Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dgyimesi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
90 éves korában elhunyt George Martin, a Beatlis producere. A hírt Ringo Starr is megerősítette a Twitteren. Több emberre mondják, hogy az ötödik beatle volt, viszont kétség kívül Martinra illette rá ez a legjobban. A Phil Spector felügyelte Let It Be című lemezen kívül az angol zenekar összes…..
dgyimesi 2016.03.10 08:09:52
Végre közeleg március eleje, nem kell tovább tűkön ülniük, rövidesen megtudjuk, mi lett a 2015. Év Autója, 2-án, a Genfi Autószalon előtti este mindannyian tudni fogjuk. Én mindenesetre még nem is sejtem, melyikre szavazok, ahhoz ülök majd egy napot, táblázatokat készítek,…..
dgyimesi 2015.02.20 12:36:08
@Csikós Zsolt: Köszi, ebben minden benne volt. Főleg az utolsó mondatban.
dgyimesi 2015.02.20 12:39:09
@gabec26: egyetértek is meg nem is. Azért patikamérlegen ki van ám számolva, hogy kinek hol a helye. A Skodát sosem fogják elengedni odáig, bár tény, hogy már csak egy hajszálon múlik.
Minden tiszteletem a szegedi zenekarnak, de tényleg. Beleölni a rengeteg melót és energiát, meg attól tartok, nem kevés forintot is egy lényegénél fogva szinte maximális underground faktorú zenébe, az olyan bátorsággal társult hősiesség, ami már bőven elég ahhoz, hogy háborús…..
dgyimesi 2014.12.17 21:07:24
@Régi Olvasó: megkaptuk már máshol is csak épp másra. A következő cikkben a teljes sztori: www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=108945
dgyimesi 2014.12.20 12:17:05
@Régi Olvasó: jut eszembe, hogy volt velünk egy cikk. Itt a magyar fordítása, hátha sikerül tisztázni a dolgot. :]

Néhány hónappal korábban a magyar progresszív/dark metál Dreamgrave kiadta a debütáló nagylemezét a „Presentimentet”. Ennek az ígéretes anyagnak a lemezborítóját a budapesti Fekete Norbert készítette. Egy apró emberi figura található rajta egy gigantikus labirintus előtt.

Habár maga a kép igen monumentális és pszichológiailag hatásos, néhány ember számára szembeötlő volt a hasonlóság az „#AzÚtvesztő” (#MazeRunner) című film plakátjával. Ez a tini/fantasy film, amely James Dashner ugyanilyen című regénye alapján készült, körülbelül akkor lett kiadva, mint a „#Presentiment”, ami valószínűleg csak még inkább felhívta a figyelmet a két alkotás közti hasonlóságra.

Azonban, ahogy a banda magyarázza, ez csak egy szimpla véletlen. „A lemezborítót nem a film posztere ihlette meg” – bizonygat minket az együttes. „Felkerestük Fekete Norbertet, hogy készítsen az albumunk számára egy borítóképet. Az anyagunk meghallgatása után előállt a labirintus ötletével, amely az album azon mögöttes értelmét vizualizálja, miszerint teljesen mindegy, hogy merre mész vagy mit csinálsz, a végén falba fogsz ütközni. Azonban megmarad számodra az a marginális esély is, hogy ki tudj menekülni az egészből – ahogy az egy labirintusnál van. A labirintus előtti futó ember, illetve a viharfelhők és a kép jobb felső sarkában feltűnő homályos fény már a mi ötletünk volt – a két utóbbi dolog az albumunk két végletét reprezentálja, amelyet az „Ethereal Eternity/BlackSpiral” páros és az „It’s Ubiqitous” alkot.”

Ezek a metaforikus felhangok a felhő-formációkban, a Dreamgrave labirintusának „makulátlan” kinézete (a moziplakáton szereplő labirintus erodált, és tele van növényzettel), illetve az egész alkotást átható „földies” színek további különbségeket mutatnak a képek között.
A banda tovább tisztázza a dolgokat: „Mi nem láttuk a film posztert a lemezborítónk előtt és őszintén szólva kételkedünk abban, hogy a koncepciónk és a film története között bármilyen összefüggés lenne. Továbbá szeretnénk hozzátenni, hogy magának a labirintusnak a koncepciója nem tőlünk származik, úgyhogy az, hogy mi elloptuk ezt az ötletet kicsit olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy „Te ott abban a számban egy A hangot játszottál, tuti, hogy loptál Beethoventől!”

Kétségtelenül van ebben valami…