Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisz005

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
25 évvel ezelőtt ezen napon kezdődött és tartott 10 napig a Ceausescu-rezsim megbuktatása, amelyet a diktátor sem élt túl. A kommunista diktatúrák közül egyedüliként a román rendszer megdöntése torkollott fegyveres összecsapásokba 1989-ben...
Krisz005 2014.12.15 12:08:57
@JTom:
Az igaz, de akinek egyszer nem okoz ilyesmi gondot annak másodjára miért, és ha ő nem akkor ki adot tüzparancsot.
Krisz005 2014.12.16 12:47:06
@Mr. Rocketfinger:
Én pont forditva tapasztaltan, erdélyben sok román utálja a magyarokat, persze nem mind, és erdély tele van olyan falfirkákkal hogy erdéy a románoké, a magyarok hazátlanok, meg hasonló, de ahogy átmegyünk erdélyből romániába ott már ritkán látni ilyet ott inkább a besarábia a románoké felirat a jellemzőbb, és túl a kárpátokon, ahol nem is nagyon éltek magyarok egyszerüen nem is foglalkoznak azzal hogy hova tartozik erdély, és a magyarokkal pont úgy bánnak mint akármilyen más nemzetiségü emberekkel, persze bukarest egésszen más, ott szintén nagy magyargyülölet van.

Ceausescu meg először felnézett a magyarokra, mikor még nem volt elnök a gyerekeikre egy magyar lány vigyázott, és mikor haza akart menni Ceau azt mondta hogy küldjön neki egy falubeli magyar lányt mert ő azt akarja hogy magyar vigyázzon a gyerekeire, mert müveltebbek mint a románok. Később mikor elnök lett, már tiszta románokból álló romániát akart, amiben zavaró volt a sok magyar.

Amúgy Elena még a férjénél is rosszabb volt, Ceau volt hogy a maradék kaját, tortát stb, oda adta a szolgálóinak de miután lefeküdt Elena kiment és parancsolta hogy adják oda a kutyáknak, mert a szolgálók nem méltóak arra hogy az ők maradékaiból egyenek. Elena még a saját lányát is figyeltette a securitátéval, és állitólag már Ceau nem is igazán tudta mi van az országba, nem is nagyon érdekelte, és inkább Elena irányitott.