Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NévteleN

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom, azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak? Tisztelt Praxis!   Arra lennék kíváncsi, miután több implantátumot forgalmazó cég árait megérdeklődtem/pl.mini implantátum protézis…..
NévteleN 2016.04.25 14:31:54
@hajatsermuta: Ingyé? A fenéket. A régi alsó 25 évig bírta! Most nyuggerként "kedvezményesen" kilencvenezerbe került a pótlása és csak ÖT(!) évet jósoltak neki. Akkó mos mi van????? Magyarország jobban teljesít?

Egy közeli ismerős (szintén nyugdíjas) most újíttat, a fölső készen, eddig 450, az alsó -menet közben- még ismeretlen "árú". A három nullát kérem utánagondolni...
NévteleN 2016.04.25 17:02:18
@anitám83: Én úgy vélem, hogy van az az eset, amikor az előre KALKULÁLT ár és a TÉNYLEGES ár (nevezhetjük költségnek is!) nem egyezik. Pláne manapság és a nemzeti unortodox (köz)gazdasági környezetben...
Persze, nem vagyok tévedhetetlen! Nem kell velem egyetérteni!
Elhunytak szállítása a repülőgépeken Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a posztot, sőt egyszer már hozzá is fogtam, de valami elmondhatatlan oknál fogva visszakoztam. Most mégis közreadom a reptéri munka egyik sajnálatos velejáróját, ami nem olyan kellemes dolog, mint a repülés. HUM -human…..
Az önkormányzati választások óta elszaladt szinte észrevétlenül egy év a helyi politikában. Mi hozzá nem értő, de a helyi politika iránt érdeklődő kalocsai lakosok csak a fejünkhöz vágódó, a korábbi vezetés áldatlan tevékenysége által képződött városi több száz…..
Néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a város vezetése, hogy függetlenül az ellenszelektől, Kalocsa jelentős összeget nyert az ÖNHIKI pályázatán. Mely tulajdonképpen nem is pályázat, hiszen ha jól tudjuk akkor számokkal alátámasztva "jelezni kell" a jogos…..
NévteleN 2015.10.20 15:52:30
Természetesen feltételezem, hogy saját meglátását osztotta meg velünk "CSAKEGY KALOCSAI" néven véleményt nyilvánító olvasó.
Nekem leginkább az utolsó szava, mi szerint "Gondolkodjunk!!!" tetszik a legjobban. Bizony, nagyon sokan gondolkodunk, és megtapasztaljuk, hogy mi módon akarnak orrunknál vezetni bennünket, a politikusnak nevezett -maradjunk annyiban- emberek. Érdekes módon, mintha pontosan azok nem gondolkodnának, akiknek "szíve csücske" a jelenlegi hatalom és sleppje. Továbbá megjegyzi, hogy nem kéne visszamutogatni! Mit ad Isten, a neten megjelenik egy fideszes válaszféle, természetesen visszamutogatást tartalmazva. Igaz, nem kormányközeli honlapon olvastam, így -sokak szerint- akár egy nemzetére törő is írhatta. Szintén tegnapi hír szerint a fidesznek -bírósági utasításra - bocsánatot kell kérnie, érdekes módon megtette. Megjegyzem, azért nem járok örömtáncot! (Helyben bírósági utasítás nélkül eszük ágába sem jut, pedig...)
Mai "olvasmányaimból" megtudhattam, hogy pl.: Karas Mónika szerint a nemzeti médiahatóság jól működik, továbbá tavaly kivetettek hatszáz-valamennyi millió büntetést, és kettőszáz-húsz millió körüli jó magyar forintot be is hajtottak!
Lázár János meg "árnyékra vetődött" amikor feljelentett civil szervezetet (no nem a CÖF-öt!), mivel semmi szabálytalanságot nem találtak náluk. Na már most, normálisabb esetben Lázárnak menni kéne, megtetézve egy kis rossz-hír keltésének tényállásával. Persze Rogán körül is "elég zavaros a helyzet", mégis miniszterelvtársat csinált belőle főnöke. Az már lassan fel sem tűnik (hisz a kiváló oktatáspolitika célja: az a zemberek ne tudjanak számolni (sem)), hogy a nagy munkahelyteremtésben egy főre vetítve majd húsz millát adnak a cégnek ... Hiába no, valamire csak jó a "stratégiai partnerség"! Egyeseknek!
Aki gondolkodik, ilyet is észrevesz, s nem dől be az állandó agymosásnak, amelyik -maholnap- a rezsicsökkentésnek köszönhetően, az "olcsóbb" víz mellett, már a csapból is folyik.

