalkozok mas teren csak hogy bovitsem az ismereteimat es hasznosan toltsem el a szabadidomet hatha meg hasznomra valik.Ezek pedig a kovetkezok:CorelDraw, Illustrator, QuarkXpress, Indesign, Photoshop,Autodesk MAYA, Motionbuilder Nezz utanna kedves Maria mennyibe kerulnek ezek az altalad ingyenesnek hitt programok.Nem csak felsoroltam a nevuket. Tenylegesen is foglalkozok mindegyikkel.

Lehet hogy nem teszek meg mindent annak erdekeben hogy osszejojjon az almaim allasa.Nincs annyi penzem hogy az utazgatast finanszirozzam,ugy hogy kicsi ra az esely hogy ilyen szakmai talalkozokon osszejon valami. Nem szeretnek kockaztatni, mert ha elfogy a penzem, a jelenlegi sulimat sem tudom befejezni. Szocialis eletet kell elni ezert kethetente elmegyek szorakozni minimalis osszegert.

Rékuc azt nem ertem mi bajod az akviral es a reflektal szoval. Ezeket nem szoktam beleirni az oneletrajzomba, viszont a dilettans HR esek igen. Miert mondtad hogy ha ilyen szavakat hasznal valaki az ne csodalkozzon hogy elutasitjak.
Fura vagy. Vagy HR-es?
kencel 2010.03.18 12:53:26
@hrc78: Teljesen igazad van. Nem is ketlem hogy egy eletig tarto ido is keves szinte hogy az ember teljesen magabiztos tudast szerezzen a szakmaval kapcsolatban. En az elotted levo kommentbol irtam hogy miert ebbe vagtam bele, es nem a foiskolaba. Nem gondoltam 18 evesen hogy gepeszmernok akarok lenni. Most tudtam meg igy 24 evesen es mar 2 eve tanulom a szakmat ami jelentektelennek szamit. Pont azert vallalnek el ingyen melot hogy legyen gyakorlatom. Nem tudom ki hogy van a munkajaval aki ezzel foglalkozik, de en szeretem is, illetve szeretnem is csinalni. AHogy irtad:
"Szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült erre a területre bejutnom, szeretem amit csinálok, szeretem látni azt, hogy amit elképzeltem és elgondoltam, majd egy programmal kiviteleztem, az jól működik, lesz belőle valami."
Lehet hogy masok nem szeretik megis a szakmaban dolgoznak.
Es koszonom hogy irasoddal cafolni tudtad a sok (amugy jo szandeku) kommentelot akik azt mondtak hogy gyakoroljak itthon stb. Ahhoz hogy gyakoroljak kell egy tobbmillios de inkabb tobb 10millios gep, amit nyilvan nem engedhetek meg magamnak.
Ugy erzem ebbol kulfoldi munkavallalas lesz. Kezdetben a legalja munka aztan egyre feljebb.
Az egyik CNC forumon olvastam egy sracrol, kinn dolgozott spanyolorszagban meg a recesszio elott, es a forumon hirdette meg hogy a munkahelyen keresnek akar kezdo programozokat, akiket majd ott fognak betanitani a gyakorlati alkalmazasra. Eleg lett volna az angol is, csak akkor meg kozeleben sem voltam a jelenlegi sulimnak. Most meg mar nem keresnek embert.
Mindenestre felkeszulok a legrosszabbra es probalok mas iranyba is kacsintgatni, uj programokat tanulok meg, talan mas, hasonlo szakmaban sikerem lesz.