Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabadalmi Blog

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orosz tankba bújt Putyin Budapest utcáin, de Trump is leselejtezi Obama guruló erődjét Trump vs Putyin - kié lesz a menőbb járgány 2017-ben?..
Szabadalmi Blog 2017.02.03 09:28:06
@wartburg1963: Gyerekek, gyerekek. Ez a blog azért van, hogy szórakoztassa az embereket. Muszáj már a második kommentben egyből savazni és rontani a hangulatot? Ó, jaj. Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel... www.youtube.com/watch?v=wELAtDTaqnw
125 évvel ezelőtt november 14.-én született Sir Frederick Banting, a kanadai orvos, aki társaival együtt "felfedezte" az inzulint. Sokak példaképe az üzleti haszon helyett nem védette le az eljárást és a terméket, ezzel pedig lehetővé tette több millió cukorbeteg ember hozzáférését a túléléshez…..
Szabadalmi Blog 2016.11.15 18:39:01
A felfedezésért Banting és Macleod kapott Nobel-díjat. Felfedezést nem lehet szabadalmaztatni. Gyógyászati eljárást sem. Gyógyszer gyártási eljárása, és immár gyógyszer is szabadalmazható.

A konkrét esetben a tömeg-gyártott terméket nevezhetjük gyógyszernek. Ez viszont már szabadalmaztatva volt, a szabadalom jogosultja a brit Medical Research Council volt, amely nem kizárólagos licencet adott az Eli Lilly & Co. amerikai gyógyszergyárnak. E cég állította elő az inzulint.

A konkrét inzulin gyártási szabadalmat Collip és Best jelentette be a saját nevében. A későbbi licencvevő szabadalmi ügyvivője reklamált, hogy azért Bantingnak is döntő szerepe volt az eljárásban, így őt utólag vették be a szabadalomba. Eli Lilly cég először Iletin névre keresztelte a terméket, de ezt aztán később nem engedélyezték neki.

A szabadalmak önmagukban nem gátjai egy gyógyszer piaci elterjedésének, bár a kizárólagosság megdrágítja a gyógyszert. Ha viszont a gyógyszergyárak nem kapnak bizonyos ideig kizárólagosságot, nem fognak dollármilliókat áldozni fejlesztésre. Aki többet akar megtudni a szabadalmakról, annak ajánljuk Pintz György: Találd fel magad! c. könyvét.
Ha valakinek ma van jó ötlete, az gyors publikálás helyett inkább védje le, és azután publikáljon. A védelemről talán a legprofibb info a szabadalmi.hu oldalon található. A védelem után még bárki lehet Róbert bácsi, és ingyen vagy szerény jutalékért árusíthatja találmányát.
Ma éppen hatvan éve, hogy Detroitban elhunyt a makói születésű Galamb József, így mai írásunkat neki szenteljük. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sem az Amerikai Egyesült Államok, de az egész világ sem így nézne ki, ha Henry Ford nem kezdte volna el a megfizethető T-modell…..
Az Egységes EU szabadalom árnyoldalai és az igazságügy teendői Talán az igazságügyi tárca elől is eltitkolt PwC hatástanulmány szerint 2020-ra kellene halasztani az EU szabadalom magyar ratifikációját. Egy párhuzamos tanulmány hatására a lengyel kormány már visszalépett.…..
1. Amikor lefulladt a ló… A szántás nehézségeivel kapcsolatos problémák bizonyítottan nem képezik a XXI. századi városlakók mindennapos gondjait. A középkori földművelők azonban jóval nagyobb aggodalommal keresték a megoldást arra, hogy miként tudnák hatékonyabbá tenni a szántást úgy, hogy közben a…..
Szabadalmi Blog 2015.02.05 00:51:53
Az Isten saját hasonlatosságára teremtette a feltalálókat. Különösen Steve Jobst és Téged! Mert Te is lehetsz feltaláló. Sőt, a világnak is feltalálókra van szüksége. "Ha szereted, amit csinálsz és kész vagy érte áldozatot hozni, akkor Te is az lehetsz! Megéri. Nekem…..