Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alsaquem

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
Alsaquem 2014.12.18 02:54:46
Sokan leírták, hogy miért emelkedtek a könyvkiadás költségei a közelmúltban, "hála" az e-bookoknak korántsem olyan jövedelmező ez a szakma, mint ahogy azt láttatni próbálod ebben az írásban. Természetes a drágulás, és ez egyébként az új könyvekre vonatkozik, ha régi könyvet akarsz, 200 huf-ért kb többezer könyv közül válogathatsz. A mozis példáddal végképp nem tudok egyetérteni, 10-20 éve érdemi különbség volt az otthoni tv nézés és a mozibajárás között, ma a legtöbb embernek nagyképernyős 20 nyelven beszélő tvje van otthon; én pl moziba nem járok már jó ideje, abszolút semmi értelmét nem látom, hozzátéve azt, hogy a filmek hivatalos bemutatása előtt simán fennvannak torrent oldalakon. Egy darabig próbálkoztak ilyenpley olyanplex mozikkal, egyik se jött be igazán, mint ahogy a 3D-s filmek is eléggé megbuktak már amerikában is.

Meglepő, hogy ennyien gondolják azt, hogy az e-bookok le fogják váltani a hagyományos könyveket. Apró hibája az e-bookoknak, hogy erősen rontják a látást, amíg a hagyományos könyv olvasása kifejezetten javítja (sajnos nem tudom a címét, de van könyvem ami arról szól, hogy hány féle szembetegség gyógyítható olvasással). Alan Watt könyvét próbáltam legutóbb e-book formában olvasni, nagyon tetszett, de fél óra után úgy jojózott a szemem, hogy abba kellett hagynom. Abszolút nem értek egyet a szerzővel, magyarul kiadott jó minőségű könyv kuriózum egy olyan korban, amikor Aleska Diamondra kíváncsi a legtöbb magyar a google keresések alapján, márpedig azt meg kell fizetni. (mind2t ; - én most a magyar könyvre gondoltam). Nem beszélve arról, hogy a könyvek nem fogyasztanak áramot, illetve gyakrabban száll el egy pc, mint ég le a házad, 5 évig gyűjtöttem a zenéimet, 1 perc alatt szállt el az összes.