"kertvárosi NévteleN"
Rendszeres internet használóként sok blogot vizitálok, mert nekem ez a fodrászszalonom, azaz ahol a hírek megfordulnak saját tengelyük körül akár többször is. Nagyon kevés helyen írom le véleményem, de magamban persze mindig van gondolatom az olvasott cikkhez vagy a…..
NévteleN 2015.09.22 16:56:48
Úgy vélem, hogy a helyi fideszes vezérkar még mindig maga mögött érzi a kormányt! Holott akkor sem volt, amikor még ez a szlogen ott virított az óriásplakátokon. S a "parlamenti képviseletünket" ellátó miniszterelnök-helyettes elég "gyengén zenélt"... A pártelnök miniszterelnöknek pedig kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a kalocsai fidesszel foglalkozzon, amikor mindenünnen és folyamatosan "támadják Magyarországot"!
Az tény, hogy -sok helyütt- továbbra is pártkatonákat ültetnek/ültettek "vezető" beosztásba. Értem én, hogy párthűség, meg lojalitás, meg hogy szakértelem nuku, sőt a politikai munka(?) mellé legalább egy valamiféle és munkaidőhöz nem kötött, helyettesi beosztás is dukál! Aki pedig eleddig az "intézmény" élén volt, mehetett ahova akart. Vagy sem. Jobb esetben nyugdíjba!
Még szerencse, hogy nem a fidesz/kádéenpé kezében maradt a város vezetése. A "kabinet" mellé még kialakíthattak volna jól fizető kamuállásokat, hiszen - mint akkortájt megtudtam- a régi városvezetés is úgy működött, mint a kormány. Amelyben napjainkban egy új (Rogán vezette) minisztérium megalakításáról felállításáról írnak, Lázár legnagyobb megnyugtatására.
A jelenlegi városvezetés pedig (erősen megtépázott) lehetőségeihez mérten igyekszik normális kerékvágásba billenteni a kátyúba vezetett szekeret. Csak hát a "frakció" továbbra is keresztbe tesz. Némelyik tagja pedig tartja az irányvonalat, amit "fentről", a kormány kommunikációjából tapasztalni. HAZUDUNK ÉJJEL, HAZUDUNK NAPPAL, HAZUDUNK ÉJJEL-NAPPAL! Ja, mintha ezt régebben Gyurcsány nyilvánosságra hozta! Ezt kimondva-kimondatlanul -látványosan- plagizálják...
Nincsenek kétségeim afelől, hogy a fidesz helyi berkein belül nem lesz változás! Habár, "nemzetére törő, idegenszívű, liberálbolsi" és a jó fene tudja milyen "dicsérő" jelzővel megbélyegzett magyar állampolgárként, van-e közöm ennek a helyi pártnak, a mindennapjaihoz???

"Kertvárosi" "NévteleN"
Bár ugye a blog „személyiségjegyeiből” eredően láttunk már néhány sok százmilliós ingatlanhirdetést, de a milliárd közelébe azért ritkán kerül az ember, de most találtunk egy ilyet is. A helyszín Pilisszentiván. Az ár: 991,488 millió forint. (Hogy ezt az árat, hogy…..
A minap egy baráti férfi társaságban vigadoztunk és hát mit ad Isten a nők és a foci témák után a helyi politikai, önkormányzati élet került a terítékre. Szóval az egyik haver arról adott hírt, hogy szeptember közepén állítólag a Fidesz helyi szervezetében választások…..
Bakizni emberi dolog, bénázni is, a technikának meg megvan a maga ördöge, mint tudjuk, de mindez így egyszerre sem menti az M4 Sport tévé (mostantól: Nemzeti Sportadó) első hetét, mert ha már 5,4 milliárd forintot rászántak egy tévéadó indulására, akkor legalább ésszel…..
Csütörtökön megszavazta a képviselő testület a KalocsaKOM Kft eladásának pályázaton történő meghirdetését. Dr. Bálint József polgármester úr az előterjesztésben kihangsúlyozta, hogy fájdalmas lépés az eladás gondolata, de sajnos nem lát más kiutat az Önkormányzat…..
Kalocsa blog A szolgálat ereje 2015.04.19 08:00:00
"Szabadság alatt azt értem, hogy nem kell olyat elfogadnom, amivel nem értek egyet, még egy olyan rendszerben vagy világban sem, amelyet elfogadok. Vagyis igazat adhatok az ellenfélnek." Albert Camus, a francia író, filozófus vetette papírra az előbbi bölcseletet az 1968-as francia…..
Az elmúlt időszakban sok vád érte az önkormányzatot amiatt, hogy a 2014-ben közművelődési feladatokat ellátó 19 fős létszámot az idei évben 30 főre duzzasztották. A legutóbbi testületi ülésen Török Ferenc képviselő is felvetette, hogy „most 30 fővel látják el a…..
Kalocsa blog Gyerekosztály 2015.02.13 13:23:34
A meggy éppen érni kezdett. Onnan tudom, mert amíg a szülők a rokonsággal a babot szedték, mi gyerekek meggyeztünk a föld végében. Kis meggyfák voltak, gyerekként csak egy ugrás volt és már fent is voltam a fán. Ott szebbek vannak, mutogattak a földről a „gyávábbak”. Egyszer…..