Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PFNA

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Hírlapban (17.o.) Béndek Péter A politikai parancsolat címmel reagál Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő és a szabad demokraták egyházfinanszírozással kapcsolatos elképzeléseire. A cikkíró megállapítja: a liberalizmus legfőbb hiányossága éppen a szabadság folyamatos…..
PFNA 2014.12.22 09:07:41
@Diorella Queen:
'Egyszerűsítve az egyház jelenleg nem más, mint egy ócska és hazug színház .'

Melyikre gondolsz kedves DQ, mert van jónéhány belőle még nálunk is.
PFNA 2014.12.22 09:11:37
@Diorella Queen:
Akkor egy mai önvallomást ehhez a hazug színházhoz:

www.origo.hu/egeszseg/20141216-czeizel-endre-genetikus-professzor-interju.html

'Megváltoztatta a betegség?

Igen. 5 hónap után kiújult a betegségem, akkor egy szupergyógyszert kaptam, amit az OEP is támogatott, de nem segített. Jött a második kemoterápiás kezelés, már sikertelennek tűnt, két napig mesterségesen tartottak életben, de aztán mégis kijöttem belőle, visszajött a csontvelőm, és ez a csoda megváltoztatott. Egész eddigi életemben ateista voltam, de azóta minden este imádkozom.

Ezt se tudtam volna Czeizel Endréről elképzelni.

Én se.

Kihez imádkozik?

A Mindenhatóhoz, hogy ilyen csodában részesített, és megköszönök neki minden napot.

A csoda csak hit, vagy akarat kérdése is?

A kettő ugyanaz, nem? A csodában hinni kell. Orvosi szempontból nem értem, hogy mi történt velem, meg kellett volna halnom, de most mégis itt vagyok, és megint jól érzem magam. Én ahhoz a Mindenhatóhoz imádkozom, aki ezt a világot létrehozta, összerendezte. Nem vagyok olyan naiv, hogy azt gondoljam, Ő velem külön foglalkozik, de ez a csoda arra késztetett, hogy higgyek benne. Furcsa, hogy az ember személyisége mennyire meg tud változni egy súlyos betegség okozta trauma miatt.'
PFNA 2014.12.22 09:38:53
@Diorella Queen:
Gondolhatod így is, főként ha Te viszont támogatod az elesetteket, kórházba jársz, nem papolsz, vizet iszol és bort prédikálsz.

Az 'egyházaknak' természetesen elsősorban a hitük terjesztése a feladatuk, a tagjaikon keresztül pedig azok gyakorlati megvalósítása.

Valószínűleg csak a saját köreidben hallott, megélt tapasztalatokra hagyatkozol.
Az illiberalizmus igézetében egymásra talált az autokratikus hajlamú fideszes hatalmi központ és a társadalomnak az a -- döntően -- két része, amely vagy a könnyű pénz lehetőségét látta a hatalmi központ kiszolgálásában, vagy menekült a kapitalizmus teljesítményelvű…..
PFNA 2014.12.21 20:56:31
@neoteny:
Ó, hát bejelenthetném előre is, de örök optimistaként mindig azt vélem, kedves Péterünknek is van annyi humorérzéke, hogy ennyi nick láttán elröhögi magát, és legyint egyet.
De ha nem, hát nem.
A dezoxi... az igazi rendes kommunista Moldova sziporkája, kedvem lenne soronként idézni mondjuk a Lakinger Béla Zsebcirkálóból :)))
Trollkodni viszont nem vagyok hajlandó.
A számtalan versidézetet meg csak nem tekinti annak kedves bloggazdánk.
Bár manapság már csak egy a biztos: a talán.
Üdv, és Békés Karácsonyt/... Neked is!